NBA

jag har under mina 4 dagar i Chicago lyckats proppa in mer basket i mitt liv! det ar NBA varje kvall som galler :) igar fick jag en skymt av Kinnas stolthet Jonas Jerebko, skoj! :) Jag ska boka flyget till Phoenix nar jag kommer hem igen. Ja men vad ska jag da gora ikvall, Jo men jag tankte kolla lite basket :) idag blir det till att borja med New Jersey Nets och Atlanta Hawks, sen Boston celtics mot Miami heat for att avsluta med Utah Jazz mot Los Angeles Lakers :)

Jag uppdaterar er om min vecka nar jag ar hemma igen. Nu ska jag slanga mig i soffan. Det enda som saknas ar en pase OLW chips och min familj (skulle aven funka utmarkt med min Seattle familj)


Cheers!

christmas.

jag har idag firat den mest annorlunda julen i hela mitt liv. kanns konstigt att inte vara med nagon nara van eller familjemedlem pa jul, det ar nog inget jag kommer gora igen. aka bort till vanner som man inte kanner jattebra over jul. Det blir bara konstigt. desutom ar halva familjen som jag halsar pa sjuka och det ar de jag kanner bast. sammanfattar julen 2011 som trevlig, konstig och en juldagsmorgon fylld av tarar.

kvallen avsultades iaf pa ett grymt satt! NBA basket. Bulls mot Lakers. mycket bra match dar Bulls avgjorde med 4 sekunder kvar att spela. jag satt som pa nalar och jag tror resten i sallskapet tyckte jag var konstig, men det ger jag blanka fan i :P

Langtar till Seattle, sa mycket att jag funderar pa att boka om min flight...

one year has passed...

Idag ar det ett ar sen jag fick slanga mig pa ett plan fran Egypten for att aka hem och saga hejda till den personen som har betytt mest for mig under hela min uppvaxt och som fortfarande ar min allra basta van. Morfar har alltid haft och kommer alltid att ha den storsta platsen i mitt hjarta! Om jag kunde andra en enda sak i varlden sa skulle det vara att min morfar skulle finnas har med mig och fa uppleva allt underbart som jag upplever! det ar sa mycket jag skulle vilja visa dig och dela med mig av.

jag hoppas att du har det bra var du an befinner dig. Vi ses i Nangijala alskade!


CHICAGO.

sa nu var jag framme i Chicago. min favoritstad, som iofs har fatt konkurens av Seattle :) kom fram vid 12 tror jag, och vantade lite pa flygplatsen innan Jackie och hennes son kom och hamtade upp mig. Jag var trottare an trottast sa bestamde mig for att ta en nap efte rlunch, det resulterade i 3 timmars somn. vilket jag tror var en bra ide och ngt som min kropp verkligen behovde efter natten som inte inneholl sa mycket somn :)

Kom nyss hem fran en julfest med Jackies gamla jobb. Massa manniskor som jobbar med att animera reklamfilmer och filmer. Ja det var trevligt men alla som var dar var speciella. Nu vantar sangen, antar att det blir en tidig morgon imorgon. Har ska firas jul pa amrikanskt satt :)


Merry Christmas.

holiday.

Om 3 timmar ungefar bar det av till Chicago :) ska bli skoj att komma dit igen och fa traffa alla. jagoch kusinen fick dock den briljanta ideen att vi skulle halla oss vakna hela natten for att jag ska sova gott och somna snabbt pa flyget. Det har val gatt sadar, jag tog mig en nap vid 1 och nu tar han en precis innan vi ska aka :) kvallen har bestatt av att spela Wii, jag maste ova om jag ngnsin ska kunna kla ngn pa detta! nar jag kommer hem i april kan grannarna rakna med besok fran mig :) jag ska aven borja ova nar S sover mitt pa dagen (dock bara om lgh som vi hyr ut ar ledig for wiit ar dar ute) jag har gett mig fan pa tt jag ska kla honom nasta gang han kommer pa besok!!

kommer antagligen vara ganska dalig uppdatering nar jag ar i Chicago, vi far se!

God Jul och Gott Nytt Ar pa er!

one or two years?!

jaha, då slog paniken till över vad jag ska göra i Sverige oktober 2012. antaligen inget vettigt så tankarna på att förlänga och stanna här ett år till har slagit sig in i min hjärna. jag vet hur mycket jag säger att jag vill åka hem till egypten och hur mycket jag saknar det men ärligt talat så tror jag inte att jag kommer kunna åka tillbaka oktober 2012 utana tt oktober 2013 är ett bättre år :) jag vet inte, försöker kanske bara intala mig själv att två år i Usa hade varit grymt. inte en chans man får varje dag. det finns många fördelar med att stanna och några få nackdelar, men jag har väl alltid varit lite galen och gillar nya utmaningar, så varför inte? :)

Så vänner, just nu lutar det åt att jag kommer stanna ytterligare ett år i Seattle :) men det kan säkert ändras många gånger under det kommande året.

Cheers!

winter wonderland :)

idag har jag och kusinen varit med S och åkt pulka. jag har aldrig varit gladare över att ha en amrikan i bilen som kan köra så jag slipper :) jag hade aldrig kunnat köra upp där, ja jävlar va halt det var! :) vi var 2 av 8 bilar som lyckades hela vägen upp, och ja jävlar vad det var värt det. har haft en fantastiskt rolig dag, med massa snö och skratt. lyckades även byta om i framsätet på bilen, nu har jag lärt mig det också! :)
pics.

Min värdpappa på julbordet :)Kusinen, han är i snyggare i verkligheten ;)Kerry park.Kerry park.

annu en fodelsedag!

grattis pa fodelsedagen alskade morfar! jag saknar dig varje dag och jag kan fortfarande inte frosta att du inte finns har mer!

Kommer alltid att alska dig!


Idag ar ingen vanlig dag..

for det ar mammas fodelsedag. Hurra Hurra Hurra!

are you guys his parents??

kan undra hur manga ganger under mitt ar som au pair jag kommer fa den fragan. Idag var jag och S kusin &  hamtade honom pa skolan (aven lamnade) alla mammor kollade konstigare an vanligt pa mig och tankte sakert vem ar den dar snubben som hon har raggat upp?? vi stannade efter skolan och lekte i lekparken. Jag, kusinen och S. Da kom en annan grabb ur hans klass och lekte med oss. Mamman fragar da. Ohh so youre the parents of S? Ohh no were not. haha! Kusinen ar 26 tror jag och han ar inte ful om jag sager sa. Men vad tror de?? foraldrar i detta laget ar konstiga, for 4 manader sedan var det en annan blond tjej som lamnade och hamtade S pa skolan varje dag... oj nej men helt plotsligt sa bytte han mamma! far alltid konstiga blickar av foraldrarna (som antaligen inte vet att jag ar au pair) men idag slog alla rekord! jaja, nog om det...

ikvall ska vi pa svenskt julbord. Mina vardforaldrar, S, jag och kusinen! Ska bli skoj som attans, jag undrar vad det bjuds pa :) det har varit en valdigt svensk dag idag med pannkakor till lunch, singoalla kex till efterratt och sa julbord till middag! :) Ikvall blir det film med kusinen (om nej men han igen) och Elin min lilla skaning!

Helgen bjuder pa bade roligheter och trakigheter. Kanns som att idag har varit egrymt bra dag, en vuxen att snacka med hela dagen :), pannkakaor till lunch, ett underbart humor pa S och dagen avslutas forhoppningsvis med en god middag och fast 5 ikvall :)

Imorgon kommer trakigheterna, iaf pa kvallen. vi ska ha hej da middag for Rebecca! en av de tyska tjejerna som kom hit samma dag som jag har bestamt sig for att aka hem.. det kanns tungt som fan, jag kommer sakna henne! <3 love you girl!

sondag blir nog lugnt och sen bio pa kvallen, Sherlock Holmes, med Elin och kanske ngn mer. ingen aning an! :)

CHEERS!!

Livet är för kort för att vara allt annat än nöjd.

Livet är för kort för att vakna upp på morgonen med ånger. Så älska dem människor som behandlar dig rätt, & glöm dem som inte gör det. Och tro på att allt händer av en anledning. Om du får en chans, ta den. Om det ändrar ditt liv låt den. Ingen sa att det skulle vara lätt, de bara lovade att det skulle vara värt det. Det kommer att komma en dag i ditt liv när du inser vem som inte var och vem som aldrig har varit. Så glöm folk från ditt förflutna, för det finns en anledning till varför dom inte klarade sig till din framtid. När vi växer upp, får vi veta att även den personen som inte var meningen att någonsin göra dig besviken förmodligen kommer att göra det. Du kommer förmodligen få ditt hjärta sårat mer än en gång och det är svårare varje gång. Du kommer såra hjärtan också, så kom ihåg hur det kändes när du var sårad. Du kommer bråka med din bästa vän. Du kommer att gråta för tiden går för fort, och så småningom kommer du att förlora någon du älskar. Så ta för många bilder, skratta för mycket och älska som om du har aldrig varit sårad, eftersom alla sextio sekunder du spenderar är en minut av lycka du aldrig kommer få tillbaka. Skratta när du kan, be om ursäkt när du bör och släpp det du inte kan ändra. Kyss passionerat, spela hårt, förlåta snabbt, ta chanser, ge allt och ha ingen ånger. Livet är för kort för att vara allt annat än nöjd.

man behöver byta miljö för att inse hur bra allt var..

oj vad deppigt det lät, idag är en deppig dag. utan någon speciell anledning.. jag funderar ganska mycket nu, mer än jag någonsin gjort. och det jag mestadels tänker på är hur bra jag hade det i Eygpten. En klok vän till mig sa att man behöver komma bort från det för att inse hur bra det är. och det har jag gjort nu, när jag var hemma i Sverige var jag sur för att det var kallt, att jag längtade till mina vänner i egypten, att jag var tvungen att cykla till jobbet, att jag inte kunde äta på restaurang varje dag, att ingen som jag kände kunde servera mig pasta popeye eller en ladies med potatisgratäng och pepparsås! 
        
Nu är jag istället sur för att jag måste ha vinterjacka, att alltid behöva ta med mig mössa och vantar, flip flops är inte en del av mitt liv längre, att mina fina vänner är så långt bort, jag är fattig som en hemlös, att allt är dyrt och att jag måste färga håret minst var 8 vecka (annars ser jag ut som jag gör nu, en clown!) Jag behöver sol men framförallt jag behöver Egypten! En liten dos av det iallafall. Men inte är jag bitter för det, det är mitt eget fel att jag befinner mig här och jag tänker inte göra det till ett dåligt år för att jag saknar något/någon! utan jag ska göra det bästa av det och det är bara att gilla läget och färga håret var 8e vecka och att inse att alla mina pengar läggs på flygresor runtom i Usa!
                                                                                                             
Ni behöver inte bli oroliga, jag ska inte lämna min dröm här i Usa för att åka till Egypten (där hade jag varit ännu fattigare än här) men jag kan inte låta bli att önska att det ska vara oktober 2012, jag och Nathalie har precis kommit tillbaka till Sverige efter en fantastisk semester på Hawaii och jag ska än en gång packa min väska och åka hem. Hem till Egypten!

my weekend

helgen har som vanligt gått väldigt fort. i fredags var jag på bio med Jenny och Rebecca, hade nästan glömt bort det :) vi såg New years eve, en mycket rolig film som jag tycker att ni ska gå och se hemma :) missade bussen när jag skulle hem, såg den köra iväg från hållplatsen så det var bara att sätta sig och vänta i 40 (!) min på nästa. tråkigt men men, det är sånt som händer.

på lördagen kom Elin till mig ganska tidigt, vi snackade lite om hennes vecka med min värdmamma och sen promenerade vi till University village (ett shoppingcenter) för att elin skulle få köpa sig en Iphone.. åhh snart är det min tur :) sen gick vi runt ett tag och spenderade våra pengar innan vi tog bussen till Northgate mall (ett annart shoppingcenter) och spenderade lite mer pengar :) när jag kom hem följde jag med mina värdföräldrar till en restauragn ganska nära vårt hus för att äta middag. maten smakade sådär så det är nog inget ställe jag följer med till någon mer gång, det roliga med det var att det öppnade på 70 talet och har inte bytt meny sen dess. när vi kom hem var det dags för mig och min värdmamma att kolla på 3e delen av Twilight, snart är det roliga över. bara en halv bok och 1 film kvar :) ska ta med henne på bio nu i veckan...

Igår var det Au Pair möte, vi skulle åka skridskor. jag hoppade dock över skridskoåkandet, vill inte bryta några ben i detta land (att gå till läkaren är dyrt) och jag ska dessutom till tandläkaren i veckan så får väl spara mina pengar till det besöket : / jag pratade lite med en ny tjej från Estland innan min värdfamilj kom och hämtade mig för att åka på basket :) Tjohoo! Seattle University mot University of Idaho (mina värdföräldrar har båda läst där) matchen spelades i en gigantisk arena (key arena) där seattles dam NBA lag spelar sina matcher. det var ingen toppen match, men alltid lika skoj att kolla basket :)

Hoppas ni haft en bra helg.

Cheers!

travelplans.

jag sitter som vanligt på måndagmornar på mitt älskade starbucks. men idag var jag snål och köpte inget att dricka :) behöver spara mina pengar till alla resplaner som kommer.. såhär ser det ut just nu,

23-30 december CHICAGO
30 december - 1 januari VANCOUVER
12-16 januari SAN FRANCISCO
17-22 februari SUN VALLEY (skidresa)
5-12 mars PAPPA KOMMER PÅ BESÖK
16-18 mars PHEONIX (basket)
13-22 april SVERIGE

Jag har bokat allt förutom Pheonix för att jag är inte säker på att jag ska åka dit än, kanske blir en resa till Detoit eller Washington DC istället för att kolla på Detroit Pistons. Vi får se, jag ska iaf göra mitt bästa för att se de spela en match.

Jag skulle även vilja åka till Portland som bara är 2,5 timma bort med bil. Så det borde gå att lösa :) och Las Vegas när mina kusiner är där på semester, måste bara kolla om jag har någon semester kvar. Jaja, vi får se. Jag måste spara pengar till min och Nathalies resa till Hawaii också :)


looong week and to less sleep

det känns som denna veckan varat i en evighet.. jag vet inte varför, det har inte varit någon skilland mot de andra veckorna som bara springer iväg. kanske är just det, att nu är det inte nytt längre utan detta är min vardag och mitt hem?? Jaja, jag gillar det mer och mer och det gör mig inget att tiden går lite långsammare.. Vad har hänt då?? Jag har umgåtts mycket med mina vänner, varje kväll tror jag :) har även gått och skaffat mig en ny vän, en skånig. Ojj va glad jag blev när hon första gången pratade och jag h´örde Staffanstorps dialekten. Svensson saknar dig inte alls lika mycket längre :) haha! (jo det gör jag)

Jag har varit ansvarig för matlagning denna veckan då min värdpappa är på tjänsteresa (heter det så?) Jag kommer vara mästerkock när jag kommer hem :) jag är ganska nöjd med alla rätter jag har lyckats knåpa ihop. igår var det dock dags för den omtalde bönsoppan som min värdmamma lagar. Bönor kommer också vara min grej när jag kommer hem igen, 17 olika sorter i en enda soppa. jag trodde inte ens det var möjligt och att det fanns så många olika sorters bönor innan jag kom hit!

I helgen är det fullt upp också. Imorgon väntar shopping med Elin, skånskan :) och på söndag är det au pair möte, vi ska åka skridskor. Jönsa varför har du aldrig lärt mig? och efter det är det basket!!! som jag har längtat. Läste även i tidingen igår att snart drar NBA säsongen igång, jag ska nog pallra mig till Portland och kolla en match. kanske när de möter Detroit och så får jag hoppas att jag får en skymt att Jerebko. mina värdföräldrar tycker det är skoj att någon från en håla som Kinna kan spela i NBA :) och att det dessutom är grannbyn till den jag kommer ifrån gör det hela mycket häftigare :) haha!

Ja, nu ska jag njuta av min Chailatte (har äntligen hittat ett ställe som kan göra vettiga) och läsa lite på den nya (för mig) twilight boken. Edwards version av Twilight :)

Cheers!


lazy sunday and Luciabuns

idag har jag tagit det lugnt mestadels hela dagen men jag har ändå fått lite gjort :) har bakat Lussekatter, 44 stycken blev det. Så ikväll ska vi äta pepparkakor, lussebullar och dricka glögg. jag har även städat och tvättat. känns skönt att ha en söndag hemma, en slappsöndag. familjen är inte hemma så det är lugnt och skönt i huset och jag passar på att planera lite inför min tripp till San Francisco i Januari. ska boka flyget imorgon eller ikväll, min dator hänger sig varje gång jag testar så måste låna familjens.

Hm, helgen som gått har bara flugit förbi. Känns som det är fredag, jobbig känsla... Ja vad har jag gjort. i fredags efter jobbet så åkte jag ner till Downtown för att möta upp Therese och handla julklappar. Hittade det mesta, men hittade även lite kläder till mig. Bla klänningen jag ska ha på bröllopet i april :) skönt att ha det klart. Lördagen bestod även den av julklappsshopping, jag hittade det sista. eller nej jag måste åka till en chokladfabrik och köpa det sista men ska göra det så nära inpå jul som möjligt :) Igårkväll hängde jag med grannarnas barn (föräldrarna var på middag) vi bakade kakor och kollade på smurfarna. VI kom alla 3 fram till att vi väldigt gärna skulle vilja ha en smurf som husdjur :) haha! kom hem vid 1 inatt och då fick jag för mig att läsa, knäppskalle kan man ju tänka såhär i efterhand. jag vaknade med sprängande huvudvärk (har det fortfarnade) och är trött så jag vet knappt vad jag pysslar med. haha. blir en lugn kväll och sängen tidigt ikväll. Har mycket att göra imorgon dessutom, så det är bra om jag är utvilad.

Nu ska jag vila lite, natti natti!Mitt mästerverk :)Lagom sleten Julle efter bak i 3 (!) timmar!
saknar er.

idag ar forsta dagen sen jag kom till USA som jag verkligen langtar hem. har haft korta stunder da jag lnagtat hem men det har gatt over lika fort som det borjade. jag har varit borta i 88 dagar idag, vilket inte ar alls lange. Jag borjar bli an vid att vara borta fran mina nara och kara men vissa dagar saknar jag er sa det gor ont.

jag vet inte varfor det ar en jobbig dag just idag, kan ha med ett sms att gora. ett smsm som jag har vantat pa lange. aven om det gjorde mig att langta hem var det exakt det som har gjort min dag idag!
jag vet att oavsett hur lange jag ar borta, om det ar en vecka eller 1 ar, sa kommer de vanner jag har hemma i Sverige fortfarande vara mina vanner nar jag kommer hem! for klarar vanskapen av 1,5 sasong som reseledare i Epten sa klarar det allt, och det gor det hela lite lattare!
Saknar och Alskar er mina fina vanner! (ni vet vilka ni ar)

RSS 2.0