the looong weekend :)

Jag har ju varit ledig i fyra dagar så helgen blev längre än vanligt. jätteskönt har det varit, framför allt att kunna sova utan att någon i rummet över sjunger "Do you know the muffin man??" :) Jag har saknat min värdfamilj men snart ska jag åka till flygplatsen för att hämta hem de. Det har varit tomt i huset, mest det. Ni som känner mig väl vet hur mycket jag hatar att vara ensam och framför allt sova ensam i ett stort hus. Så har försökt ha folk omkring mig mest hela tiden, och har bara sovit ensam en natt. haha! :) jag lyckades ganska bra med att slippa vara ensam. VI har inte gjort överdrivet mycket. Kollat på film i massor, haft födelsedagsmiddag, fikat, shoppat (utan att köpa ngt) druckit för mycket vin, snackat skit och skrattat och så har jag umgåtts med Malin (en nyfunnen vän :)) Jag och Malin har tvättat hennes bil och ätit lunch på Swedish cultural center :) jag har även börjat på en ny fotovägg.

Bilder säger mer än tusen ord.





































Det BÄSTA av allt var att jag fick biljetter till Breaking dawn. Kl 00.01 den 18.11.11 smäller det! Jag och mina fina tyskar Jenny och Rebecca ska gå, Edward here we come! :)


dinner with Hanna and tyskarna

idag ska vi fira min födelsedag (bara för att jag är ensam hemma) lite tidigt. Men jaja. man fyller ju inte år så ofta så kan lika gärna fira det några gånger :) haha! jag gillar att fylla år, dock inte på en söndag.

förra året var en födelsedag jag sent kommer glömma. mina bästa vänner Emily och Nathalie kom ner till Egypten och överraskade mig. Jag slog mig ganska illa när jag snubblade över ett snöre, ojoj vilken kväll det var! haha! :) tack tjejer för att ni gjorde min 21 års dag oförglömlig!

Godnatt Sverige, Godkväll Usa!

package from Sweden.

idag kom det efterlängtade paketet. TACK mamma och pappa! Ni är absoult bäst och vet precis vad er dotter vill ha. Du fick visst med skorna mamma?? Attans vad du luras, tur att jag inte köpt nya :)







I paketet fanns det LÖSGODIS :), min vinterjacka, mina vinterskor, reflexer, haribo godis, ett rosa bandet, en sovtröja, joggingbyxor, smink, tidningar och mina överdragsbyxor :) TACK ännu en gång !

Älskar er!

...


Ngn försäljare lockade mitt hår idag innan jag hämtade upp S i skolan!


LÄÄÄÄNGTAR!!!

pumpkins and phonecalls.

ikväll har vi karvat pumpor till tusen i detta hus :) min arm kommer ömma imorgon, det var ju svinjobbigt! haha. jag blev ganska nöjd över min, det blev iaf som jag hade tänkt mig vilket är bra :)

idag har jag pratat med mina vänner runt om i världen. allt från egypten till sverige och östkusten av Usa :) vilket gör mig lycklig.














police, pumpkins and presents

dagen började på allra bästa sätt. jag var pigg när jag vaknade och flög upp ur sängen. kommer upp och hör att S är vaken så jag går in till hans rum (förbereder mig alltid på det värsta) och det visar sig att killen är på toppenhumör. Han skojar och skrattar om vartannat en bra stund innan han säger Julia, can I have breakfast? :) Skönt att han för en gång skull är på bra humör på morgonen och inte skriker efter sin mamma. Anledningen till att jag förberedde mig på det värsta var att han var på skithumör igår kväll när jag kom hem från min engelska kurs och låg och skrek i sin säng i typ 3 timmar!!! Vilket resulterade i att jag inte kunde somna, och ändå vaknade jag upp utvilad :)

Ikväll ska det karvas pumpor och bakas pumpapaj :) jag har höga förväntningar på denna familjekväll tsm med min värdfamilj :) har lääängtat efter att få göra pumpapaj och karva min pumpa. haha! jag har dock ingen aning om hur jag ska göra min pumpa. Här går an verkligen in för det, det finns böcker med ideer mallar man kan använda, och man köper även specialle verktyg tsm med denna bok som man använder för att pumpan ska bli perfekt! jag har alltid förundrats över människor som kan göra det fint, när jag har gjort det klantar jag mig alltid och pumpan blir förstörd, men om man har en mall att skära efter kan jag tänka mig att det är enklare och jag är inte alls lika imponerad längre! Fick en bild av en kompis igår på hans pumpa, Ja jävlar!! det var något av det collaste jag sett. Ska se om jag får tillåtelse till att lägga upp bilden på bloggen! :)

Idag ska jag köpa presenten till min pappa :) Tjoohoo! jag är spänd inför vad mamma ska säga dock :) haha! den passar perfekt.

Nu har de börjat sätta upp reklam i hela stan för nya Twilight filmen som har premiär 18.11.11 :)


Godkväll Sverige, Godmorgon Usa!


lunch tips, någon??

hallå min kära au pair vänner och ni andra också för den delen.

jag har kört fast i mac n cheese träsket, vad lagar ni för mat till era värdbarn till lunch??

<3 Julle

starbucks, twilight fever and skype

idag har jag spenderat mestadels av dagens timmar på starbucks, det är ju måndag så var annars?? :) jag skypade lite med pappa, som vanligt och så pratade jag med några vänner från egypten. alltid lika skoj. Jag avslutade mitt internet nördande och begav mig upp till våning två i bokaffären som mitt starbucks ligger i. detta för att kolla in papaps julklapp, den fanns kvar så på onsdag ska den inhandlas :) påväg mot rulltrappan fick jag abstinens och var TVUNGEN att köpa del I och II i the twilight saga, så nu har jag 2 nya böcker att läsa :) Jippie!

lillkillen somnade idag på napen, underbart. det betyder att jag inte gör ngt efter att ha gett honom lunch. läste ut boken Hypnotisören av Lars Kepler, otroligt bra bok. Mamma kan du skicka paganinikontraktet till mig??

nu är det snart middag, tomatsoppa tror jag det serveras här idag :)

Godmitt i natten Sverige , Godkväll Usa!

halloween party, beer pong and jack o lantern

Igår var jag på mitt första riktiga halloween party. såå roligt! alla går verkligen inte för det, man fick inte ens komma in om man inte var utklädd. Jag var Zombie :) bilder kommer, lovar! vi åkte till Rebecca vid 17 för att göra oss iordning till festen med stort F. efter en stunds provande med olika ögonskuggor hit och dit hittade vi det vinnande konceptet för min zombie sminkning :) det tog en stund, jag tror Hanna och jag pysslade med det i 45 min till en timma. men det blev bra så det var det värt. vid 21 åkte vi till festen hos hölls hos en amrikansk tjej, Heather. det var pyntat till tusen i huset och stämningen var på topp. jag spenderade mest tid av kvällen vid spelet beer pong, och för att aldrig ha spelat förut var jag riktigt duktig :) vann mestadels vilket var tur med tanke på min vinnarskalle, haha! vi fann våra första amrikanska vänner, vilket vi lääänge har velat ska ske.

Idag har jag mestadels tagit det lugnt då huvudet varit lute tungt efter gårdagens bravader och allt för lite sömn. Jag jobbade dock några timmar mitt på dagen innan det bar av till Sarah för att karva i pumpor. (bilder på detta kommer en annan dag, hade inte min kamera med mig så får sno av någon annan) jag gjorde en pumpa med texten "Trick or treat" ("godis eller bus")

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!


















preschoolcake, Singoalla kex, swedish radio

Lillkillen sover, vilket ar valgt ovanligt under hans nap. Han brukar bara leka och skrika! :) Jag har darfor passat pa att baka en kaka som vi ska ta med till hans skola imorgon. Det ar en dagiskaka, vet dock inte om det blir en bra kaka. Da receptet ar omgjort till amrikanska matt av mig och ugnens grader stammer nog inte hlet da  ar i F och inte C!! Gaaaah! VIll ha mitt paket nu sa jag kan anvanda dl mattet mamma och pappa har skickat med :) Jag lyssnar samtidigt som ajg stokar i koket pa Rix FM :) Men de har inte sagt ett ord an, FAN! Kom pa nu att det ar ju mitt i natten i Sverige sa de lar ju inte sagas sa mycket! haha! jaja, det ar iaf reklam pa svenska! Pappa, varan reklam gick precis! Haru fluxat idag?? :)

Jag och S akte aven till den skandinaviska butiken efter att vi simmat idag pa morgonen. Vi var tvungna att inhandla vanilsocker till kakan! det var nog det dyraste vaniljsockret jag kopt, men vafan det ar ju svenskt :) Kopte aven en Maraboue som jag ska dromma mig bort med ikvall nar jag ar ensam hemma! Singolla kex blev det till S, han ALSKADE de (dagens svenska ord blev kex da han ville veta hur man sa det han tuggade pa i bilen pavag hem)

Hmm, jag borjar lara mig Seattle ganska bra nu. Rakade ta fel avfart fran highwayen idag men trots det sa hittade jag ratt gata direkt! har flangt runt som en galning idag och det gor vi ganska manga dagar i veckan. det gor att jag lar mig hitta! Funderar pa att ge mig ut pa min cykel nasta vecka, kanske ska ge mig pa att cykla till Hanna! jag har fatt en cykel, det har jag glomt att beratta. Eller ja det ar inte min egenmen de anvader den inte sa nar jag namde att jag skulle ivlja ha en cykel lamnades den in pa service och nu ar den klar !! :) TJOHOO!

Godnatt Sverige, Godmiddag Usa!

english course, baby and egypt

Jag vill börja med att säga GRATTIS till Emma och Henke som har fått en liten son :) jag önskar mer än någonsin att jag var hemma i Sverige så jag kunde ta mig söderut och hälsa på er, men så är inte fallet så jag får väl vänta på bilder från er och Nathalie och nöja mig med det sålänge. När han fyller 1 kan ni räkna med mig :)

Igår var jag på engelska kurs, mina värdföräldrar sa till mig att det är bortkastad tid och pengar. Jag behöver inte gå på någon engelska kurs då min englska är bättre än många amrikaners. haha! :) Jag funderar därför på att skippa nästa engelska kurs som jag har skrivit upp mig på. Det är en grammatik kurs. Det lilla kruxet är bara att om jag inte går kommer inte kursen bli av då vi bara är 6 stycken och det är minumum och hoppas jag av är de bara 5. Jaja, jag kan inte tänka på alla andra. Jag funderar på att leta upp en arabiska kurs istället! :) Jag läääääängtar till jag får börja läsa tyska igen, det ska bli så skoj!

Egypten, ja vad ska jag säga. det är det enda som surrar i mina tankar under dagarna och nätterna också för den delen. Jag ska inte ge upp, det kan jag inte för jag har sagt att jag måste ge det till efter jul. men det är sjukligt jobbigt att sakna något så fruktansvärt mycket som jag gör! Inte nog med det men det är miljoner saker i Usa som påminner mig om Egypten. Mountain Dew (?) Radio Shack, Cinnabon, all musik som spelas var jag än går har en koppling till Egypten - många av låtarna är de som spelas på Shade på tisdagar och lördagar, passerade en biograf häromdagen som hette Egyptian, det finns en butik i DT som säljer saker bara inporterade från Egypten, Hannas värdbarn hade ett godsedjur som hon visade mig - jag kollade på lappen och där stod det Made in Egypt! Antar att det skulle vara såhär vart jag än åkte eftersom jag har så otorligt många minnen från Egypten men det gör inte det hela enklare direkt!


Pumpkin farm and burning motorcycle

Idag var det dags för Au Pair möte och det skulle vi ha på en pump farm. Jag hade höga förväntningar då alla går in för Halloween så otroligt mycket i Usa :) Min värdpappa och S följde med, de lekte och jag träffade lite andra au pairer. Ännu mer tyskar att umgås med. Ska kanske träffa ngr av de redan nu i veckan. Efter att ha gått runt ett tag med tyskarna kände jag för att umgås lite med S så jag letade upp de och vi hoppade i från höbalar :) Sedan var det dags för dagens höjdpunkt, nämligen att välja ut en pumpa att göra Jack o Lantern av senare i veckan. Jag har fått känn att jag hittade en perfekt. Vi plockade även emd oss några små pumpor som vi ska göra pumpa paj på :) Spännande, har aldrig gjort det och berättade även påväg hem att jag bara ätit det en gång och då var jag 10 år.

Väl hemma så städade jag lite och åt lunch. Sen bestämde jag mig för att fixa det sista inför halloween festen på lördag så jag begav mig iväg till Target (en affär som har ALLT) påväg dit så var det kaos i trafiken och jag tyckte det rök väldigt mystiskt från vägen men jag såg inte från vad då jag hade en gigantisk bil framför mig, han börjar köra om föremålet och jag hänger på. Det visar sig vara en motorcykel som är övertänd. När jag passert kom brankåren och spärrade av vägen. Jag hittade allt jag skulle ha och lite till :) Nya pyamasbyxor, inneladdor, hårspray och smink till på lördag :) Köpte även lite kort som jag kan skicka hem till er.

När jag kommer hem från min lilla shoppingtur så är huset tomt. Märkligt och attans tänkte jag. jaja, de är väl ute och äter eller ngt och det betyder att jag måste laga mat själv. Efter 10 minuter hör jag steg i trappen och S rusar in i mitt rum och frågar om jag vill ha mat :) Det blev grillat och Majskolvar som vi köpte på farmen idag. Min värdpappa hade även köpt med sig en pumpapaj hem så jag skulle få smaka :) Snällt! Jag har ändrat min uppfattning även om detta. Pumpapaj är gott, jättegott!!!

Jag bjuder på ett bildregn från idag,
























Wine, Die Hard and Hanna

GÅrdagskvällens planer ändrades lite. Jag hämtade upp Hanna efter middagen och sen hängde vi hemma hos mig istället då alla andra var tvugna att jobba. Vi drack vin och snackade skit. Lyssnade på musik och försökte få de andra som befann sig i huset. Det bjöds på GES, Lars Winnerbäck, Gyllene tider osv - men INGET dög för herrarna så det slutade att vi lyssnade på ngn skitmusik som en av vännerna till familjen gillade : / Haha!

Efter att alla åkt hem kollade vi på en Die Hard, II. Den har jag nog redan sett också men den var sjukt bra! :)

Godkväll Sverige, Godmorgon Usa!

Iphone 4s and UGGs

Ohh herre gud vilka koer det var utanfor mobilaffarerna imorse. De oppnade tidigt som sjutton, nar jag gick till mitt starbucks efter att ha lamnat lillkillen pa skolan var kon runt shoppingceret. jag sag du en man som jag efter 3 timmar (drack te och surfade pa internet i ca 3 timmar) sag i kon. Han hade alltsa inte pa 3 timmar kommit in i butiken. det ar Iphone hysteri. och jag som skulle kollat om det gick att fixa ett abonemang for ett ar, det var ju bara att glomma idag! haha! hade tyvarr inte med mig min kamera annrs hade jag tagit en bild at er :)

Innan jag hamtade S pa skolan passade jag pa att kolla ia ffarerna (har inte gjrot det pa 2 veckor eller ngt) jag hittade vita leggings till Halloween kostymen, ANTLIGEN! som jag har letat. Nu fattas bara sminket och t-shirten som mamma och pappa har skickat. Jag vill ha paketet NU!!! Hittade aven att par jeansfor 11$, det ar ett kap vill jag lova. Provade lite vinterskor och har nog kommitfram till att det blir ett par UGGs iaf :) De var dessutom 11$ billigare i den affaren jag inne i idag, sant gillar vi! Nu maste jag bara bestamma vilken farg jag ska ta, idag provade jag ett par bruna med rosa bandet pa bak vid halen (ett litet) de var jattefina och da gar lite av pengarna till Rosa bandet ocksa! Ar inte det en bra grej?? Har forsokt hitta en bild pa skon i 30 minuter nu men de ar sa sma att man inte ser ngt om jag laddar upp de har! :( Far kopa skon och sen lagga upp bild :)

idag vantar middag med Hanna och tyskarna :) eller ja jag vet inte om jag ska ate hemma eller dar men jag ska iaf dit ikvall och hanga lite :)

Godnatt Sverige, Godmiddag Usa!


jenny from the block!

Sen jag slutade jobbet har jag inte gjort mycket. Jenny kom vid 17 och sen åt vi och efter middagen var hon tvungen att åka då hon skulle jobba. Synd! känns alltid lika bra att umgås med Jenny, hon är ett energiknippe och hon sprider energi och glädje även om hon är på dåligt humör :) precis vad jag behövde idag!

efter middagen bestämde jag mig för att ta en promenad runt i området där jag bor. gick vilse lite men hittade rätt efter en liten (väldigt liten) stund! börjar lära mig staden nu, känns bra.

Nu ska jag kolla på Gunvald och Beck - Lockpojken!

Godmorgon Sverige, Godkväll Usa!


phonedate with my lovely friend!

nu snackar jag med nathalie, hade mycket att prata om :) jag älskar att mina värdföräldrar har dealat med sin operatör att jag kan ringa till svenska hemtelefoner gratis! det är dock inte så många jag kan ringa till men det är uppskattat med de få jag kan ringa till :)

Emma, kan du inte klämma ut din lilla bebis så vi kan få se underbarnet?? :) <3




childrens museum and space needle!

nu ska jag och S snart bege oss mot ett museum som han har velat visa mig sen jag kom hit, namligen Childrens museum! Han alskar det och jag lar bli tvungen att alska det eftersomn vill aka dit varje dag han inte ar i skolan! haha :) jaja, det ska bli skont att komma ner till DT under dagtid for en gangs skulle, tankte aven passa pa att kopa julklappen till Michael (lillkillen jag ska halsa pa i Chicago over jul)

nagon som har ett tips pa vad jag kan kopa till min vardfamilj och S?? (Han ar 4)

Godkvall Sverge, Godmorgon Usa!

Lasse and starbucks

läser mina vänners bloggar och inser att jag även iår har missat årets konsert. lars winnerbäck har börjat sin höstturne och det finns ingen chans i helvetet att jag kan gå på en enda! jag får nöja mig med att lyssna på min kung på spotify och drömma mig tillbaka till de år jag har lyckats vara hemma och kunnat se honom!

sitter ännu en gång på starbucks och väntar på lillkillen när han är i skolan. idag ska jag skypa med mina föräldrar, vilket är det jag brukar göra när han är i skolan. försov mig imorse, vilket är väldigt ovanligt när det gäller mig, vilket resulterade i att jag inte hann äta någon frukost och att vi var tvungna att springa till bussen (den var dock som vnaligt sen så vi hade inte behövt stressa, men man vet ju aldrig) inte nog med att jag försov mig så var lillkillen på uselt humör (det är han alltid när man väcker honom) idag var det värre än någonsin! :( TYPISKT! han skulle minsann inte gå upp, inte äta frukost, inte byta kläder! Gaaaah! efter mycket om och men fick jag han att förstå att bussen kommer inte vänta på oss utan att vi måste vara där när den passerar vår busshållsplats!

Nä nu loggade pappa in, hörs ikväll!

Godkväll Sverige, Godmorgon Usa!

pls make my dreams come true.

hade en dröm natten till idag som gjorde att jag ville vakna upp på en annan plats. under hela natten (kändes så iaf) drömde jag om att jag befann mig i Hurghada Egypten. livet var underbart och alla mina vänner från alla säsonger var kvar där nere. Jag vet inte riktigt vad jag jobbade med, verkade inte vara något jobbigt iallafall! jag önskar att det kunde vara så eller att jag kunde snabbspola tiden så att det helt plötsligt var september 2012 och jag kunde åka hem :) men så är det inte och jag antar att det finns en mening med det, det är bara att gilla läget och drömma om paradiset! Ill be back!!

Idag har jag och lillkillen varit i badhuset. meningen var att jag skulel börja lära honom att simma men det är svårt när han är som en igel på mig. han totalvägrade släppa mig, trots att han inte är rädd för vatten. jaja, det kanske bli bättre nästa gång. det var ju trots allt första gången han och jag var där :) Nu på kvällen har jag varit på min första engelska lektion, nu har jag äntligen börjat steget mot mina 6 credits (vilket innebär 72  timmars undervisning) idag var det en klass i uttal. ganska spännande faktiskt och inte alls tråkig som jag trodde den skulle va :) läraren är dock tråkig, är som att hennes värld stannade någon gång under 80 talet. haha! snart börjar tyskan också, det ser jag verkligen fram emot!

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!

perfect dinner...

min värdfamilj uppskattade min middag som jag lagat. Pappans kommentar var Detta har du inte gjort för sista gången, det är fantastiskt gott! :) antar att det är ett bra betyg första gången du gör köttbullar och dessutom från mammas recept skrivet i dl, msk osv. här har vi inte dl. det var bara att chansa och det blev nog en bra chansning :) Lingonen jag köpte häromdagen var godkända tom av mig som är uppväxt med mammas hemkokta lingon (med lite socker) Jag gjorde även egen brunsås, mamman och pappan bara kollade på mig och sa är du inte riktigt klok? varför sa du inte det vi kunde ha köpt pulversås. Nähä det blir inget med det, haha! :)

Lillkillen tyckte det var gott men konstigt att han fick äta sylt till middagen!

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!

meatballs and lingonberries!

Nu ska jag laga mat till min vardfamilj :) Det blir kottbullar, lingonsylt, potatis och brunsas!

starbucks in my heart!

vad skulle jag göra utan starbucks och deras gratis internet?? :) antagligen vara fruktansvärt uttråkad 3 dagar i veckan när lillkillen går i skolan! för det är just på starbucks jag spenderar de 3 timmarna då jag är ledig måndag onsdag och fredag. har pratat med pappa i ca en timma och svarat på lite mail. och druckit te.

hösten har kommit till Seattle och så även det dåliga vädret. det har regnat hela dagen och så ska det fortsätta enligt prognosen hela veckan! jag är inte jättelycklig över detta men vad ska man göra. det är bara att ta på sig regnkläder och ge sig ut! måste bara leta upp lillkillens regnbyxor som på något mystiskt sätt försvunnit! Men det ska nog lösa sig, de får ävl köpa nya till honom. för jag tänker inte vara inne resten av tiden tills våren kommer igen. imorgon har jag lovat att ta med honom till badhuset, vet inte hur vi ska komma dit eller hur det är öppet men det ska nog lösa sig.

Imorgon börjar jag en engelska kurs i grammatik! jag ser fram emot det, ikväll ska jag dock kolla upp var det ligger så jag slipper irra runt imorgon och inte ha någon aning om var jag ska ta vägen. får väl göra det efter att jag lagat mat. idag serveras det nämligen köttbullar, potatis och lingonsylt till middag och jag ska laga det :) spännande!


cupcakes, starbucks and german

idag har jag som vanligt på söndagar hängt med gänget :) alltid lika roligt att träffas. behövde Jennys positiva energi. vi åt middag i Ballard, thaimat blev det idag och sen käkade vi cupcakes på ett av Seattles bästa cupcake ställen. (royal cupcakes) alltid på cafet var rosa och brunt, jag njöt. om jag någon gång öppnar ett cafe ska det se ut exakt så :) allting matchade in i minsta detalj, tom på temuggarna var det en rosa cupcake, så sött! jag ska köpa en sån mugg innan jag kommer hem :)

efter det åkte jag och jenny till starvucks, vi hade inte fått nog av te så vi drack lite te och snackade skit. jag måste lära mig flytande tyska så ingen annan förstår vad vi säger ;) det är jobbigt att inte kunna säga vad man vill utan att ALLA andra på stället förstår vad man säger!

ikväll ska jag ta det lugnt. kolla en die hard film kanske. har aldrig sett de och jag kollade en i fredags med min HF. älskade den :)

förresten, har inte berättat att jag igår åkte med Sarah och Hanna till en ö 35 minuter utanför Seattle. Ön i sig var ganska tråkig men man fick en fin bild av staden från färjan. :) Så nu har jag även sett Seattles skyline :)








































fiskbullar, lingon berries, marabou chocolate and letter from Sweden!

efter lunch idag tog jag med mig lillkillen på äventyr. Vi körde och körde och så körde vi lite till för att sedan stanna till på 67th och 15 ave där min nya favorit butik och antagligen Seattles bästa affär ligger. Scandinavian specialties :) Det var som att gå in i himmelriket för mig men inte för min ekonomi, men det struntar jag i :) haha! Fick med mig lingonsylt, fiskbullar och marabou choklad. Lyckan är överväldigande! Det borde finnas en sån liten affär i alla städer världen över, jag begriper att det aldrig skulle gå runt men det hade varit toppen :) I butiken fanns knäckebröd, singoalla kex, ballerina kex, sylt, saft, godis, lutfisk, sill, kläder osv. det fanns även handdukar från Ekelund och Espe i Horred (kände mig nästan hemma)

och inte nog med denna lycka, varje dag när jag hämtar in posten hoppas jag på att det ska vara något till mig. Idag bestämde jag mig för att ge upp hoppet och bara vänta och se när jag bläddrar genom kuverten. Och idag till min stora förvåning var det ett kuvert till mig frankerat i Sverige :) Tjoohoo! Det var min fina Nathalie som skickat ett kort till mig, när jag läste det svämmade tårarna över så ska försöka senare igen :)

Jag har även hittat Seattles svar på Solsidan, bild finns nedan :)














allergic reaction, doctor and playdate

var mening att vi skulle träffa en dansk tjej Monica och hennes två värdbarn idag. det gjorde vi också eller jag gjorde. S var tvungen att åka till läkaren då han är allergisk mot något :( jag Monica och hennes värdbarn hade iaf skoj :) tycker synd om de dock som körde 45 minuter för att träffa S och så var han inte hemma.

nu väntar jag på att klockan ska bli sjutton så jag kan få lägga mig och vila. jag behöver sömn, har sovit sjukligt dåligt inatt och drömde massa konstigheter. ikväll blir det middag med familjen innan jag ska läsa ut min tråkiga bok (så jag kan få börja på en ny) och sen sova tidigt!

Har förresten fått reda på att mitt drömhus är till salu, funderar på att åka hem till Örby och bosätta mig i huset ajg drömt om läääänge. dessvärre är det många som gillar detta hus, så det kommer nog aldrig bli mitt. men man kan ju alltid drömma!

Godnatt Sverige, Godmiddag Usa!


Basketball, soccer and american football

Lillkillen vilar och jag passade på att leta efter biljetter till olika sportevenemang här i Seattle. jag lyckades inte förstå mig på hur man bokade så det blev inget med det. innan jag åkte hit bestämde jag mig för att kolla på alla sporter i de högsta ligorna som NHL, NFL, NBA osv och förstå mig på amrikansk fotboll. detta ser jag fram emot, ska bara hitta ngn som är intresserad av sport så jag har ngn att gå med. mina vänner här är inte ett dugg intresserade.


LEGO LEGO and some LEGO

Idag har jag inte gjort mycket mer än att hänga på Starbucks (som inte ens är ett riktigt starbucks utan de serverar bara starbucks kaffe, konstigt) eller att bygga lego. Idag blev det ett slott. Jag är mycket stolt och ogillar att S vill bygga om och ändra mitt fina slott! Slottet är försett med trappor invändigt, bänkar, kamin och en bokhylla :)

Nu väntar jag på att min Hanna ska komma hit och kolla film :)

Här kommer en bild på mitt fina slott,

 

och på hur det ser ut i mitt nya hem,





Godmorgon Sverige, Godkväll USA!

tankarna snurrar.





" Få människor är förälskade i ett arabland men vill samtidigt till Promised Land. Och få är villiga att åka till Sibirien och försöka sig på att driva firma därifrån över nätet."




starbucks, skype and mail.

spenderar ännu en morgon/fm på Starbucks i northgate mall. lillkillen är i skolan och vad ska jag göra?? jo men snylta på internet för att inte spendera några pengar. idag har jag köpt en te :) Bra jobbat Julle!

har pratat med mina föräldrar på skype en bra stund och försökt få de att skicka ett paket med lite grejer till mig. tror det gick ganska bra! jag behöver mina vinterkläder, NU! det är svinkallt redan. och det är bara oktober, hur ska jag klara denna vintern. vi ska på 2 veckors vintersemester också. en i november och en i februari. oh herre, rädda mig! ska försöka plocka fram mina skidskills från när vi åkte på Hallandsåsen för flera år sen! får väl gå i skidskola med barnen annars!

jag fick ett mail imorse som gjorde mig otroligt glad, jag blir alltid glad för mail men detta gjord emig extra glad. vet inte om jag nämt det tidigare men jag har en vän som jag brukar prata med i telefon VARJE kväll som i augusti flyttade till Sibirien och tills för några dagar sen hade jag inte hört ett ord från honom. jag skickade ett mail för att kolla att allt var okej. det var det och idag fick jag ett lååångt och roligt mail!


"Jag kan tänka mig att det är lite svårt att komma in på "the american way" i början. Det är ju landet med många uppförandekoder och olika inofficiella regler. Att skära osten med kniv känns ju bara helt vansinnigt :) Men USA är ju landet med stort L. Det känns som drömmen fortfarande så man kan nog stå ut med olikheterna."

"Vad tror du själv? :) Blir du amerikanska på heltid eller är det helt otänkbart eller rentav självklart?"

"Hehe, neeej .. tappa fan inte bort svenskan för då blir du ju lynchad när du landar i Sverige igen."

"Hade jag inte varit diplomat så hade jag knäckt hans näsa."

Åhh jag saknar alla visa ord! :) Tur att det finns mail när man bor minst 9 timmar från sina nära och kära!

Godkväll Sverige, Goddag Usa!


17 different types of beans

min värdfamilj har en förkärlek till bönor och den har jag fått ta del av idag. till middag serverades det bönsoppa med bacon. i soppan fanns inte mindre än 17 olika sorter av bönor. jag trodde inte det fanns så många olika sorter. vissa var mindre goda än andra. jag vet inte vad som hänt med mig sen jag kom hit men jag testar allt som ställs på matbordet, även om jag vet redan innan att jag inte kommer gilla det. ett urval på vad som ätits sen jag kom till seattle är - bönor i massor, kronärtskocka (?), rödbetor, bacon med fett (utan att leka CSI allt för mkt), honung, mac n cheese, soppa. kommer nog vara mindre kräsen när jag kommer hem. förhoppningsvis i april annars i oktober.

ja där har ni min hemliga resa som jag sparar pengar till. det är nämligen så att en av mina närmsta vänner ska gifta sig i april och det kan man ju inte missa. jag planerar en weekend i Sverige i slutet av april :)

Felle, svar på din fråga är. jag har faktiskt inte sett jättemånga i sandaler och sockar däremot ballerinas och sockar. det verkar med poppis här. kanske en och annan uteliggare som har sockar i sina sandaler. men det känns som det är okej om man inte har ngt hem! eller?? <3

hard to be like the americans.

Jag har så sjukt svårt att anpassa mig till vissa av sakerna i det här landet. Vet inte om jag någonsin kommer kunna vara som en amrikanare, tror trots allt att det finns för mycket Sverige kvar i mig.

1. Att ha skor på sig inomhus - ja men visst funkar inneladder eller någon form av innesko men joggingskor, klackskor ja you name it. inte nog med att fötterna blir som russin innan lunch, utan et blir fruktansvärt smutsigt i huset. jag måste ge mig iväg att köpa inneskor, står inte ut med att ha grus under fötterna.

2. Att skära ost med kniv - osthyveln jag fick av min värdmamma är putsväck. jag är väldigt deppig över detta. det var min bästa vän i ett amrikanskt kök. imorgon ska jag gå på osthyvel jakt, om jag inte hittar det har jag alltså ännu en anledning till att åka till IKEA

3. Att inte ha någon speciell smörkniv - jag saknar mammas och pappas fina smörknivar. dessutom förvarar min värfamilj smöret på en assiette i ett av köksskåpen. jag tycker det är konstigt, men de gillar inte när smöret är för hårt!

4. Att svänga höger mot rött ljus - i USA får man köra mot rött om man ska svänga höger (inte i alla korsningar, men i väldigt många) Kära Au Pair vänner - är det likadant i hela landet?? Jag har jättesvårt att köra mot rött, andra trafikanter tutar dagligen på mig för att jag inte svänger! Jaja, det är bara att ignorera tutan.

5. Att skatten inte är pålagd på priset - detta glömmer jag varje gång jag går in i en butik och tänker när jag kollar på prislappen att men gud vad billigt detta var. men så var inte fallet. skatt läggs på alltid, på allt! OGILLA!

6. amrikanernas klädstil är ngt utöver det vanliga - det är helt obegripligt hur vissa (läs nästan alla) har tänkt när de klätt på sig på morgonen. jag och mina vänner brukar ha det som nöje att hitta den sämst klädda. att lämna huset nerklädd är alltså inget jag behöver oroa mig för, trots mina bonnkläder så ser jag uppklädd ut i detta land :)

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!

 




underground tour, american pancakes and no sleep.

dagen började med att jag hanna och sarah begav oss till SUnflower cafe (som ligger några block från mitt hus) för att äta frukost. det blev omelett med rökt lax och sallad. otroligt gott. vi fick vänta i 40 minuter på att få bord och att få beställa, ett popolärt ställe :)

idag har jag varit på en guidad tur i Seattles underjord, det var en av det häftigaste guidade turerna jag hört. Johan Hjulströms Kairo tur slog den dock med hästlängder! staden brann någon gång i slutet av 1800 talet och då byggde upp den 15 feet (har ingen aning om hur mkt det är i meter, 2,5 kanske??) högre än tidigare för att minska leran och vattnet på gatorna då staden är uppbygd på en sandstrand. några av dessa tunnlar finns fortfarande kvar och vi fick en guidad tur om hur bygget gick till och hur staden en gång i tiden sett ut. otroligt spännande! Kommer lite bilder längre ner på hur det såg ut :) efter turen var det dags för vår veckoträff. denna gång träffades vi på ett ställe som heter Pike place market, ett ställe där man kan köpa mat (råvaror) blommor och lite smått och gott. vi åt middag på hard rock cafe (antar att ni som jobbade med mig i Egypten är i chock!! haha) blev nachos, som vanligt! :) man kan dock inte köpa halv portion här i Usa så det var bara att kränga en hel :) Blev lite shopping åt Nathalie påväg hem också, ett par skor skickas imorgon eller på tisdag över Atlanten till dig!

I fredags sov jag och Sarah hos Hanna och igår sov de hos mig! trångt och jävligt att sova 3 personer i en säng. så stor säng har jag inte, därav lite sömn. men vad gör det. Hanna gjorde american pancakes med björnbär i till frukost/lunch igår, såååå gott! det kommer vi äta fler gånger! vi har kollat film och snackat skit! igår åt vi fruktsallad hela kvällen och kollade på letters to Juliet, fick gråta en skvätt. det var skönt! :)












taget från "tunneln" under trottoaren



tagen på samma ställe fast från trottoaren



fick mig att tänka på Hurghada :)








Rebecca, Jenny och Hanna utanför Pike place market



Rachel the pig - om man ger henne 25 cent ska det bringa lycka!



My flowergirl -  Hanna!



Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!

RSS 2.0