Sjukstugan

Här kommer en liten snabb uppdatering från sjukstugan. S är fortf sjuk, hög feber och han har tydligen kräkts inatt. Tack gode Gud för att jag inte jobbar natt! Han verkar dock lite piggare och leker lite med mig nu :) Mitt getingstick är värre än igår. Åkte till Apoteket där apotekaren konstaterade att jag fått en allergisk reaktion på sticket och att jag borde smörja med något (köpte någon smörja där igår) och ta allergitabletter men utöver det behöver jag inte oroa mig. Hade jag varit jätteallergisk hade jag redan fått andningsproblem! Och tur är väl det :D


Ledsen i ögat.

Igårkväll åkte jag till Victoria och lämnade av en resväska (jag lånade hennes bag för att ha till SF i helgen) Hela huset var i princip nedpackat och så fort jag gick in genom dörren fick bag tårar i ögonen. Usch va jag ogillar att de ska flytta ifrån mig. Vi åkte till Pagliacci för att käka pizza där båda efter en stund fick tårar i ögonen, sedan vidare för en sista Molly moons glass! Jag vet att hon inte försvinner, flyttar till ett annat land (även om 2 timmar på bussen känns som ett annat land när de fram tills igår tog 9 minuter på cykel) Frugan jag kommer sakna dig!!!


Sjukling

Inte jag, ni behöver inte oroa er. Men min lille vän är sjuk, S har tydligen haft sjuka mardrömmar (förstår inte hur jag har kunnat sova trots detta, brukar höra allt han gör i sitt rum) inatt och svamlat massor om en av hundarna i en av hans sagor :( stackars liten, han är så varm så det bränns nästan när man tar på honom! Jag vet inte riktigt vad denna dag har att erbjuda mer än att jag ska hänga med mina vänner ikväll, måste passa på att träffa Victoria innan hon flyttar på onsdag och så MÅSTE jag gå till Apoteket och köpa en salva mot mitt svullna getingstick (det har svullnat mer varje gång jag tittar på det)


fantastiskt

min helg har varit helt fantastisk. har umgåtts non stop med mina vänner, så det kan väl inte bli annat än fantastiskt?
 
I fredags efter jag slutade jobba tog jag bussen till Taco del Mar (som är min och Victorias nya favorit restaurang) och åt middag innan vi tog bussen hem till mig igen för att kolla på OS invigningen. Jag hade innan invigningen läst massa skit om den både i svensk och amrikansk press, men jag älskade varenda sekund och måste nog säga att jag tycker detta är den bästa invigningen någonsin (iaf av de jag har sett) När mina vänner åkte hem kollade jag klart på en film som jag har försökt kolla klart på i 1,5 vecka. ÄNTLIGEN! (once upon a time in the west - helt okej film men 3 (!) timmar lång)
 
I lördags morse städade jag lite innan min värdpappa körde ner mig till sjön där jag mötte upp Victoria och Aleah (?) en tjej i Victorias teckenspråksklass. vi drack lite kaffe (de gjorde) och sen åt vi lunch innan jag åkte hem och kollade OS :) Åhh vad jag älskar att det är sport på TVn 24/7. på eftermiddagen/kvällen åkte vi till hanna och lagade massor med mat. gott som fan! efter maten kom vinflaskorna fram och vi dansade drack vin skrattade och tog bilder hela natten lång. Nej inte hela. jag somnade vid 12.30 tror jag, helt död.
 
Imorse gjorde Hanna french toast (som jag på Victorias blogg heter fattiga riddare) och pannkakor, så jäkla gott var det iaf. Åt massor innan vi åkte till sjön för att sola och spela tennis. jag höll mig dock till att sola och bada i sjön :) sen var det dags för lunch innan vi åkte till stranden! åhh solen har skinit hela dagen, såååå fantastiskt bra!
 
Tack för en toppen helg mina fina vänner! <3
 
 

Dyrt va det ja.

Detta måste va den dyraste fot massagen någonsin. Haha


Crazy friends I have!

Men vet ni vad?? Jag gillar det! Älskar de fina vännerna jag har här i Seattle.


PBJ

PBJ - ja va fan är det? Det tänkte jag också första gången jag hörde det. PBJ betyder peanutbutter and jelly. Detta är det S vill ha till lunch varje dag, han äter det dock bara 2-3 dgr i veckan. Utan tvekan det bästa han vet, med Mac & Cheese på en tät andraplats. Jag har aldrig försätt mig på det här med jordnötssmör men har insett efter mina 10 månader här att det är inte så illa som alla svenskar tror, det är inte med choklad i :)


Nya skor - ren lycka

Igår köpte jag nya skor ;) jag är sååå nöjd


jäkligt bra dag.

Började dagen på stranden fortsatte till poolen och därefter studsmattan :D toppendag. Solen har skinit och brännan har blivit bättre. Hanna har kommit tillbaka också, jippie! Jag och Jenny åkte och hämtade henne innan vi åt middag med hennes värdfamilj :) Godmorgon Sverige, Godnatt USA!


GB glass

Idag när jag tog barnen till poolen såg jag att de sålde GB glass :) jag blev lycklig som ett barn på julafton, Tjoohoo. Det blev en Magnus för min del :) Snart är denna dag också över, iaf jobbmässigt och det betyder att Hanna är påväg hem :D som vi har saknat dig banana.


Lyckan tog slut


Lycklig

Åh idag har varit en toppen dag! :D och inte nog med det, världens bästa värdpappa gjorde världens bästa pizza! :) efter middagen åkte jag och Jenny för att spela tennis. Vi fick åka till 3 olika ställen innan vi fick en bana! Nu Skypar jag och planerar lite resor!


Solen skiner från en klarblå himmel

Idag älskar jag Seattle mer än vanligt. Solen skiner och vi har 27 grader :) tjoho. Jag och barnen, ja just det har glömt att berätta att jag denna veckan tar hand om Hannas värdbarn 3 dagar - så nu är det verkligen fullt upp. När jag slutar blir det tennis, trots att mina joggning skor har spruckit, får se hur detta går. Ska köpa mig ett par nya på fredag när jag får pengar :)


seattle - port angeles - forks - la push - seattle

i lördags kl 07.52 ringde mitt alarm (efter en galen utekväll i fredags där vi kom i säng vid 04.30) tröttare än tröttast gav jag mig upp ur sängen och runt 09.30 gick jag och Sara ut för att väcka Matt, som hade tillbringat natten i sin bil på gatan, han var dock redan vaken och efter 1 timams sömn var han redo att köra oss två galna svenska twilight fans till forks :) otroligt snällt, om du läser detta Matt, Thanks alot! :D
 
vi startade dagen med att ta oss downtown för att ta färjan över till bainbridge island. påväg till vår slutdestination hamnade vi i trafikkö i 2 (!) jävla timmar. var beredd att ge upp och vända tillbaka men humöret vände så fort trafiken blev bättre. vårt första stopp i twilight anda blev Port Angeles (där Bella köper boken om vampyrer och varulvar (?) ar jacob en varulv?? och hon och edward har sin första dejt på Bella Italia) vi spanade givetvis in dessa platser innan vi ställde gpsn på FORKS :) här hittade vi Bellas hus, Bellas bil, Cullens hus (från boken, huset i filmen finns tydligen i  Vancouver BC) Forks high school och mycket mycket mer. Efter världens äckligaste lunch (som när vi fick den i en liten box både såg ut och luktade som kräk, fy fan) styrde vi kosan mot La Push, där vi såg Jacobs hus, hans moped och stranden där Bella får reda på historierna om vampyrerna och varulvarnas överenskommelse!
 
Fantastisk dag där La Push tilltalade mig mest. kanske för att stranden där var fantastiskt vacker! :)
 
väl klara där bestämde vi oss för att dra hemåt, vilket borde ta typ 4 timmar. redan här var vi galet trötta efter alldeles för lite sömn natten innan. Vi kommer till färjeläget och får stå i kö i en timma innan vi kommer fram till luckan, batalar 16$ (trots att vi redan betalt 32$ på vägen över) och kvinnan berättar då för oss Drive to lane 24, I have you on the 11.05 (läs 23.05) ferry. Klockan var vid detta tillfälle 10.05 (läs 22.05) jag försökte på väg fram berätta för mina medresenärer att färjan som vi såg vid hamnen faktiskt rörde på sig men de ville inte tro mig. timman vi spenderade vid färjeläget kan ha varit den roligaste och jobbigaste på hela dagen. har inte skrattat så mycket som jag gjorde då på länge! väl hemma somnade jag som en stock :)
 
På söndagen sov vi ut innan vi begav oss till Downtown för en guidad tur :) turen var bra, men guiden var dålig! (ja jag är arbetsskadad, haha)
 
TACK Sara och Matt för en fantastisk dag i Forks och till Sara som kom hela vägen från San Francisco för att hälsa på mig.
 
 

Kort uppdatering

Här kommer en liten kort uppdatering om min söndag. Började morgonen med att ta bussen till DT med Sara som har varit på besök sen i fredags :) vi köpte biljetter till en guidad tur, ride the ducks, sådär guidad tur men kul att se allt. Turen går både på land och vatten, bussen kör alltså ner i vattnet och är förvandlas till en båt. Efter detta spektakel blev det sushi lunch med frugan innan vi gav Sara en rundtur av Seattle DT (som om hon inte fått nog av det på turen) Matt joinade oss en stund innan det blev dags att säga hejdå än en gång och vi begav oss till biografen för att se på en efterlängtad film Batman - the dark knight rises! Filmen var dryg som attans, de tre första fjärdedelarna var dryga, slutet bra!!! :) Lovar en uppdatering om min fantastiska helg imorgon! Godmorgon Sverige Godnatt USA


På flygplatsen .

Nu sitter jag, Victoria, Jenny och Matt på flygplatsen och väntar på Sara :) Åh som jag längtar.


Fredag - äntligen!

Då var det fredag igen - äntligen! En fredag som jag får spendera med mina vänner här i Seattle. Och inte nog med det det är en speciell helg, Sara (som jag träffade i SF och åkte till Vegas med) kommer hit ikväll och stannar tills på söndag. :D massor med planer för helgen och den som jag ser fram emot är resan till Forks på lördag med Sara och Matt för att kolla in var Twilight filmerna är inspelade :) Tjoohoo! Idag regnar de något så in i helvete. Åska med för den delen, har ingen aning om vad jag ska göra med S idag, ska upp nu och kolla vad han vill göra. Simma kanske ! Hörs senare, ha en bra fredagskväll :)


Börjar dagen på bästa sätt.

Vaknade en timma tidigare än vad jag brukar, sov hos Jenny (så hon slipper sova ensam) och vid 7 körde hon mig hem :) nu ligger jag i min säng och kollar på en gammel Marilyn Monroe film. "some like it hot" Ännu en film att bocka av på listan! Hörs senare mina vänner :)


Wine and piano - awesome combo

Dricker vin med Jenny och lyssnar på när frugan spelar piano. Hon är helt fantastiskt duktig! Om jag någon gång gifter mig ska hon bannemej få spela och Viktor sjunga, ja så får det bli! Nu slänger jag dock in handduken, Godmorgon Sverige, Godnatt USA


Låt mig presentera våra 🐔

Här får ni en bild på våra höns


S drömmer sig bort (jag också)


Listor i all ära.

Jag älskar listor. Gör listor över vad jag måste få gjort under dagen, vad jag ska göra under veckan osv. Har även två sk bucket lists, med totalt 150 saker jag ska göra innan jag dör. Dagens lista är dock inget jag ser fram emot. Eller det är inte ens dagens. Det är en lista över saker jag ska göra i hushållet varje vecka. Jag vet dock inte hur jag ställer mig till denna lista än, det återstår att se! Vad tycker ni??!


GodMorning GodMorning!

Jaha, ännu en natt har passerat. Varför ska det alltid gå så fort när man sover?? Vaknade dock vid 4 imorse och tänkte, faaan jag vill inte gå upp, jag skiter i det. Säger att jag är sjuk. Kollade till på klockan och såg att den bara var strax efter 4 :D jippie!! Vaknade sedan vid 07.42 och var pigg som en mört! Äntligen!!! På dagens schema står simning med S, en promenad runt sjön (förhoppningsvis med S på sin cykel) fixa med litteraturen jag behöver inför min kurs, häng med Jenny ikväll :) Förresten, ang mina kurser. Jag ska bara ta två av de, då den tredje ingår i en av de andra :) Tjoohoo! Hörs sen, nu ska jag käka frukost!


STORT tack till våra tankgäster!

Som ni säkert redan visste har vi en lgh på tomten som hyrs ut som hotell :) där inne finner man både det ena och det andra (inte alltid positiva överraskningar) men nu de senaste två gånger jag har städat har jag hittat saker som jag bestämt mig för att behålla :) innan vi åkte till Idaho hittade jag en sjukt snygg skinnjacka och igår hittade jag en flaska rödvin som Jenny fick och en keps som Julle fick :)


Frugan min.

Victoria, går under namnet frugan min här, eftersom vi enligt många av våra vänner beter oss som ett gammelt gift par. Haha! Och tyvärr (?) är det bog sant. I vilket fall, Kom hem till henne i lördes, efter att vi kom hem från Idaho. (i ilskan så cyklade jag till henne på 8 minuter, vilket är helt sjukt) jag ser då att fru Hovergren hade shoppat lite under våra två veckor ifrån varandra. En nagelfil som hon tyckte såg söt ut i förpackningen. Inte fullt så söt när hon öppnar den och texten på säger SEX YOU ❤ haha! Det andra hon har inhandlat är en tandborste som spelar två Justin Bieber sånger! OH HERRE!!! Sjukaste jag sett. Nu känner ni min fru lite bättre, detta inlägget visar väl kanske inte hennes bästa sida. Ja hon älskar Bieber och bi vet säkert alla vad jag tycker om honom. (och vet ni inte så får ni gissa)


S älskar sin hästgunga

S farmor och farfar har en gunga som ser ut som en häst. The horsieswing :) denna älskas av alla barn som ser den. Det negativa med denna annars hel fantastiska uppfinning är att barnen inte kan ge sig själva fart (vad heter det på svenska) pump their legs på engelska. Detta för att man sitter med ett ben på varje sida. Man får alltså som vuxen dra i ett snöre för att gungan ska få fart :) sjukt jobbigt! (hade bara 3 bilder på gungan så jag bjuder på en grön klubb tunga också!)


Movietime

Snart kan jag bocka av ännu en film på listan :) Full metal jacket. Bra film, men den verkar spåra lite nu. Haha. Som alla andra filmer på listan.

Idag har S spelat fotboll och jag satt i bilen och lurade i regnskuren! Efter fotbollen åkte vi till Greenlake och åt lunch med Victoria och hennes barn :) där har det inte regnat. S gungade lite, sprang runt, vi stötte på hans lärare och sen åkte vi hem. S tog en nap, jag har försökt fixa så mycket jag kan inför lommande studier :) jag är laddad! Tjoohoo!


Förresten, räknade lite om när jag ska komma hem idag. Om 11 veckor landar jag på svensk mark igen för att spendera en helg ensam i Örby innan jag äntligen får åka tillbaka till Egypten!


Tänkte att det borde ske en förändring snart.

Läste på Elaines blogg att hon har satt upp typ 10 mål/saker hon skulle göra denna veckan. Det tyckte jag var en fantastiskt bra ide så det ska jag också göra.

 

1. Skicka 4 vykort till några jag vanligtvis inte skickar till :)

2. Gå på promenad varje dag, i minst 45 minuter

3. Visa mina vänner att jag uppskattar de!

4. Försöka att se allt som händer med en positiv inställning, det finns ju trots allt en anledning till att det sker.

5. Boka flygbiljetter till SF (ja jag ska dit igen i slutet av augusti)

6. Laga middag minst en dag

7. Ha en sockerfri vecka (kan bli det jävligaste)

8. Städa mitt rum och byta lakan (på fredag)

9. Hälsa på ALLA jag möter på gatan.

10. Ha en FANTASTISK helg med Sara :D JAAA jag ska få besök.

 

 

Hoppas jag klarar det :) ska skriva de på en lapp och sätta på min dörr tror jag :)


Shopping.

Innan bion idag hade vi nästan 2 timmar att slå ihjäl. (pga att jag kollade fel) och hur fördriver man tiden bäst i staterna? Joo genom att shoppa lite. 3 affärer senare, nästan 200$ fattigare men 1 linne, 4 bodybutter, 1 tvål och 1 par shorts och 2 toppar rikare! (allt på bilden från body shop är inte mitt, hälften är Victorias) På bilden saknas linnet från VS som är svart och fram på bröstet står det PINK i guldiga bokstäver. Natti Natti!


Spiderman

Åh Hjälp va bra nya spiderman filmen är :) jag och Victoria slog på stort (efter att jag läst fel på hemsidan) och såg den på IMAX 3D - det var helt klart värt 18$ (nästan 140 SEK) jag vill se den igen och igen och igen! Det är en av de 10 bästa filmerna jag sett. (kanske till och med 5) Några Bond filmer är bättre, the prestige, fast 5, the hunger games (?) australia, män som hatar kvinnor. Men helt klart topp 10! Och från och med idag är Spiderman min favorit superhjälte, fram till idag har de varit Batman. Nu ska jag sova, Godmorgon Sverige, Godnatt USA!


Nu börjar vi

Just i detta nu börjar vi resan mot Boise via Twin Falls. Imorgon lämnar vi Idaho bakom oss och åker hem till Seattle. Som jag längtar! Bjuder på en bild från innan idag på mig och Colby.


Låt mig presentera Colby.

VÄRLDENS BÄSTA HUND!!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_5000388a9606ee3cb50016c8.jpg" class="image">


Jag ser ljuset i tunneln.

Nu är semestern (?) snart över. Semester har det väl inte varit, inte för mig iaf men vi har Inter varit i Seattle på 2 veckor idag! :( åh va jag längtar efter min säng, Victoria - Hanna och Jenny!!! Väskan är packad, mina lakan och handduk ligger i tvättmaskinen - jag är redo att åka hem NU! Har nu på morgonen försökt ta reda på om jag kan få CSN stöd till hösten eller inte. Någon som kan hjälpa mig? :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_500033f2ddf2b31834002a77.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_500033f99606ee6fb000289c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_500033fbddf2b37d16001d16.jpg" class="image">


Studera är aldrig fel - eller??

Ja och så råkade jag komma in på 3 av de distanskurser jag sökt inför hösten, ja men varför inte? :D turism i all ära - Tjoohoo!


2 more days

Tyvärr måste jag säga ÄNTLIGEN! detta har av några anledningar inte varit den bästa semstern i mitt liv, dock inga jag riktigt kunnat påverka.
 
jag älskar Sun Valley, min värdpappas familj, våra grannar från Seattle som är här nu, att solen skiner, att det är blå himmel, att traska runt och bli brun, att kunna sola hela dagarna - trots att allt detta finns här i Sun Valley så har jag sen dag 1 längtat hem till Seattle och mina vänner! denna veckan ännu värre än första veckan.
 
Nu är det bara en natt kvar i Ketchum och en natt i Boise innan jag är hemma i Seattle igen och förhoppningsvis inte allt för sent på lördag så jag kan gå till Victoria direkt när jag kommer hem :D Vi måste göra chokladbollar till au pair mötet på söndag och jag vill verkligen va med och göra de :) efter mötet ska vi på bio, ÄNTLIGEN här också. Spiderman!!!
 
Nu ska jag försöka lugna ner mig lite innan det 17.30 är dags för vatten Zumba och klättring på gymmet :)
 
Godnatt Sverige!

coldplay and chocolate

lyssnar på coldplay, äter choklad och deppar. pratar i telefon också för att bli lite gladare, det funkar! alltid. jag har världens bästa vänner <3
 

Chicken and frogs.

Jag vet inte om jag någonsin har introducerat er för våra husdjur! Så det är väl på tiden. När jag kom hit för snart 10 månader sen hade vi 2 grodor i ett litet akvarie, inte större än en matlåda ungefär. Jag tyckte det var djurplågeri, och gjorde den saken ganska klar för familjen. Jag blev grodansvarig och ger nu vår groda mat varannan dag. Ja just det, för ett tag sen så hittade jag en levande och en död groda i akvariet, mamman fick städa ut den döda grodan och byta vattnet. Det är även den enda gången vi bytt vatten i den lilla bunkern sen jag kom! Nu har vi alltså bara en groda, kanske ingen när vi kommer hem efter 2 veckor utan mat.

 

Vi har även 4 höns, eller hade. Precis innan jag åkte hem till Sverige i april köpte min värdmamma 4 hönor av olika sort. Namnen de fick var Elno, Delno, Waleter och Dokes Ellior. Alla är väldigt uppspelta över att vi har höns i trädgården, alla utom jag. Hönor, va fan?? Det har man på landet :) jag är uppväxt med att ha höns så det är inte det, jag älskade mina hönor när jag var liten. Men här i en storstad?? Dessutom har de inte börjat lägga ägg än, vad ska man då ha de till? Alldeles nyss berättade mamman att Dokes hade dött igår, jag kunde inte roligt låta bli att le. Min teori om att en skulle dö innan sommaren var över stämde. Ni har nog nu (om ni orkat läsa hela höns och tros historien) förstått min inställning till det här med husdjur, iaf om det är grodor i en liten plastburk och höns in the backyard! Jag ogillar det, så mycket att jag inte vill mata eller ge djuren vatten. Men antar att detta bara är en av få grejer jag måste göra även om jag inte vill. Ska försöka ta ett foto på det hela när vi kommer tillbaka till Seattle :D


Red fish lake

Idag efter simlektionen åkte vi till red fish lake. Sjön har fått sitt namn efter en speciell sort lax som är röd, för många år sedan fanns det så mycket av den sortens fisk i sjön att den såg röd ut. Vi badade, det var betydligt varmare än igår :) och kastade vill till Colby, hunden innan vi åkte hem igen. Vägen dit var fantastiskt vacker, upp över bergen och sen ner givetvis :) såg ut som i en cowboy film överallt. Nu kollar jag på fast 5 och njuter av de snabba bilarna och snygga killarna ;) Godmorgon Sverige, Godnatt USA!


Hot tub.


tårarna rinner.

en av mina närmsta vänner i Seattle ska flytta. Inte till en annan stad men till en annan stadsdel som ligger låååångt borta. Och då menar jag inte 20 minuter långt borta utan minst en timma med kollektiv trafiken. Jag kommer sakna Victoria så in i helvete och mina helger kommer från och med 1 augusti spenderas i Burien eller om hon kommer till mig!
 
Älskar dig vännen!

The game of life


Bike and swim :)

Idag efter frukost cyklade vi till ett monutainbike race :) de cyklade nerför en av skidbackarna :) yngsta tjejen var 10 år, coolt! Vi har även tagit oss ett dopp i floden, skulle tippa på att det är 10C (50F) varmt eller skulle kanske säga kallt!!! Haha. Har cyklat runt på en jävligt cool cykel idag, :)


Blogg appen :D

Äntligen funkar blogg appen igen, så räkna med fler uppdateringar från min sida och förhoppningsvis fler kommentarer från er :) Nu ska jag sova, solstolen kallar imorgon! :D


en plats i solen.

Idag har jag inte lämnat solstingen många minuter :) tog en promenad till stan för att köpa ny solkräm, denna gången blev det med SPF 15 istället för 30 :) Våra grannar från Seattle kom hit idag, ska bli skoj att umgås och lära känna de lite bättre under den kommande veckan :) deras barn Emma och Sutton (?) är helt fantastiska! :D så även föräldrarna, och så har de världens bästa hund! Colby, gudomligt söt! Godmorgon Söndags Sverige, Godnatt Lördags USA!


sunshine and a clearblue sky

solen skiner, bikinin är på, vattenflaskan är fylld nu är det bara solkrämen som väntar. Det blir en dag på stranden idag :) Tjoohoo! älskar att va ledig och solen skiner.
 
Cheers,
Julle

ledig dag och thunderstorm

idag har jag varit ledig nästan hela dagen. Galet skont! Familjen har varit på begravning och jag är extremt tacksam att jag inte behövde följa med. Det räckte med att de pratade om begravningen förra helgen för att mina ögon skulle fyllas med tårar, jag fick ursäkta mig och gå därifrån. Begravningar är aldrig kul men det kommer efter vad som hände juldagen för 2 år sedan vara ännu svårare, iaf för mig! Saknar Morfar varje dag!
 
Jaja, nog om tråkigheter. Har iofs inte jättemycket roligt att berätta.
veckan som gått har spenderats på stranden med S, med att kasta sten i floden, i poolen på YMCA och med familjen och deras släkt. målet med de här två veckorna är att jag ska lära S att simma, och det går framåt. för 9 månader sen när jag kom och fortf efter kanske 6,5 månad var han som en igel på mig, vägrade släppa. Men nu helt plötsligt har det hänt något. Han kan flyta på rygg i säkert 40 sekunder och han kan simma (kicka med benen) på rygg i ca 20 meter :) Om jag är stolt är kanske en dum fråga, jag har lyckats (igen) med att få ett barn som är rädd för vatten att komma över sin rädlsa :) han är även han extremt stolt över sig själv och vill visa alla människor han ser hur duktig han är :) varje gång vi tar oss till poolen cyklar vi, ännu en grej som min lille vän har lärt sig under den senaste veckan :)
 
i onsdags var det 4th of July, Independece day, en av de största högtiderna här i USA. detta firades (iaf för mig och min familj) med parad som gick i rött/vitt/blått tecken, god mat, trevligt sällskap, massa vin och fyrverkerier! Fantastiskt roligt att få uppleva ännu en ny högtid, skulle dock till nästa år vilja fira den i en lite större stad. Haley (osäker på stavningen) är mer som en liten by, skulle tippa på som Kinna, så det var inget överdrivet stort i järförelse med vad som händer hemma i Seattle! Jaja, det får bli till nästa år om jag är kvar då.
 
Åter till min dag idag. Jag har som sagt varit ledig och planerade en lat dag i solstolen. Detta började extremt bra med 28 grader och klarblå himmel :) vid 14.30 slutade den extremt bra dagen med att det blev grått och molnigt, synd att säga att det var kallt, men iaf kallare än på morgonen. jag bestämde mig då för att ja men en liten nap kanske inte skulle sitta helt fel. sagt och gjort jag gick in och la mig på soffan, vaknade 2 timmar senare av att det åskade så in i helvete!!! började då fundera på vad jag skulle göra, ska jag dra ut några sladdar osv?? nja, det slår nog i bergstopparna eller skogen :) så jag sket i det och allt verkar funka fint än så länge iaf. nu börjar det klarna upp och jag sitter och väntar på att familjen ska komma hem, magen kurrar av hunger och jag vet inte säkert om de har ätit eller inte. men vill inte äta innan jag vet säkert.
 
nä nu måste jag läsa slutet av min bok, SKAM.
 
 
Cheers,
Julia

fotboll, fotboll och lite fotboll

dagen har verkligen gått i fotbolls tecken. har inte gjort mycket annat än att kolla på fotboll, prata om fotoll (kommer en förklaring till detta snart) och läsa om fotboll.
 
Så vid 12.45 kommer S farmor ut och ropar efter mig. Julia, the game is on! hon har varit väldigt lycklig över att jag var här under matchen mellan Spanien och Italien idag. Ingen här förutom hon är överdrivet sportintresserad. (om det inte gäller amrikansk fotboll) väl inne visade det sig att alla andra visst ville se matchen men ju längre det gick och ju mer dominerande Spanien var försvann de en efter en. I slutet var det bara jag och Farmor kvar. jag funderade dock ganska mycket på hur mycket de här faktiskt vet om fotboll, de frågade massa konstigheter, som tex varför Italien spelade med en man mindre, vem har fått rött kort? hur har vi kunnat missa det? Nja, så var inte ritkigt fallet och ni som såg matchen vet att Italien hade använt sig av sina 3 byten och sedan fick en man skadad. Innan detta gick in här höll jag på att sjunga genom soffan ner i golvet. nästa fråga var varför får man bara byta 3 spelare? jag hade inget vettigt svar på det, någon som vet? jag sa för att man inte ska kunan byta titt som tätt, då blir de ju aldrig trötta och man kan hålla ett hgre tempo hela tiden.
 
Någon timma innan matchen läste jag ut boken från igår och började med Jag är Zlatan Ibrahimovic. en bok som jag har väldigt svårt att lägga ifrån mig. Vissa böcker gör så med mig, något speciellt i de som gör att jag inte kan lägga ifrån mig den innan jag är klar. Twilight serien, The Hunger Games, Kallentoft böckerna, Keplers böcker osv. Men det brukar va böcker som är spännande och av den anledningen vara omöjliga att lägga ifrån sig. Kan inte påstå att Zlatan boken är jätte spännande, inte på samma sätt iaf. Jag har ju inte överdrivet mycket kunskap om hans karriär så spänningen är väl ska de vinna ligan eller inte??
 
Dagen har i överigt inte bestått av så mycket mer. Eller jo förresten, jag glömde nästan av det viktigaste av allt. min lille S har lärt sig cykla. han har inte gjort något annat idag, han är sååååå stolt. och det ska han va! :D Åh va vi ska cykla i sommar, fantastiskt bra. Vi kan cykla tillk parken osv. GRYMT!!
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA!

sol och blå himmel

 
 
dagen har varit väldigt relaxed (hittar inte det svenska ordet) och jag känner mig som en ny människa, dock med sjuk allergi, haha! det finns en hund och en katt här i huset och jag känner av det. Men inte värre än att jag överlever. Har hört att om man utsätter sig för sina allergier så kan de gå över. Och jag tror det verkar funka, jag har ätit lite nötter varje dag den senaste veckan och har inte kännt av det alls :) Det gillas, här ska allergiutsättas. kan man säga så?
 
nu på kvällen efter middagen så tog jag mig en promenad. en timma blev det innan jag hittade hem till huset igen. haha. ska försöka mig på att jogga lite imorgon kväll om jag orkar. morgondagen kommer nog mestadels bestå av fotboll, KOM IGEN NU ITALIEN!!!! sen ska jag nog till poolen som ligger 2 block bort och bada lite :) skönt. om inte så ska jag nog till floden och plaska med barnen.
 
Nä nu måste jag läsa vidare, nästan död man, jättebra bok, den borde ni alla läsa :)
 
Bjuder på en bild som visar hur varmt och skönt jag har det. 33 grader kl 22 på kvällen, jag ska inte klaga :)
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA!
 
 

RSS 2.0