today was suppose to be the day

idag var det meningen att jag skulle åka tillbaka till USA. för 5 minuter sen skulle mitt plan lyft från Island, eller planet har väl lyft ändå men utan mig. Jag har kännt mig helt nere hela dagen, arg på allt och alla. Tur som fan att jag bara varit hemma och inte träffat någon annan än mamma och pappa. Ska dock iväg på basket om en stund så får väl föröska skärpa till mig! 
 
Jag önskar verkligen att jag skulle kunna spola tillbaka tiden och åka tillbaka. Jag drömde om USA på min nap idag, om grannarna och deras hund om alla grannbarn och att vi skulle gå runt och trick or treat eftersom idag är det halloween!!! 
 
när jag sedan vaknade funderade jag lite på vad det är jag saknar, kom fram till en del lite konstiga saker och några självklara. Min värdfamilj, mina fina vänner, min fru, grannarna! Men jag kom även på mig själv med att sakna mina och Susys (grannen) vinkvällar, när de andra grannarna ropar på sin hund COLBY COME (de säger det på ett speciellt sätt, det ekar i huvudet på mig), jag saknar att få handla på Trader Joes, att vakna av att S ropar i rummet ovanför (jag vet att jag har klagat på det som fan under mitt år där och nu saknar jag det), lukten i mitt rum, min säng, mina kläder (som mamma och pappa ska hämta den 14 november :D) och sist men verkligen inte minst så saknar jag att boka flygbiljetter till San Francisco! (detta skulle jag kunna göra nu med men utan att använda de) 
 
Fy faaaan! USA was my dream, and now I can't even go there! 
 
PUSS

Oh my - Amazing day!

Trots feber & förkylning och REGN (oavbrutet hela jäkla dagen) blev dagen fantastisk. Mestadels tack vare ett telefon samtal jag fick i eftermiddags. Jag har fått jobb, ett jobb som jag verkligen ville ha men inte sökt! De har ringt upp mig och frågat om jag vill jobba och förhoppningsvis börjar jag redan på torsdag !

Happiest girl in the world!


dagen jag visste skulle komma är här...

Jag har gått och blivit sjuk :( en förkylning som inte är att leka med tyvärr. Önskar att jag kunde resa mig upp ur sängen utan problem, men de kan jag inte. :( så här får jag väl ligga, iaf en stund till. Hoppas det blir bättre :)

PUSS!


saknaden är obeskrivlig


weekend - Fantastic or not?

Igår åkte jag och Emelie till Göteborg för att käka med några av hennes vänner. Mycket trevligt, vi tog en buss hem 02.38 (!) tröttare än tröttast. Mycket tjafs på bussen hem, inte mellan oss utan mellan de andra puckona på bussen! Galen blev jag, vi kom hem efter en KALL promenad från bussen. Somnade som en stock, vaknade tidigt imorse, och var förkyld :(

Idag stod det födelsedags kalas, plugg och solsidan tradition på schemat :D kalaset var jätte trevligt! Nu sitter jag i mitt andra hem här i Sverige, hos Emelie och Linus, och kollar på tv. Väntar på Beck :)

Pluggningen blev klar, hoppas verkligen att det blev godkänt :D

PUSS!


härliga fredag, trodde jag

Fredag - thank god! Eller inte?? Imorse gick jag upp halv 6 för att åka till Emelie. Igår lät det som en så bra plan idag minde bra! Tröttare än tröttast lade jag mig på soffan och sov lite till innan vi cyklade till bussen för att åka på shoppingtur i Göteborg :D shoppingen gick bra, fick med mig en halsduk och mössa så jag slipper frysa och ögonbrynsfärg - nu jävlar :) väl hemma gjorde vi ansiktsmask innan vi åkte till Emelies mamma på kalas.

Nu är vi hemma och UTELÅSTA!! Fan!


Det här med att va hemma.

Ha haft panik över att dagen då jag måste ta tag i mitt liv och flytta hem igen ska komma. Trodde inte den skulle komma så snart som den gjorde och utan förvarning. Jag har tagit beslutet att stanna hemma i vinter, bara för att jag faktiskt kan. Får jag ett jobb jag trivs med så stannar jag ett tag annars ska jag föröka åka som guide till sommaren igen! :)

Men vart vill jag komma med detta? Jo rädslan över tråkiga landet lagom känns lite överdriven. Men bara lite. Jag längtar bort varje dag! Men har börjat gilla det här, det enda som fattas är mina älskade vänner i USA och ett jobb ! Sen ska jag nog trivas :)


It's snowing, in October!!

Vad är det som händer??! Det snöar och det är inte ens November! :( jag minns när jag var liten önskade jag alltid att den första snön skulle komma på min födelsedag, det har skett en gång. Alla andra år har den kommit EFTER min födelsedag, men givetvis inte i år när jag har bestämt mig att va hemma hela vintern! Åh jag blir tokig, ström har vi inte heller. Här är svinkallt, mörkt och så precis som om inte det skulle vart nog så snöar det! :(


drömmar som slås i spillror

Min dröm om ett år till i USA slogs i spillror förra onsdagen på ambassaden. jag fick inget visum och jag är nu kvar hemma i Sverige antagligen hela vintern. visst känns det piss, och förra onsdagen var jag otröstlig men det har lagt sig mer och mer för varje dag och jag finner mig nu i att jag ska stanna hemma ett tag till. jag kommer dock blir tokig om jag inte kommer på något att göra snart, måste hitta mig ett jobb, eller något att göra om dagarna. Visst har jag plugget och ja jag borde kanske lägga mer tid på det men så länge jag klarar tentorna är det ju inga större bekymmer :D
 
jag glädjs lite åt att jag får vara hemma i vinter. jag hinner umgås massor med mina fina vänner, jag får tid till att komma på vad jag vill, om jag får ett jobb får jag tid till att spara ihop pengar till resan till Canada/USA i januari och Colombia i juni :D men framförallt så får jag vara hemma och träffa Annas nya bebis när den kommer i december :D
 
jag måste göra en ny design till bloggen, någon som kan hjälpa mig?? jag orkar inte :P haha! 
 
PUSS!

Skåne & Skånska - så jävla bra!

igår morse tog jag bilen för att bege mig 4 timmar söderut, nämligen till Simrishamn där jag hade bestämt träff med Emma, Hugo och Matte :D det var ett kärt återseende och det känns grymt bra att ha fått träffa de en gång till innan jag åker.
 
väl där fikade vi, snackade massa, lekte med hugo, åt tårta som hade blivit över efter Hugos kalas på söndagen  - men mest snackade vi. Klockan gick tyvärr fort och jag var tvungen att åka hem. Påvägen kör man igenom Sjöbo där Filip bor (som jag bodde ihop med i Båstad) så jag tänker att jag kanske kunde säga hej till honom. Jajjamen, han var hemma och jag stannade där i en timma (detta förstörde hela min planering att vara hemma innan 22, emn vad gör det) alltså ännu ett kärt återseende :D När jag närmade mig Malmö kände jag ett stort behov av att få träffa Nathalie, jag ringde och hon var kvar på jobbet. Tog mig ett litet tag att hitta till Nova i Lund men jag lyckades. Sen åkte vi hem till henne där det bjöds på middag - Bajcon, vitlökssås och pasta - ju flottigare desto bättre tycker Nathalie :D haha! Fantastiskt gott, men tyvärr gick klockan fort även här så jag var tvungen att sticka hem! Kom hem vid midnatt och somnade som en liten bebis!
 
Tack för en fantstisk dag mina fina vänner! <3

älskar skype


skype är bra grejer

de gångerna jag kommer ihåg att jag bestämt med folk att jag ska skype med de är det en fantastisk uppfinning :D Svenskt ska det väl va också tror jag, ännu bättre. Idag missade jag Elin, förlåt vännen! Vi tar nya tag imorgon (risken finns dock att jag inte ens är hemma när vi ska prata) Nu sitter jag här med halvöppna ögon, är så trött att jag knappt vet vad jag heter, och väntar på att min familj i Seattle ska logga in så jag kan prata med de en liten stund innan jag ska lägga mig. 
 
Kvällen har bestått av häng med mina föräldrar :D mamma och jag drog till ICA och jag fick handlat frukt till min efterlängtade frukstsallad, lax och gröna bönor till lunch imorgon och skinka att ha på mackan till frukost :) hittade även ett LCHF bröd som jag tänkte testa, det kan ju inte vara sämre än rostebrödet jag åt idag :P Ojdå! (Kompenserade detta med 5 km promenad) 
 
Imorgon ska jag till Gekås med mamma och så ska jag plugga! vill bli klar med den där uppgiften denna helgen så jag kan börja på nästa redan nästa vecka och ligga typ en vecka före, det kommer nog inte bli så eftersom jag inte fattar något i den boken jag ska läsa inför detta delmoment :( 
 
Ska nog ta en nap på soffan innan skype samtalet om 1 timma! 

PUSS och GODNATT!

torsdag betyder 2 veckor

idag är det 2 veckor sen jag lämnade usa, i skrivande stund satt jag där på flyget bland alla tyskar och försökte sova (utan resultat) det känns som att tiden har gått sjukt fort, och kommande 2,5 vecka kommer antaglien bara springa iväg. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det, jag har börjat gilla Sverige! tro det eller ej, det är inte så att jag vill bo här hela tiden än, men skulle nog kunna tänka mig att stanna lite längre (vi får se om 2,5 vecka om jag känner samma då) men å andra sidan saknar jag usa, och alla mina fina vänner där borta :) ikväll ska jag skypa med min familj där borta, ska bli skoj :)
 
Dagen har inte bestått av mycket! har varit hos mormor och hälsat på (hon kände igen mig idag och frågade var jag har varit) men när personlen där hon bor frågade henne vem jag var sa hon att jag var hennes moster. haha, då måste jag se väldigt ung ut om jag ska vara syster med hennes mamma :) haha! Hon var i vilket fall som helst på bra humör och vi skrattade massor. hon sjöng även lite grann, någon gammal vals hon och morfar brukat dansa till! Jag har även varit och besökt min morfar, lade tre rosor på hans grav och viskade att jag älskar honom! Hoppas att han hörde mig!
 
Nu sitter jag i köket hemma hos mina föräldrar dricker julmust och väntar på bättre tider typ! vet inte vad denna eftermiddag har att erbjuda. jag borde åka till Borås och köpa fotbollströjor och så borde jag plugga och gå på promenad. Men vi får väl se vad som händer, risken är stor att jag sätter mig framför tvn och fastnar framför någpn dålig tv serie :) haha!
 
Hörs sen! PUSS
 
 
 

vackra Sverige.

 
 
 
 
 
 
 
 

STORT tack till vädergudarna :D

Imorse när jag vaknade, andra gången (berättar mer sen) så sken solen och det var klarblå himmel. Lyckan bubblade i mig och jag ville gå ut och suga in lite solsken, kollade då på gräsmattan och såg frost (!) i oktober, är det alltid så och jag har förträngt det eller är det ovanligt tidigt? I vilket fall som helst så bestämde jag mig för att vänta lite med att gå ut och städa mitt rum istället. Har rensat ut skorna som jag inte använder, det blev kanske 8 par eller något sådant och sedan slängde jag även lite väskor, eller nej låt mig rätta mig själv. inte slänga, ge bort eller skänka till någon som behöver det! :D
 
Efter detta drog jag på mig mina träningskläder och gav mig ut, åhh va fantastiskt det var. trots att det vara var 9 grader kändes det varmt :) (observera att jag hade tjocktröja, jacka, vantar och pannband på mig) tog en sväng ner till sjön, och det var fantastiskt vackert där. Kan inte fatta det! helt knäpptyst, vindstilla och solsken, jag satte mig på bryggan och ringde en kär vän i USA. Satt där i säkert 30 minuter innan jag bestämde mig för att traska hem igen och käka lunch.
 
Jo till det där med att jag vaknade en andra gång, ni kanske tycker att det låter konstigt att jag tänker förklara det MEN det finns en sjukt bra anledning till att mitt alarm väckte mig kl 06.02 imorse. Det stod nämligen skypedejt på schemat. och inte med vem som helst utan min kära fru i Seattle, Victoria :D Har inte pratat sen jag kom hem till Sverige, eller jag ringde nog då och sa att jag är hemma och för att fråga om Lady Gaga biljetterna :D
 
 
 

 
en av bilderna jag tog vid sjön idag, ska se om jag kan ladda upp de andra ikväll! :D

SWEDEN!!!

så då var jag hemma på svensk mark igen, hemma i mitt rum, i Örby! det känns overkligt men jävligt bra. Allt (nästan iaf) är som vanligt, såg påväg till Kinna idag att någon målat om huset, OJDÅ, här händer det grejer! En butik hade stängt, en ny hade öppnat osv. Inga stora grejer som sker i Marks kommun och lilla Örby & Kinna. 
 
Imorse åkte jag till Kinna för att inse att jag var där en timma för tidigt för mitt "möte" och fick då snällt åka hem igen, vilket var ganska bra. Jag hann packa upp mina väskor, städa ur min garderob och packa in alla kläder och även sortera ut all post jag fått under mitt år i USA :D Rummet är nästan skinande rent nu, krävs bara lite finputsning imorgon, då ska jag även rensa ut bland mina skor förresten! Duktigt va? jag trodde aldrig att det skulle ske, men jo jag börjar kanske bli vuxen och förstår att man inte behöver behålla skor man inte använder! Funderar på om jag kanske kan sälja de på typ blocket eller något, någon som vet?? 
 
Sverige är regningt och JÄTTE kallt :( jag gillar det inte!
 
På kvällen efter att vi ätit mackor med svampstuvning, TACK Anna och Oskar! så åkte vi till Mormor för att hälsa på, det besöket som jag varit jätte rädd för då mormor under de senaste halvåret blivit lite (läs väldigt) senil. Och den rädlsa jag hade för att hon inte skulle känna igen mig stämde, hon hade INGEN aning om vem jag var, inte ens när jag berättade vem jag var så fattade hon. Tårarna brände bakom ögonlocken, och det var något av det jobbigaste jag varit med om. min älskade mormor (vet att jag alltid säger att jag inte gillar min mormor så jätte mycket, men det gör jag! iaf från och med idag)! vi skrattade i vilket fall som helst i slutet och jag har lovat mig själv att jag ska dit minst varannan dag och säga hej nu när jag är hemma, för nästa gång jag kommer träffa henne kommer hon definitivt inte veta vem jag är...
 
Senare på kvällen drog mamma med mig ut på en powerwalk! det var skönt, men kallt! 
 
Mina första intryck av Sverige och Svenska är,
- KALLT
- Regnigt och grått
- Folk är otrevliga (säger inte förlåt om man springer in i någon) 
- Ingen som håller upp dörren för en om man är precis bakom och ska gå in eller ut i en affär (älskar USA)  
 
MEN VET NI VAD? JAG ÄLSKAR SVERIGE OCKSÅ, (och imorgon ska jag försöka njuta av regnet, kylan och den gråa himlen) 
 
Men åhh va skönt det var att få krama mamma och pappa igår på stationen i Varberg! <3 
 
 

Mormor och jag  :) 


regn 


Haha, mormor fick på sig min halsduk (som jag berättade att man även kan använda som mössa) 
 


min helt störda pappa, allt är som vanligt i familjen Kjellberg som ni kanske ser !!! 
 
 
 
 
 

sol i sinne, brun inne!

Imorse vaknade jag extremt tidigt :) 8.20 eller något sånt, jag bestämde mig för att käka frukost innan jag skulle till stranden, väl där var det varmt men jag hade gett mig fan på att jag skulle stanna där hela dagen idag :) solbrännan måste vara synlig när jag kommer hem igen (det borde den vara efter idag)
 
kom hem från stranden strax efter 15 och då pluggade jag tills Ramy ringde och frågade om jag ville ha lunch, McDonalds eller Hagga (hagga är en lokal reataurang som lagar den bästa egyptiska maten någonsin) jag valde givetvis Hagga och efteren stund kommer Ramy och två av hans kompisar inrusande i lgh med mat. tv slås på och det är egyptisk fotboll :) skoj! vi åt mashi (typ koldolmar fast med ris i, fantastiskt gott) och kyckling! :D åhh vad jag saknar egyptisk mat när jag inte är här. Har lagt in en beställning på Mashi från Ramys moster eller faster (tycker det är jobbigt att det bara finns ett engelskt ord, inte som i svenskan) som jag kan ta med hem på måndag och njuta av nu när jag är hemma i Sverige :D 
 
På kvällen har jag hängt med Malin och Jessica, vi åt pizza och kollade på Sunes sommar. jag pluggade även lite, jag blir tokig på den här tentan! den kommer aldrig bli klar ... 
 
NU ska jag sova så jag orkar upp till stranden imorgon! PUSS

det där med att sova tidigt...

det där med att jag skulle sova tidigt idag gick väl käpprätt. klockan är nu 21.30 och jag borde ha sovit för lääänge sen. nu sitter jag här i soffan med alla katter som sällskap, och försöker plugga samtidigt som jag kollar på 13 snart 30 (heter den så på svenska?) 
 
det där med pluggandet går åt helvete! jag har ingen aning om vad jag ska skriva, kommer jag inte på det imorgon är jag körd!!! 
 
PUSS! 
 

plugga på semestern

jag rekommenderar ingen att plugga på semestern eller att åka på semester samma vecka som man har tenta. jag har svårt att koncentrera mig i vanliga fall och det blir inte bättre här nere i Egypten. Jag hoppas verkligen att det jag har skrivit ihop är tillräckligt :D det får vi se om 2 veckor när resultatet kommer. Just nu försöker jag förstå en av de 2 frågorna jag har kvar att svara på, det går sådär! 
 
dagen har spenderats hemma i Malin och Ramys lägenhet. Jag gick inte och la mig förns 05.30 imorse och vaknade vid 10 för att äta frukost med Jessica som fyller år idag, sedan la jag mig på soffan och vaknade av att det var varmt (hade 4 katter som sällskapade mig) kl 17.00 (!) jag tror aldrig att jag har sovit så länge i hela mitt liv, och jag är fortfarande trött, hur är det möjligt? 
 
Nu ska jag försöka skriva klart den här skiten så jag kan åka hem och sova! :D
 
PUSS

det blev ännu en dag på stranden.

imorse åkte jag till stranden med min bok som enda sällskap. Skönt. blev dock inte så mycket läst då jag mest sov :) Efter stranden (när ryssarna inviaderade) åkte jag för att käka lunch hos Malin :) Nu sitter jag på balkongen med sällskap av 4 (!) av Malins 7 katter. åh va jag önskar att jag inte var allergisk och kunde ta med Gucci och Caspar hem, världens finaste katter! 
 
Nä nu måste jag sticka, ska på massage och innan det ska jag duscha. 

PUSS!

Mahmya - where you plant a dream!

 
Hej på er!
 
Nu sitter jag på café del mar och har precis ätit :) idag blev det lax och potatisgratäng, mums fillibabba! jag försöker även samtidigt skriva på min uppsats som ska va klar på söndag, jag fattar ingenting och kommer med allra största sannolikhet inte göra det innan söndag heller. JÄVLA SKIT!!! just nu önskar jag att jag aldrig gett mig in på det där med att plugga, men förra veckan tyckte jag det var jätteskoj! 
 
dagen har spenderats i mitt paradis, MAHMYA. Båten gick vid 9 imorse och vi har haft en helt fantastisk dag! Solen har skinit och vattnet var varmt. Älskar det stället, så mycket att jag idag övervägde att fråga ägaren (precis efter att han slängt sig runt halsen på mig och hälsat mig välkommen hem) om han har ett jobb till mig :) det hade varit drömmen, tänk att få jobba i paradiset och att kunna hänga där ute varje dag. (tyvärr går det inte ladda upp några bilder, internet är inte tillräckligt bra) Problemet i detta är att det bara är en enda tjej som jobbar för företaget, hon är från Seattle fick jag reda på idag så kanske kan ha en chans. Nästa gång jag träffar honom, vilket nog blir på fredag när jag ska ut dit igen, ska jag fan fråga  :D 
 
Nu ska jag försöka plugga lite till innan jag måste pay some attention till fotbollsmatchen och mina vänner här nere. och de i USA som är vakna och pratar med mig :) Saknar er! 
 
PUSS!
 
 
Hittade ett sätt att ladda upp en bild :D 

Egypt in my heart!!!

Åh älskade Egypten! Fan va jag är glad över att va här :) det är helt fantastiskt.

Idag var vi på stranden, skönt. Jag låg i skuggan hela tiden, för att inte bränna mig. Duktigt va? Nu sitter jag på café del mar och dricker vin. Imorgon ska jag och Ramy till Mahmya :)


egypt here I come!

Nu sitter jag på Köpenhamns flygplats och väntar på flyget som ska ta mig till Egypten! :)

Ha en bra vecka, får se när jag hinner uppdatera!

Puss!


RSS 2.0