Fire engine.

Idag leker vi med Victoria och hennes barn. När vi kom till R skola så stod det en brandbil där, barnen skulle få sig en visning av detta, jag tog tillfället i akt och slängde fram S och låtsades som att han var en av eleverna. Jag var dock mer exalterad än han, haha!

En av brandmännen sa även att vi alltid är välkomna till brandstationen för en tur :) om vi ska dit i sommar!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_204831832.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_204831861.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_204831864.jpg" class="image">


Jag och Victoria är med i Aftonbladet.

Eller nästan iaf. Vi blir allt oftare kallade ett gammalt gift par här. Och idag skrev Aftonbladet om Kim Källström och Andreas Isaksson som är som ett gammalt gift par. Haha!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_204805927.jpg" class="image">


Vart är världen påväg??

Inte nog med att de verkar ha skjutit hejdlöst omkring sig i Seattle idag. Kollade i mina foton nyss och insåg att jag glömde dela med mig av något jag hittade i en affär igår, detta kan va något av det sjukaste jag sett!!


Korrigering

Det ska stå sniper inte snopet i andra smset jag fick av Victoria.


Polispådrag till tusen.

Här händer det grejer vill jag lova. Fick ett sms av Victoria för 3,5 timma sen

" alltså åkte på roosevelt för typ 7 minuter sen, det är världens polis pådrag där, typ det sjukaste jag sett. Är så nyfiken på vad som hänt!"

10 minuter senare får jag detta:
" det är en snopet. Två personer döda och de har inte fått fast honom än.. Fy faan..... Åk inte dit!"

Nyfikenheten bubblade i mig, samtidigt som jag blev lite rädd. Roosevelt (gatan det hände på) ligger 10 minuters promenad från mig! Men det hjälpte inte att jag var lite skärrad, nyfikenheten tog över och jag åkte dit. Förlåt Mamma för att ja gör sånt här. Men kom på sen att det är säkert det säkraste stället i hela stan nu, 100 poliser minst och avspärrad väg var vad jag kunde se. Fick även pratat med en tant på gatan som sa att 2 var döda och 3 skadade. Skytten är fortfarande på frifot och går under signalementet mörkt hår, skägg och foot lång, vilket är 182 cm.

Sms kontakten med mina vänner har varit sjukare än vanligt. Senaste timman har jag skickat 51 sms. Alla är okej som tur är.

Enligt Aftonbladet har de skjutit i centrala Seattle också, vet inte riktigt var det är. Läskigt är det i vilket fall som hellst.


värdelöst


Vi kom till bion för sent så vi fick inga platser :( jävla helvete!!! Jaja, får väl helt enkelt betala för att se den en annan dag istället.

Istället för bion åkte jag och Victoria till northgate och shoppade :) det blev en ny grön/svart randig sporttop till mig och en väska, en sporttop, ett par converse till Victoria :) min vän jobbade i skoaffären, :) han frågade om era converse där hemma passar bra och uppfyller era behov. Så nu frågar jag er som jag köpte skor till, hur är er relation till varann? Ni måste svara så jag kan meddela snubben :D

Godmorgon Sverige, Godnatt USA!


Bild.

Här kommer den med amerikansk titel istället :D


Bio.

Alldeles strax ska jag ta bussen till downtown för att gå på bio. Det blir snowwhite and the huntsmen!


Funderingar.

Fick reda på igår att om jag valt att förlänga med en ny familj så hade jag kunnat önska exakt var jag vill bo! Tanken på att jag skulle kunnat spendera ett helt år med mina fina vänner i en av mina favoritstäder San Francisco gnager på min hjärna som ett elakt virus. Som absolut inte vill försvinna, hur bra det än är här :( FAN!!!


Eurovision

Tack gode gud för SVT play :) nu ska vi kolla på Eurovision, GO SWEDEN!!!!


kärlek till er.






saknar er tjejer.


wheres home for me?

det känns som att det finns så otroligt många platser här på vårt jordklot som jag kan eller kanske till och med kallar för hemma.

pratade lite med min pappa tidigare idag om vad som händer i Grekland, han skrev i ett av smsen att Grekland börjar bli för mig som Hurghada är för dig. varpå jag svarar, du kommer aldrig ha ett ställe som är som hurgahda för mig. inte om du flyttar dit under en längre period. och inte ens då kanske. jag kommer aldrig bli lika hemmakär i Seattle som i Hurgahda även om jag varit här nästan lika länge.

detta fick mig att tänka lite. det är lite rörigt när jag pratar med människor här som inte känner mig så väl. sa till min granne häromdagen att, In October im finally going back home to Egypt. Hon kollar lite konstigt på mig och säger något i stil med, What about Sweden? Oh no, Sweden is not home, Its just were my parents and most of my friends live. mycket märkligt men så är det och kommer nog att vara så ett bra tag framöver. tror aldrig jag kommer hitta ett ställe som betyder så mycket för mig som Egypten faktiskt gör.

när jag var hemma (se nu skrev jag det) i Sverige på semester för lite drygt en månad sen så sa jag det ska bli så skönt att få åka hem till Seattle igen. och när jag är här så tänker jag på att i Septmeber ska jag faktiskt få åka hem till Sverige för att sedan efter typ 3 dagar åka hemhem till Egypten.

Sverige kommer givetvis alltid vara hemma också. Så summan av kardemumman kanske är att Sverige och Egypten är hemma för mig. Seattle är en toppenstad och jag trivs hur bra som hellst här men det kommer nog aldrig bli ett riktigt hem för mig, tyvärr. Eller nej förresten det är nog bara bra, jag behöver inte fler hem nu. haha!



    
 
bjuder på tre bilder från mitt älskade Egypten!


Slappedag

Idag har jag inte gjort något ansträngande :)

Började dagen med frukost på ett café med min värdfamilj, det bjöds på banan och kokos pannkakor :) efter det gick de till en nöjespark och jag bestämde mig för att stanna hemma med min bok som
Sällskap :) datorn har även den sällskapat mig och jag har under större delen av dagen planerat min Asien resa som förhoppningsvis kommer börja våren 2014 :) enda som sätter käppar i hjulet just nu är att jag måste spara ihop 150 000 SEK. Hur detta ska gå till vet jag inte riktigt, men planen är att åka till Norge för att jobba ett tag :)

Nu på kvällen åt vi Sushi, fantastiskt god sådan :) S tar nu ett bad innan det är dags för honom att lägga sig och då ska jag minsann kolla på fast 5 och dregla lite över Vin Diesel (i denna filmen vet jag med säkerhet att han är med i) ;)

Godmorgon Sverige, Godkväll Kanada!


Big Brother

Jag har nog inte följt BB så bra något år som jag gjort iår, trots att jag tvingats kolla på det via TV4 play. Men nu är de slut på det roliga, något är fel på den svenska befolkningen. Killen som under hela tiden han varit med bjudit på sig själv och alltid varit sig själv. Inte som de andra som bara varit roliga att kolla på när de är fulla. Lars har varit med favorit och kommer vara vinnaren av BB 2012 för mig! För jag tänker inte kolla på finalveckan, ingen som är värdig vinnare ändå!


Eurovision & Morsdag.

Det var inte bara jag som inte lyckades hålla mig borta från resultatet i Eurovision. Även Victoria har fuskat, och det känns bra! :D jag blev överlycklig när jag öppnade Aftonbladet och insåg hur galet stort det är att lilla Sverige har vunnit!!! Jag försökte även förklara för min värdfamilj vad Eurovision va för något, varpå min värdmamma säger oh is it like american idol? Men va fan! Min förklaring på det blev, det är som fotbolls EM fast man sjunger. Haha. I vilket fall som helst så ska jag hem till Sverige i maj nästa år för att gå på finalen i Solna :D

Idag är det tydligen morsdag också, inget min familj har firat någonsin och jag tycker det är mest överreklamerat och töntigt (det gör min mamma också, som tur är) Jag fattar inte varför man ska fira mamma en speciell dag och sen skita i henne. För så är det i många familjer, åh är det morsdag då måste vi va snälla mot mamma och ge henne presenter. Äh, vilket jävla trams!!! Jag väljer att inte ens skicka ett mail till min mamma, utan det ska jag göra imorgon istället. Barnsligt, tramsigt och jävligt onödigt är min kommentar på morsdag, så det så!


Godmorgon Sverige. Godnatt Canada.

Nu stänger jag igen butiken. Eller nej inte riktigt än, ska kolla lite Beck klipp på youtube innan jag ska sova :D

Imorgon ska jag planera min Asien resa och läsa min bok. Skönt, på kvällen väntar jobb. Men det blir förhoppningsvis lugnt.

Bjuder på en bild från en choklad butik vi var inne i innan idag :D lady gaga verkar dyka upp överallt.


Glömde bilden.


Ingen middag??!

Idag serverades det ingen middag utan bara snacks. Va fan? Jag är vrålhungrig och funderar på att ge mig ut på Vancouvers gator för att se om det finns något ätbart. Men å andra sidan vill jag inte spendera mina pengar på mat, så vi får se vad som sker? Kanske blir en chokladbit bara :D

Förresten. Nu har jag äntligen skärpt till mig angående bloggen, jag uppdaterar mer än någonsin :) men ju mer jag uppdaterar desto färre kommentarer lämnar ni efter er. Det ogillas och det tror jag att ni vet redan, så nu när jag har skärpt till mig är det er tur! Kommentera mera!!!


Coldplay

Coldplay har verkligen satt djupa märken i mitt hjärta. Jag blir helt kär så fort jag hör en låt av de. Tack Victoria för att du pratade mig in i att köpa biljetterna och tack Jason som sålde biljetterna till oss så vi fick vara med om något oförglömligt!


vancouver....

jaha, då var vi framme. efter en 5 timmars bilresa hämtad direkt från helvetet. kan inte direkt påstå att jag ser fram emot bilresan på 14 timmar om 3 veckor, när vi ska bila till Idaho!

jaja, nu är vi framme iaf. personen vi hyr av har uppenbarligen haft katt i lägenheten och jag har fått sjuk alelrgi av detta! Attans. jaja, det gör inte så himla mycket, ska inte hitta på ngt speciellt i helgen ändå. skulle ha fixat min blogg header men såg nu att K har lagt in gamla word av någon anledning och att jag inte har publisher längre :( vet inte riktigt hur jag ska lösa detta nu, kommer iofs inte ihåg hur man gör heller för den delen. men det kan man alltid googla sig till. imorgon kväll väntar jobb då mina värdföräldrar ska på tenacious D (?) konsert och det är anledningen till att jag tvingades spendera min lediga tid denna veckan med familjen. inte så att jag inte tycker om de, verkligen inte. men jag skulle behöva ett break från barn. jaja, får ta det den 15 juni när jag ska till San Francisco! :D på måndag åker vi hem igen...

och när vi kommer hem väntar eurovision med Victoria och Jenny! :) Vi skulle försöka att inte veta vem som vann, jag kunde inte hålla mig borta från aftonbladet så jag vet men jag tänker inte förstöra det roliga för mina vänner! :) på måndag smäller det. lycka till loreen! :D 


det här med att vara i tid.

det här med att vara i tid är något invånarna i detta land inte har fått en läxa i av sina föräldrar när de var små. jag vet inte om det gäller alla, men många jag har pratat som (som är icke amrikanare) har samma uppfattning som jag. Om man ska vara hemma 17 så ska man va hemma 17 inte 17.30 eller 17.10 för delen! jag hatar att va sen, och det har hänt mig kanske max 10 gånger i mitt liv att jag varit sen till något och då har det i kanske 9 av fallen inte varit på grund av mig.

jag har denna veckan jobbat till 17.30 (minst!) varje dag. det är inte det att jag inte kan jobba längre än till 17, det spelar mig ingen större roll. men att jag inte får reda på detta innan jag börjar jobba över retar mig så in i helvete. och om man vet med sig att man blir sen kan man inte skicka ett sms då. hur svårt är det och hur lång tid tar det??!!

idag är ingen bra dag, jag är irriterad på det mesta och de flesta. försökte dränka sorgerna i shopping med Victoria på för middagen. det funkade för stunden, men sen råkade jag kolla mitt konto och då blev jag ännu mer deprimerad än innan. det blev 2 st bikinis och 3 par trosor :) nu är jag redo för sommaren.

nu ska jag dränka mina sorger i djungelvrål och en film, hoppas det funkar bättre än shoppingen!

imorgon åker jag till Vancouver BC, Canada. Hm, vet inte hur jag ställer mig till denna resa? kan skriva mer imorgon eller sen när jag inte är så bitter!

Visa application.

Så nu var jag klar med min visum ansökan. Hoppas på att jag får visumet nu bara :)


Den svenske kocken.

Har slagit till med dunder och dåd igen :)

Igår var det torsdag igen och det innebär att det var min tur att laga mat. Igår serverades det stekt torsk, kokt potatis och vit sås! Det smakade precis som när mamma lagar det hemma i Svergie. Och resterna smakade minst lila bra idag :)


Saknaden är obeskrivlig!

Nathalie, det är dags att komma hit nu. Jag pallar inte 7 månader utan dig, igen!


Besvikelsen är total

Vart fan är Vin Diesel?


Glassigt värre

Avslutade dagen på bästa sätt med bästa Victoria :)


FB bröllop.

Jag är ju som tidigare nämnt bjuden på bröllop till en snubbe (min värdpappas kusin) som hjälpte Mark Z att bygga upp Facebook. Tyvärr är inte barn välkomna vilket gör att jag tvingas stanna hemma. Det var ju grymt tråkigt MEN inte sörjer jag för det. Jag är nämligen bjuden på middagen dagen innan D och dagen efter och det sägs att ingen mindre än Facebook kungen kommer att infinna sig där! Om jag ska leka paparazzi den kvällen!!!


Playdate!

Idag har vi playdate med våra fina vänner.


Morgonträning va det ja.

Det blev inte så mycket med den där joggningen som var planerad imorse. Jag var alldeles för trött, och stängde av alarmet utan att veta att jag gjorde det. Fick dock ett sms av en fin vän som påminde mig om att jag skulle jogga.


Prius updatering!

På bara två dagar har jag sett inte mindre än 103 priusar! För varje gång jag ser en gillar jag bilen mer och mer, om jag skulle köpa en bil nu hade det utan tvekan blivit en Toyota Prius :)


Ännu en dag har passerat...

Och den utan större bekymmer. Det enda var väl att klassen (som jag gick på utan att egentligen behöva) var lite tråkig utan Hanna och att skålarna jag gjorde inte blev fullt så bra som jag tänkte mig, men det är inte värre än att det går att rätta till nästa vecka :) jag fick även gjort en namnskylt till en kär liten pojke i skåneland! Och bilen är fixad, nu väntar jag bara på att den ska brännas så jag får glasera och ta hem den :D

Annars har dagen varit bra trots att det har regnat sjukt mycket! Åh som jag hatar regn, men dessvärre går det inte att styra över vädergudarna.

Nä nu ska jag kolla lite film innan jag ska sova. Imorgon ringer klockan vid 06.50 för att jag ska hinna jogga och duscha innan jobbet :)

Just det. Förresten Mamma jag skulle behöva min våtdräkt. Går det att lösa? Jag och Hanna ska simma ett lopp i sjön :)

Godmorgon Sverige, Godnatt USA!


<3


VW BUG och skålar

Dagens skörd på klassen blev 2 skålar och en bubbla :) jag är grymt nöjd över bubblan som först var tänkt som en present till S. Men jag tror bestämt att jag behåller den själv. Haha! Bättre bild kommer på den när den är glaserad och bränd :)

Natti Natti!


Keramik klass

Efter en tretimmars nap är jag nu redo för keramik klass :) väntar på att Hanna ska komma och hämta upp mig sen väntar skålar som förhoppningsvis inte har spruckit sen förra veckan :)

Hörs ikväll!


I brist på finncrisp....

... Så får jag nöja mig med Wasa knäckebröd! Det är visst inte bara jag här i huset som gillar finncrisp och knäckebröd, min hylla med svensk mat börjar sina :(


Bra dag? Nej, fruktansvärd!

Dagen kunde ha börjat tusen gånger bättre. Ett skrikande barn, som för det mesta skriker NEJ för att han inte vill göra det jag ber honom om. Vi har nu diskuterat att han borde byta om så vi kan åka till badhuset i snart 40 minuter!

Sorry för den negativa energin, men var bara tvungen. Försöker tänka på att om bara 5 månader får jag åka hem till Egypten! Och att jag faktiskt har börjat planera min Asien/Oceanien resa om typ 1,5 år :)

Nej nu ska jag se till att S får kläder på sig så vi kan åka!!


Vart tog solen vägen?

Vad är det som händer? Solen kom väl för att stanna tills i september. Eller har jag missat något? Uppenbarligen för här är den inte längre :(


mest sålda....

vi har länge disskuterat vilken som kan va den mest sålda bilen i Seattle. det vi kom fram till för ett tag sen var att Honda måste iaf va det bäst sålda bilmärket. men i helgen fick vi snällt ändra på detta. jag och victoria har under helgen disskuterat detta igen och det slog alla rekord när vi började kolla efter en speciell modell. så efter helgens sökande som min fina vän beskrev såhär på sin blogg, 

"Jag och Julia var ute och gick en del i helgen och uppmärksammade varenda Prius vi såg. Det lät ungefär såhär:

Blablablabla -prius- blablabla -prius- bla -prius-prius- blablablabla- Prius-ALLTSÅ DET ÄR HELT SJUKT HUR MÅNGA PRIUSAR DET FINNS!?!? blablablabla"

så ja, Toyota Prius är helt klart vinnaren i Seattle.

under nästa roadtrip ska vi istället för att leta nummerplåtar från olika stater (som vi gjorde på väg till och från Portland förra helgen) ska vi leta priusar. kanske inte fullt lika spännande men minst sagt roligt att ha en egen statistik :)

påtal om nummerplåtarna så har vi nog hittat 45-40 st av 50 stater. det är inte illa! det går dock dåligt nu när vi inte är alla tre (jag, hanna, victoria) tillsammans. för regeln säger att alla måste se skylten för att det ska räknas!

Nu ska jag försöka övertala min värdpappa att fixa min dator så jag kan börja planera min jorden runt resa :)

Puss och Kram



mest sålda bilen i Seattle?!?


Älskar mina vänner.

Åh vilka fina vänner jag har. Här har jag bestämt mig för att kolla på en lista med 100 TRÅKIGA filmer och så skriver Victoria att vi vill bara bli klara med det! Vad skulle jag göra utan er??
<3


film listan.

ja som ni säkert redan vet så följer jag en lista när jag kollar film nu förtiden, det är inte det roligtaste jag gjort. men man får se mycket filmer som man annars inte skulle ha sett, filmer som alla bör se :) listan har jag hittat på imdb.com, de har en lista på 200 filmer men jag har valt att bara kolla på de 100 bäst rankade. nu har jag sett 50, så äntligen börjar det gå nerför iaf :)

tyvärr är många av filmerna jättedåliga, den jag tittar på i skrivande stund "the treasure of Sierra Madre" är ingen toppen film, men har man bestämt sig för att kolla alla filmer på listan så måsta man slutföra det också :)

jag kompenserar de dåliga filmerna med att låna några filmer som inte är med på listan som jag vet att jag gillar. ikväll blir min belöning the fast and the furious.


why not watch a movie?

tiden har springit iväg denna helgen. helt galet. känns som det var fredag igår. igår umgicks jag med Victoria hela dagen, men jag minns inte riktigt var vi gjord eunder dagen. vi hängde vid greenlake med hanna, jenny och matt och spelade frisbee och fotboll. där träffade vi även en cool kille som spelade ett konstigt instrument som kallades halo. det lät spännande, och det är tydligen 8 års väntetid på att köpa en sån :) på kvällen kollade jag och victoria på film, hangover part 2 och en Charlie Chaplin film från listan jag följer. den var fruktansvärt dålig. haha! vi hittade även en soffa på väg till dvdhyrlådan (redbox, är en röd låda som finns utställd lite överallt och man kan där hyra filmer som är relativt nya. de kostar 1,40 $ vilket är typ 10 SEK, BÄSTA EVER) det är väldigt vanligt att man i usa ställer ut grejer man inte vill ha på trottoaren och skriver free på de. de ahde någon gjort med denna soffa som jag och victoria satte oss i för att vila lite. det var en fantastisk utsikt och den lilla vilan blev 45 minuter :) sjukt roligt hade vi! och altagligen de som gick förbi oss också! haha!

idag har jag inte gjort allt för mycket. kollat 4 filmer,
Crazy stupid love som är en av de roligaste filmerna jag sett på länge.
rashomon sämsta filmen jag någonsin sett. jag hade hellre kollat gudfadern varje dag än att se den filmen igen. once upon a time in america, helt okej film men lite konstig. fattade inte riktigt handlingen.
reservoir dogs, konstig och jävligt dålig. nästan hela filmer utspelade sig i ett och samma rum, inget för mig.

har även planerat lite resor med Hanna och Victoria i sommar. Vi ska till hood river sista helgen i augusti och sen ska vi även till alaska men vi har inte kommit fram till vilket datum det blir än. :) ser fram emot alaska så sjukt mycket. oj förresten, jag har gjort något viktigt idag. har börjat med ansökan till mitt visum för nästa år :)

Nu ska jag skypa lite innan det är dags att sussa.

Puss och kram!


Happiest girl in the world!

Jag får väl börja med att förklara rubriken :) I onsdags bokade min pappa mina flygbiljetter till Egypten. Den 1 oktober får jag äntligen åka hem igen, jag har redan börjat räkna ner :) Inte nog med detta så lyckades jag även pricka in JEssicas födelsedag när jag är där, kan det bli mycket bättre?? Tror inte det.

jag har inte tänkt berätta vad som hänt i mitt liv under de 2 veckorna som gått utan uppdatering och den enda anledningen till det är lathet. Om ni vill läsa lite om vad jag har gjort ändå gå in på Victorias blogg, hon finns länkad här någonstans, till vänster tror jag :)

idag var det dags! Första basket matchen för WNBA laget Seattle Storm. jag var galet förväntansfull och inte nog med att det var basket utan alla au pairer i mitt område skulle också gå på matchen. jag letade upp min plats och fick snackat lite med några av spelarna innan det var dags för de att entra arenan. jag var nämligen lite sen så jag fick snällt stå vid entren till min sektion och vänta till spelarna hade gått in :) i 3 perioden kom jag och victoria fram till (efter typ 100 sms) att jag skulle kunna ta mig till hennes plats och hänga med de andra au pairerna som satt i samlad trupp :) sagt och gjort det gjorde jag och under den tiden hände det något med matchen. Guuuud va bra de spelade första 2 perioderna, 3 helt okej, 4 Katastrofalt dåligt. jag tror de ledde med 13 poäng som mest och förlorade väl med 5 tror jag :( det var INTE okej! :( jaja, det går kanske bättre nästa match, nästa match jag går på blir 1 juni. GO STORMS!

RSS 2.0