Season Ticket PARTY!

Jag har ju helt glömt bort att berätta för er om lördagens season ticket party! Det kan vara något av de häftigaste jag gjort, inte för att det hände så mycket men att vara så nära några av världens bästa basketspelare kändes overkligt. Själva eventet var dåligt organiserat. Det första som hände var att halva laget skrev autografer (däribland lagets stjärna Sue Bird) jag stod i kö för detta i 25 minuter (självklart som alla "stjärnor" var de sena) fick alla autografer och när jag var klar där var det dags för nästa kö, för den andra halvan av laget (bl.a. Lauren Jackson och Ewelina Kobryn) fick även här alla autografer, denna gången gånger 2 :D hälften till mig och andra hälften till Kicki!

Alla spelarna såg glada ut, vissa gladare än andra dock. De jag tyckte bäst om (vilket är exakt samma som jag gillat hela säsongen) var Sue Bird och Ewelina Kobryn. De var trevligast och skojade lite med mig :) även de mörka tjejerna i laget (Tina Thompson, Camille Little, Tanisha Wright, Schekinna Stricklen) var skojfriska, de frågade vart jag kom ifrån (You're not from here, right?) de berömde även min solbränna (det gjorde mig glad för jag har jobbat hårt på den iår) de jämförde dessutom med sin arm, haha! Hade inte så mycket att sätta emot där.

Och så till den "otrevligaste" av de i laget. Tyvärr hade jag rätt även här. Divan i laget - Lauren Jackson. Hon tittade knappt på mig och sa hej väldigt snäsigt. För fan va glad att vi är där, det är vi som är de fans som du vill ha kvar - säsongs biljetts ägarna! Fan.

Förutom att snacka med spelarna och stå i kö gjorde jag inte mycket. Spanade in alla spännande människor som kommer på dessa event (matcherna likaså) det är en salig blandning på vad det är för folk här.

Sitter i skrivande stund på en match mellan Seattle Storm och Phoenix Mercury. Och mina grannar till höger är ett tyskt par, som bott i staterna i typ 10 år. Och på vänster sida har jag 3 äldre damer som kan mer om basket än någon annan jag mött. Det är helt sjukt, de kan allt Im alla spelare (eller så lurar de mig bara, HAHA!)

Nä nu ska jag ägna mig åt matchen lite, ni får dock inte inlägget förns jag kommer hem!

Godmorgon Sverige, Godnatt USA!


Sol, strand och blå himmel

Idag åkte vi som sagt till Victorias hus för att leka. Efter kanske 15 minuter i huset bestämde vi oss för att åka till en park, seahurst eller seaburst, kommer inte ihåg vilket. parken ligger vid vattnet och det är skog runt i kring. Påminde sjukt mycket om strandpromenaden i Båstad :) Barnen plaskade runt i vattnet och vi hängde på en stock, haha. Det är väldigt vanligt här iaf i Seattle att det ligger stora stockar överallt på stränderna. När vi var i La Push var det ju knappt något annat än stockar. Det gör det helt väldigt charmigt tycker jag, plus att man har någonstans att sitta om man glömt filt och har man filt har man ett perfekt ryggstöd :D
 
Efter en stund kröp det i Victorias ben och hon ville verkligen "vandra" i skogen. Vi andra gick med på detta och vi gick kanske 10 minuter i skogen, på en grusväg innan den tog slut och vi då bestämde oss för att gå hem igen för att äta lunch. På menyn idag stod det Mac N Cheese (barnens favorit rätt, S vill ha det till frukost lunch och middag) för barnen och tonfisk wrap för oss "vuxna"
 
Efter lunch var det dags för mig och S att åka hem igen. Trafiken var dålig redan innan vi kom ut på motorvägen, och jag målade då upp ett skräckscenario i huvudet, att vi kommer va fast i trafiken i timmar och jag kommer komma hem sen, S kommer inte få någon vila och jag kommer få skäll för det. Som tur va var det bara riktigt illa vid våran påfart för sen flöt det på ganska bra. Dock 20 m/h långsammare än hastighetsbegränsningen.
 
 
Glömde nästan bort att berätta vad vi hittade under våran lilla promenad. Smällebär :) Åh vilka minnen. Jag och Victoria var väldigt excited (svengelska förlåt) över detta menans barnen inte tyckte det var alls skoj! haha!
 
 
 
 

 
  
  


 
 

torsdag - snart helg :D

Ännu en vecka är snart över, eller iaf ännu en jobbvecka. Nu är de bara 16 timmars jobb kvar innan jag drar till mina favoriter i min favoritstad :)

Idag ska S och jag åka till Victorias "nya" hus. Det är väl inte så nytt längre men för S som aldrig har varit där är det nytt. Han är väldigt exited över detta besök :) som han har längtat, i veckor, över att få åka dit och se deras gigantiska hus! :D

Bjuder på en bild på S när han äter frukost :)


ISAAC -THE HURRICANE

Ni vet säkert mer än jag om stormen Isaac. Innan jag fick ett sms av en orolig vän inatt visste jag inte ens att Isaac existerade. Något som vännen inte visste är USA geografi, haha. Förlåt Anna! Han håller till i trakterna runt Mississippi floden och Florida området. Alltså på andra kusten!

Bifogar en liten bild på vad Seattle Times säger om honom i dagens tidning.


toapapper

(konstig rubrik jag vet, förklaringen kommer lite längre ner)
 
Dagen idag har varit toppen, S hade fotboll (sista för sommaren, men den drar igång nästa vecka igen :D) och vi vuxna fick vara med idag och spela mot barnen för att det var sista gången. Det gick bra, min vinnarskalle tog lite för mycket plats (som vanligt) så jag fick säga till mig själv att jag måste nog låta barnen vinna :) haha! typiskt mig att vilja vinna även fast jag leker med barn. Ska försöka smitta av lite av min vinnarskalle till S, för han har ingen.
 
vi kom hem och S sa att han höll på att dö för att han var så varm så jag föreslog vattenkrig, han föreslog att springa i vattenslangen (kan man säga så) i vilket fall som helst så satte jag igång vattnet och spolade honom i det ISKALLA vattnet i typ 15 minuter innan det var dags för honom att vila :) Skönt, jag städade lite och insåg sedan att han hade somant. så köpte biljett till lördagens besök på six flags, städade lite till, tvättade och vek lite tvätt :)
 
någon gång under vilan fick jag även en liten utskällning för att vi inte har något toapapper. Det är tydligen min uppgift att säga till om det, detta hade jag ingen aning om. så i fortsättningen ska jag köpa toapapper VARJE gång jag är och handlar. jag vägrar ta skit för något som jag inte förtjänar! TA INGEN SKIT!!!
 
 
nu har jag precis skaffat inloggningsuppgifter för mina studier som börjar på måndag. Shit jag är lite nervös över detta. Hoppas verkligen att det går bra och att det inte är överdrivet komplicerat. Men det känns som jag borde ha ganska bra koll på det hela redan :) Har bestämt mig för att till hösten när S är i skolan ska jag spendera de 3 timmarna (måndag, onsdag och fredag) med att plugga på biblioteket och 4 kvällar i veckan (om det behövs, vilket jag tror) ska avsättas till endast plugg. detta innebär att jag måste se klart filmerna på listan innan på månadg, för jag kanske behöver sitta 5 dagar i veckan plus en hel dag på helgen med studierna. Men jag tror jag klarar det, Hanna och Jenny åker ju snart och Victoria har flyttat. Så ska inte skaffa mig massa nya vänner utan försöka va en seriös student! :D

bilder - närmare bestämt 8700 :D

nu sitter jag på starbucks med Hanna, Jenny, Victoria, Nathalie och Christina (den gamla au pairen i Victorias familj) och byter bilder från vårt år här. det är helt sjukt så många bilder vi tagit. jag har tagti 5973 bilder, och i detta ingår inte mina semesterbilder :D haha! jag kommer ha ett helvete att sortera ut dessa bilder. haha!
 
nu ska jag försöka va lite social här, har försökt skriva detta inlägg i typ 30 minuter nu! :D
 
 

Sömnproblem!

Fan det här driver mig till vansinne. Jag gick och la mig tidigt igår men det hjälper ju inte när jag inte somnar förns 00.30 :( att ligga och vända och vrida på sig gör mig tokig. Jag har aldrig tidigare haft svårt att sova, aldrig. Varför just nu? Jag har inte tid att va trött tjugofyra timme om dygnet!

Har ni några tips?


fotoalbum och nagellack

Kvällen har spenderats hemma med min värdfamilj. Vi åt middag tillsammans och sedan snackade vi lite innan jag gick till grannen för att snacka lite mer :) Har saknat grannarna, de var tvugna att flyga till östkusten hastigt men inte väldigt lustigt så det har varit väldigt tomt här. Dessutom flög mamman vidare till sina föräldrar så har inte sett henne på över en vecka tror jag. Satt och snackade med de samtidigt som jag målade den ena dotterns naglar, det blev mönster och allt :) Så fint så. och hon kommer lätt ha de finaste naglarna på campen imorgon :D
 
Väl hemma igen satte jag igång med mitt fotoalbum. Eller ja snarare fortsatte där jag slutade igår. Är nu inne på mitt andra fotoalbum från mitt år och planen är att innan jag åker hem till Sverige ska jag vara klar! Har ett kvar att göra tror jag om jag inte har räknat helt fel. Det är jätteskoj att klippa och klistra :D men det tar sjukt lååååång tid, och jag som redan är trött blandar ihop foton och limmar på fel sida osv. Idag blev det inte så mycket gjort då jag inte har något lim kvar (köpte ett i söndags men kan inte hitta det, så får köpa ett nytt) Kan behöva lite nya klistermärken också, så får se vad Target har att erbjuda :D
 
Nu ska jag ägna mig åt Star Wars - Return of Jedi, innan jag somnar. Vilket är snart!
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA!
 

Nya skor :)

Idag när jag kom hem från lekplatsen med S stod det ett par sandaler på trappan :) inte vilka sandaler som helst utan ett par keens, typ vandrings sandaler. Emma, våran granne på 13 år, har vuxit ur sina och lovade för ett tag sen att jag skulle få hennes gamla. Idag stod de där och jag blev väldigt glad, tyvärr är sommaren snart över och jag vet inte hur mycket jag kommer kunna använda de, men oavsett så har jag ett par Keens till nästa sommar och till min backpacker resa i Asien! :D

Keens finns i alla sorters färger men mina är ljusgröna, fantastiskt fint insåg jag nu :)


Mitt första farväl :(

Imorse åkte vi som vanligt (på måndagar) till parken vid S skola för att leka med hans klasskompisar :) idag var första gången han verkligen lekte med de andra barnen och det gör mig glad! :D det tråkiga med dagens träff var att det var den sista för denna sommaren, vilket betyder att de mammor och mormorar (?) som jag lärt känna bäst försvinner då deras barn eller barnbarn ska gå i Kindergarden nästa år. För de har de varit otroligt intressant att höra om alla mina historier och att jag har varit i Egypten är nästan lika stort som att resa till månen, de har även haft gissningslek på hur många barn jag kommer få och när. De gissade på att om 10 år kommer jag ha 3 barn, vi får väl se sa jag :) haha!

I vilket fall som helst, när S och jag skulle gå hem idag gav mamman mig en kram och sa lycka till och glöm inte att skicka mail och uppdatera mig om vad som händer i ditt liv - och blir du gravid eller gifter dig är det extra viktigt! Haha. Medans mormorn sa - Din extra mormor vill också ha en kram. Hoppas vi ses snart igen, kommer sakna våra givande pratstunder.

Aaw är de inte otroligt söta? Jag ska skicka min blogg adress till de så de kan hålla sig uppdaterade på vad jag gör :)


Modemiss eller gulligt?

Jag har alltid sagt att den största modemissen någonsin är strumpor i sandaler och shorts! Idag kom S ut ur sitt rum, han har klätt på sig och val kläder helt själv. Kläderna han matchat ihop är det absolut inget fel på, men han har shorts, strumpor och sandaler. Min fråga är nu, är det en Modemiss när man är 5år? Eller är det bars gulligt??

Borde jag sägs åt honom att ta av sig strumporna?


Godmorgon alla tröttmössor!

Idag är jag extremt trött, igår kväll satt jag nämligen upp (som tidigare berättat) för att få tag i Sigrid. Det lyckades jag inte med, trots att jag försökte tills klockan var strax efter halv 2 på natten :(

Jag bestämde då för att skicka ett mail till skolan och komma om de har någon lösning på problemet. Det hade de :) en man vid namn Mats räddade min pluggning denna termin :) tydligen har skolan en av böckerna (den viktigaste, skrev först den mest viktiga, nu har svengelskan tagit mig till en ny nivå) uppladdad på internet. Så jag kan använda mig av den :D så på måndag smäller det, då blir jag student igen. Och oj vad mycket grejer jag har att göra innan dess, vill inte ens tänka på det!

S sover fortf så jag passar på att vila på soffan :) vi är ensamma hemma då J och K var tvungna att åka tidigt till jobbet imorse!

Nu ska jag käka lite pannkakor, hörs senare.

Puss


ännu ett paket på villovägar

Jag är helt jävla vatensinnig på posten. Idioter hela bunten. mitt paket med min kursliteratur är kvar i Sverige, den har inte ens lämnat Malmö på 22 dagar, hur fan är det ens möjligt? Jag blir galen.
 
Och jag kunde inte göra en reklamation för jag har inte skickat paketet så nu måste mina föräldarar göra det också, som om de inte gjort tillräckligt redan :(
 
Dessutom måste jag nu försöka lösa problemet med att jag inte har böckerna till första delen av kursen. Så måste hålla mig vaken till 01.00 (min tid) inatt för att ringa till kvinnan som är ansvarig för sånt (vet inte riktigt vad de menade med sånt men hoppas på att Sigrid kan hjälpa mig) Om inte kommer jag inte kunna plugga till hösten och jag har massa böcker till övers som jag inte kommer kunna använda. och är paketet spårlöst försvunnet har jag slängt ut 1000 SEK på böcker som jag inte ens har fått :(
 
förlåt för alla svordomar och all frustration men jag var bara tvungen!

besvikelsen är obeskrivlig

jag gick till Sekt mötet med inställningen att de skulle skrika och omvanlda folk med onda andar i sig osv. (kanske lite överdrivet men det är ju så det är på film) Det var verkligen inte så det var och det känns som att min grannes råd var lite överdrivna. Sen försökte de helt klart att hjärntvätta oss. Vi skrattade mest åt deras trams (enligt oss är det trams men de får gärna tro på det) Efter typ 25 minuter tröttnade Jenny och gick ut, Matt efter kanske 35 men Hanna Janny och jag stod ut i hela en timma! Jag måste ändå säga att jag är ganska stolt över mig själv som faktiskt har spenderat en timma denna söndag i en kyrka. Mars Hill tror jag förresten att den hette. Jag skulle vilja veta varför man väljer denna del av kristendomen istället för protestant eller katolik. De har ett nummer man kan ringa till och ställa frågor om man är "ny" eller intresserad. och jag tror bannemej att jag ska göra det för att se vad de säger. Hej varför ska jag välja er religion istället för att va protestant (som jag tror att jag är)  övertyga mig om att ni är bättre!
 
 
Nu ska jag kolla klart på filmen "To kill a mockingbird" och sen ska jag ringa till posten i Sverige och skälla ut de. Sen ska jag försöka klura ut hur jag ska göra med min kurs (får jag inte böckerna innan nästa måndag kan jag inte läsa kursen, kul att ha litteratur för 2000 som jag inte kan använda) och sen ska jag sova! :D
 
Godmorgon Sverige! Godnatt USA!

Sekt möte - Hannas livs mål

Ikväll klockan 19.15 smäller det! Vi ska på sekt möte. Herre jävlar, hur ska detta gå. Jag har fått stränga order av min granne om att inte äta eller dricka något, inte ge dem mitt riktiga namn och absolut inte berätta var jag bor! Jag tänker följa min grannes råd och ikväll är mitt namn Svetlana och jag är född i Mother Russia!!! :D niet niet niet är det enda jag tänker säga!

Hanna har under ett års tid TJATAT om att hon vill gå på sekt möte i USA! Nu har hon äntligen fått sin vilja igenom, hoppas inte de lyckas hjärntvätta mig!

Till middag serveras det skruv pasta, ännu en fobi ska övervinnas. Fan va jag hatar skruv pasta sen jag skar mig i gommen på det en gång.


alaskan king crab

Ikväll serveras det fancy middag hos mig :) Alaskan King Crab och lax :) fantastiskt gott ska det bli. Jag vill äta nu. Det som inte är trevligt med middagen är att det är den sista tillsammans (jag, Hanna, Jenny och Victoria)

Krabban (eller delar av den, vi köpte inte en hel) som ni ser på bilden kostar 30$ (210 SEK)


108 poäng

Jag fick precis 108 poäng för ett ord på wordfeud :D det räddade min ensamma hemma kväll!


Filmkväll :D

Appen funkar sådär, så får väl testa igen.

Vi hänger i soffan nu. Fan va skönt :) jag Hanna och Victoria. Eftersom Victoria aldrig har sett the Hangover bestämde jag att det är den filmen vi ska se!

Åh vad jag älskar denna filmen :) har inte gillat de 3 andra filmerna jag sett idag, men jag börjar se ljuset i tunneln gällande film listan.

Imorgon är det season ticket party med Seattle Storm :D jag ska chilla lite med WNBA spelarna :) tjohooo!


filmkväll :D


TT - tacotime

Idag kom Hanna och Victoria hit på kvällen :D vi åt tacos och det var det bästa på länge! Med svensk tacokrydda :D


då tar jag helg.

efter en halvtimmas jobb på fredagsmorgonen tar jag nu helg :D Fantastiskt med lååååång helg (dessutom två helger irad) Jag ligger nu återigen i sängen. Kollar på film (nu blev det Oldboy, den verkar bra), bloggar och väntar på att klockan ska bli eftermiddag så jag har någon att umgås med :D
 
Ha en fantastisk fredagskväll allihop! :D

<3

I'll miss you guys.


Postservicen mellan Sverige och USA suger

Ännu ett paket är på villovägar. Mina böcker till kursen jag ska ta till hösten :( utan de kan jag inte plugga. Det har nu tagit 20 dagar sen paketet lämnade Malmö och det har inte nått customs i USA än!


tattoo time :)


ogillar rubriker

något som jag ogillar starkt är att komma på namn till rubrikerna till alla mina blogginlägg! :(

Dagen började bra och fortsatte ännu bättre, nu är vi hos Hanna och Nicola och leker. Nicola är min frisör :) älskar det!

Snart är det helg, lång sådan :) jag är ledig på fredag. Och nästa helg är förresten också en långhelg :) då jag är ledig på måndagen. Denna helgen ska jag spendera med mina fina vänner i Seattle och nästa helg ska jag spendera med mina fina vänner i San Francisco :D


Nu måste det ske en förändring Julia!

Mins sömnvanor har förändrats radikalt den senaste tiden. Detta är inte okej! Det driver mig till vansinne, nu är det så illa att jag knappt kan ta mig upp ur sängen på morgonen.

Jag är en sån person som aldrig har haft problem med att sova tidigare, så det är ännu jobbigare för jag vet inte hur jag ska bete mig. Om jag sätter mig på soffan/golvet för att leka med S så somnar jag nästan.

Och det kvittar om jag lägger mig tidigt eller sent för lägger jag mig tidigt (och inte kollar på film) så somnar jag inte ändå :( det är helt värdelöst.

Är det någon av er bloggvänner som har några tips på vad jag kan göra för att sova bättre? Jag har testat att inte äta lagad middag på kvällen för jag tänkte att de kanske hade med det att göra, men nej. Jag har testat att lägga mig tidigt och sent och ställa klockan så jag sover exakt 7,5 timma (som jag för två somrar sen insåg är det ultimata för mig) men inte ens det hjälper längre :(


tuesday in hell

dagen har inte varit bra alls. en dag som denna vill jag bli sjuk och fa ligga i sangen hela dagen och glo pa tv. Men icke sa nicke, det ar bara att pallra sig upp till ett skrikande barn. Husen i det har landet ar papperstunna och jag hor varje ord som sags pa overvaningen ner till mitt rum, sa pa morgonen nar jg vaknar (oftast av att S skriker) sa vet jag hur dagen kommer att bli. Imorse var han forbannad redan innan jag kom upp vilket inte ar en bra start. Vi hade det helt okej nar han spelade fotboll, trots att han mest brottades med de andra i hans lag (vilket inte uppskattades av deras foraldrar) men sen nar vi kom hem brakade helvetet los. har ingen aning om varfor riktigt, kane for att han ar trott. Nu sitter jag har och vantar pa att han ska sova sa jag kan gora ngt vettigt, duscha tror jag det blir idag! :)
 
Hoppas kvallen blir battre och att STORM vinner!

vart tar tiden vägen?

Jag och Hanna pratade om 11 September terrorattacken i NY idag. Och insåg att det är snart ett år sedan vi var i NY på Au Pair skolan. (När vi var på den guidade turen på Manhattan hade de satt upp en flagga för alla som dog under attacken, vi var där 2 dagar innan 11 september tror jag)
 
Det är helt sjukt var tiden går fort. Jag har snart varit här i ett år. Den 6 september är det ett år sen (!) jag sa hejdå till mamma och pappa innan jag satte mig på planet till NY och för att leva livet i USA ett år. Jag vill inte att mitt år ska ta slut, och det kommer inte ta slut heller eftersom jag ska stanna kvar här MEN när jag kommer tillbaka i oktober kommer Hanna och Jenny vara borta. De har varit en del av min vardag här och vi ses flera gånger i veckan, det känns jättekonstigt :( Jag har sagt hela tiden att jag inte förstår mig på varför alla är så böliga när de ska åka hem härifrån och att de har hittat sina nästa vännern någonsin bla bla bla. Jag har fortf kvar mina bästa vänner hemma, och ni kommer alltid va mina bästa vänner. jag har dock skaffat några fler :D
 
Bilden jag bjuder på är från mer än ett år sedan tror jag när hela Valrossklubben var samlad förra sommaren. Emma var gravid och den 14 Oktober fyller hennes lilla guldklimp 1 år, det är helt sinnessjukt!!!
 

det där med svengelska.

Jaaa jag vet att jag alltid har sagt att det är pinsamt med människor som tappar sitt modersmål (?) typ i Svenska hollywood fruar och de pratar svengelska och svenska med engelsk brytning.
 
Vi är där, jag och Victoria iaf. Jag mår dåligt över det och får allt oftare tänka när jag ska skriva något på Svenska eller prata med någon hemma. Här (när jag pratar med Victoria eller Hanna) bryr jag mig inte om jag blandar i engelska ord i svenskan men när bloggar tex låter det inte helt okej.
 
Orden som vi använder är följande (det finns säkert fler)
 
- It makes ju no sense, detta är den engelska mening jag använder mest av alla i svenskan. Det finns ju ingen översättning så vad ska jag göra. Förstår inte hur jag överlever i Sverige utan denna briljanta mening. Lägg även märke till de lilla ju vi har puttat in för att göra meningen lite svenskare.
- Car. Jo men jag kan nog låna Kevs car. Hur svårt kan det va att använda ordet bil?
- Feel free. Ja ännu ett uttryck som används flitigt. Feel free att komma över när du vill osv.
- Slide. Jo men S gillar att åka ner för sliden. Var är Violet? Ah hon åker ner för en slide. Rutschkana alltså, det är ett komplicerat ord som vi har valt att byta ut mot Slide :D
- Excited. Jag är väldigt excited över att få åka hem till Sverige om 6 veckor! Vad blir den svenska översättningen? Exalterad? Konstigt ord, excited låter mycket bättre.
 
Shit nu inser jag att jag borde nog ha skrivt upp de här orden när jag använder de så jag vet vilka det är. För nu kommer jag inte på så många. Typiskt! och vi har tom pratat om det här blogginlägget, och det borde ha skrivits för läääänge sen. Om jag kommer på fler ord så ska jag försöka skriva ner de och let you know (där kom jag på ett till)
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA!

TV när du vill!

I helvete heller, jag är så sjukt irriterad på SVTplay och TV4play. Reklamen säger Tv var du vill och när du vill. Nja inte riktigt sant va. Alla intressanta program är spärrade om man är utomlands. Var så lycklig över att jag skulle kunna kolla på Robinson nu när jag kom hem, men nähä. Det går inte när man befinner sig utanför Sveriges gränser. Lögnahalsar är vad de är!

Normandy park - världens ände??!

Idag ska jag åka och hälsa på Victoria med Hanna, Nathalie och kanske Jenny. Det känns bra att man kan åka dit en dag efter jobbet även om det är en jäkla resa att ta sig dit. Nu väntar jag på Hanna med bilen :)

Fick precis ett sms om att de är här snart, så måste gå ut och därför blir inte mitt inlägg så långt som jag hade planerat. Får ta det när jag kommer hem :D


Fancy middag.

Igår bjöd Hanna med oss på en fancy middag på Daniels broiler. Hon hade fått ett presentkort av sin värdmamma som vi använde oss av. Sallad stod på menyn, jag tog en räksallad med mögelost, på salladen fick jag hela 7 räkor. Jenny som tog samma sak påminde mig då om att 7 is a lot, I only got 5! Den smakade bara blåmögel ost, och Nathalies sallad (som var den konstigaste salladen någonsin) var två tjocka tomatskivor och en fjärdedels isbergssallads huvud! Haha



The sun is gone.

Fan, jag tror sommaren är över :( minns knappt hur bra/dålig den har varit. Förra veckan är det enda som jag räknar som sommar, och det var fantastiskt. Idag har temperaturen sjunkit från 35 till 19. Va fan??!?

Helgen har varit bra :) i fredags var vi som sagt på bio. I lördags var jag på basket efter att har kollat på när de andra spelade tennis. Efter basketen fick jag skynda mig hem för att byta om då utgång stod på schemat. Vi (Matt, Jenny och Jag) gick först till en bar och sen till en klubb. Klubben kunde vi ha struntat i, när klockan var 03.15 gav jag och Matt upp och fick med oss Jenny hem. Fy fan va trött jag var när ja kom hem!

Igår slappade vi hela dagen :) skönt.

Idag är jag trött och känner mig inte helt okej. Hoppas den känslan försvinner snart!

Ha en fantastisk dag kära bloggläsare!


Gomorron gomorron.

Åh va skönt att få sova länge. Var dock vaken vid 7.30, för S sprang runt som någon jäkla arme på övervåningen. Har ingen aning om vad han höll på med men det lät som 20 militärer marscherade runt där uppe :(

Dagens schema är inget schema än :P mer än att jag ska käka lite frukost och sen städa hos grannen och kolla till deras katter. Förhoppningsvis kommer frugan hit senare och då ska vi åka och säga hej till Hannas familjs nya au pair. Välkommen Nathalie (om du läser det här) :)

Nu väntar frukost :)


Konsert och konstig glass

I onsdags var jag med Hanna och hennes värdfamilj på konsert på Seattle zoo. Helt okej Band som hette "Pink martini" tror jag :)

Väl där fick vi konstig glass av hennes värdmamma (se bild) smakade ingenting och var bara helt konstig :P


oh herre.

Vissa människor i detta land kan inte konsten att klä sig, men vad gör det? Jag bryr mig inte särskilt mycket, ibland (läs alltid) snackar jag om det!

Något som jag inte förstår mig på är dock folk som färgar sitt hår i konstiga färger. Visst blå är okej men om man blonderar sig och det blir gult, gör man inget åt det då?!??

När vi ändå snackar mode (något som
Jag är sååå grym på, haha) Det här med gympapåse, minns ni? Man fick en ny varje år till skolans gympa, den har två snören som man drar ihop och sedan har som "remmar" runt axlarna. Gud va svårt det var att förklara, hoppas ni vet :) Detta är iaf sjukt stort i detta land, alla människor springer runt med dessa och jag kan inte sluta stirra. Detta är något barn kan ha, men inte snygga 23 åringar. Jo tydligen här i USA! För här är allt möjligt.


Bjuder på en fel blonderad asiatisk kvinna och en dålig bild på en gympapåse.


först bio nu film

Dagen har varit fantastisk. S och jag åkte till poolen tidigt imorse och på vägen köpte jag en världskarta (äntligen) solade och plaskade tills det var dags för S att vila, han somnade som en stock medans jag pratade med våra "tank" gäster och hoppsan så var klockan 17 och jag slutade :) glömde nästan berätta att jag idag varit en fantastisk au pair. Bjöd S på Ben & Jerrys glass efter poolen :) tänk vad lite som gör hans dag. och min, för är han på bra humör är jag det. Glada barn, glada föräldr... Nej au pairer :D

Victoria och Matt kom hit efter en stund och vi snackade lite med våra grannar, jag ska va husvakt nästa vecka, innan vi åkte och köpte mat. Jag bestämde mig för att göra dagens goda gärning och köpa en hamburgare åt en av de hemlösa (den enda jag ger pengar/mat) han hade dock redan ätit men blev glad över läsken jag köpte till honom :) efter maten åkte vi och käkade glass på Molly Moons, som är mitt och gruvans ställe när hon kommer hit :)

Efter detta var det dags för bio, the bourne legacy. Mycket bra film, väl värt 11$

Nu är klockan 01.55 och jag borde sova men det struntar jag i idag. Det är ju helg och jag kan sova länge imorgon. Jag kollar istället för att sova på film, idag bjuds det på en klassiker. Singin' in the rain :)

Godmorgon Sverige, Godnatt USA! (dock inte mig, än)


Imponerande

Dagens gäster i familjens lägenhet (den vi hyr ut) är en familj med två barn. Från Polen. De är på jorden runt resa i 1 (!) år Jag har ju som ni säkert vet börjat Planera min resa i Asien, är nu uppe i ca 9 månader och jag tycker det ät mycket att kolla upp. Tänk då om man har med sig sina barn också. Jag tror inte att jag hade klarat av det.

Min farbror och hans familj var på en liknande resa (4 månader tror jag) nu i våras och de sa att allt gick strålande. Och visst det kan det säkert göra men det hjälper inte, jag skulle inte göra det.

Jag blir sjukt imponerad av familjer som gör sånna resor.


Game day.

Idag är det game day för Seattle Storm, WNBA laget :) äntligen är OS uppehållet över och vi får njuta av basketen igen. Några av Seattles spelare var med och tog OS guld i London, antar att det blir någon form av hyllning till de idag.


Titta vad jag hitta.

När S och jag kom hem idag skulle jag gå ner och hämta något på mitt rum. Där fick jag en glad överraskning, baby Lily var på besök :)


Värsta kvarten i mitt liv!

Har glömt berätta för er.

Jag har upplevt den. Paniken som utbryter när ett barn försvinner! Fy fan! I förrgår var jag och S i en park. Jag satt på en filt och drack vatten medans S sprang runt och lekte, samtidigt händer något bakom mig så jag vänder mig om i 1 minut. När jag sedan vänder mig tillbaka ser jag inte S. Men så är det ibland så jag tänkte inte så mycket på det förns jag inser att jag inte sett ungen på typ 5 minuter. Jag reser mig upp, kollar runt lite, tar ett varv men utan resultat. Paniken stiger! Jag frågar några föräldrar som satt bredvid mig om de sett honom, men de hade de inte! Jag börjar nu springa runt och gapa efter honom. Frågar en mamma till som erbjuder sig att hjälpa mig. Samtidigt som jag går runt och letar spelas samtalet till S mamma upp i huvudet på mig där jag måste berätta att hennes älskade son är försvunnen! Mamman som hjälper mig att leta frågade hur S såg ut, vad han har på sig osv. Ganska snart efter att hon erbjudit mig hjälp säger hon, är det den lilla pojken där? Och visst var det min lilla S! Och ja jag försöker alltid va tuff och framför allt inte visa mig svag (än mindre framför honom) men när jag såg honom sitta där och kolla på mig började tårarna rinna och jag slängde mig runt halsen på honom varpå han frågar Julia are you okay? Why are you crying? Älskade lilla vän!

Jag vill aldrig mer uppleva denna panik jag hade under de 15-20 minuterna han var "försvunnen" Inte med S, en vän eller för den delen några andra barn!

Som tur va så visste inte S om att han var "försvunnen" och hade därför inte ont av händelsen! Men det hade/har jag.


Strandhäng och vattenkrig.

Imorse åkte jag och S till stranden :) härligt. Jag hade med mig en bok och S sina leksaker, detta skulle resultera i en fantastiskt bra dag. Efter en stund kom Hanna och Nicola och lekte med oss :)

Vid 12.30 insåg jag att jag var hungrig så då packade vi ihop oss och åkte hem :) till lunch serverades det idag en hallon/blåbärs smoothie, fantastiskt gott!

S kokade av värmen så jag insåg att jag måste göra något åt detta, och det är NU! Det enda jag kom på var vattenkrig. Tjoho tänkte jag, Jippie sa S :) nu sitter vi här i solen och torkar efter ett vilt vattenkrig som vanns av mig! :D det gjorde hela min dag!


Film trots att solen skiner

Jag skulle ha börjat med den här listan på hösten/vintern istället. Solen skiner och det är jättefint väder men jag sitter inne och kollar på film ända. För att jag måste se 4 filmer tills den 15 augusti! :(

Getingsticket har inte svullnat överdrivet mycket så jag struntar i att gå till farbror doktorn :) skönt slapp jag det!


Hot hot hot hot hot hot hot

Ja jäklar va varmt det är idag. Helt sjukt :) men vet ni vad? Jag är den lyckligaste tjejen i världen, som jag har saknat det. Att inte kunna gå ut utan att svetten rinner! Älska sommaren och värmen. Och inte som om en dag vore tillräckligt, det ska va fint väder hela veckan!


geting jävlar

Vad är det med mig och getingstick denna sommaren? Har nu fått mitt andra på mindre än en månad :( denna gången på halsen och det gör ont och jag är orolig att halsen ska svullna upp! Då blir det ett besök hos farbror doktorn, just nu känns det som att det blir ett sådant.

Hatar getingar! Ikväll ska jag klipps gräset och hoppas på att de slutar hänga i vår trädgård!


Veckans mål

Här kommer veckans mål :) jag kanske skulle börja berätta för er va jag lyckas respektive misslyckas med också, haha. Ja det får bli från och med nästa vecka :)


flight tickets.

I helgen när jag loggade in på mitt au pair konto såg jag att mina flygbiljetter kommit :) den 27 september 18.05 åker jag från Seattle för att nästan exakt 24 timmar senare landa i Sverige efter ett 5 timmars stopp i Frankfurt, Tyskland.

Detta mina damer och herrar är ett datum att lägga på minnet :) 28 oktober kommer jag hem igen, stanna i Sverige en helg innan jag åker till Hurghada, Egypten i en vecka. Sedan ska jag va hemma i Örby (förhoppningsvis med några övernattningar på annan ort) till den 31 oktober då flyget går tillbaka till Seattle :)

Jag försöker bli pigg, det går sådär. Och eftersom ja har som mål denna veckan att inte äta något socker så kunde jag inte ta godis. Så det fick bli en blåbär/hallon/banan smootie :) jätte gott blev det!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee4d49000171.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee4d49000171.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee4d49000171.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee4d49000171.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee67c80000e6.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee67c80000e6.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee67c80000e6.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_502999719606ee67c80000e6.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_5029999eddf2b341cc0001fb.jpg" class="image">


flight tickets.

I helgen när jag loggade in på mitt au pair konto såg jag att mina flygbiljetter kommit :) den 27 september 18.05 åker jag från Seattle för att nästan exakt 24 timmar senare landa i Sverige efter ett 5 timmars stopp i Frankfurt, Tyskland.

Detta mina damer och herrar är ett datum att lägga på minnet :) 28 oktober kommer jag hem igen, stanna i Sverige en helg innan jag åker till Hurghada, Egypten i en vecka. Sedan ska jag va hemma i Örby (förhoppningsvis med några övernattningar på annan ort) till den 31 oktober då flyget går tillbaka till Seattle :)

Jag försöker bli pigg, det går sådär. Och eftersom ja har som mål denna veckan att inte äta något socker så kunde jag inte ta godis. Så det fick bli en blåbär/hallon/banan smootie :) jätte gott blev det!


älskade sol, lämna mig aldrig!

Igår och idag har solen skinit och det har varit jättevarmt! Om jag är nöjd är väl en dum fråga. Har haft den bästa helgen på länge i Seattle (trots sjuk allergi) i fredags när jag lämnade av min familj på flygplatsen åkte jag hem till Victoria och kollade in hennes nya hus, på kvällen åt vi middag med hennes värdfamilj och deras vänner innan vi åkte hem och kollade på Being John Malcovich (?) som är en av de sämsta filmerna jag sett, men det är en annan historia.

På lördagen åkte vi hem till mig och solade med Jenny och Matt innan det var dags att tagga Nicki Minaj! :D grym spelning även om det var mycket märkliga människor där och jag kan typ 2 av hennes låtar :) men det börjar bli min grej, att gå på konsert och inte kunna en enda låt. Haha! Kom hem vid midnatt efter att ha missat bussen. Vi gjorde då smoothie innan vi kollade på youtube klipp! :)

Imorse ringde klockan 07.02 för att det var dags för basket final i OS2012! Grym final, grymt spel, USA är utan tvekan värdiga vinnare med Bryant, Durant och James i topp! :) åh vad jag älskar basket.

Dagen har spenderats i solen med fina vänner. Vi hyrde även en trampebåt :) grymt skoj! :) nu ska jag njuta av de sista minuterna av sol innan vi ska kolla på film!

En dag som denna älskar jag Seattle och livet - lite mer än vanligt! Tack för en fantastisk helg, speciellt Jenny med sin fantastiska dialekt, Matt med sina donuts, Victoria för allt och så ett extra tack till Björn Gustavsson och flickan på russinpaketen!


BASKET!!!

Åh vad jag älskar basket! Klockan ringde 7.02 imorse för att jag ska kolla finalen mellan USA & SPANIEN :)

Jenny och Matt kom hit och kollar med mig, alltid trevligt med sällskap. Inte nog med det, de visade nyss Vin Diesel i publiken, Jenny och jag skrek högt ;)


min fredagskväll i bilder


största huset i stan.

Är i Victorias nya hus nu, det är något bland de största jag sett :) jag förstår att de behövde ett större hus men såhär stort??!! Jag kommer gå vilse :P

Solen skiner, Sverige vann semin i handboll, jag är ensam hemma och imorgon är det Nicki Minaj :)


London calling.

london is calling me. Även om solen skiner sitter jag bänkad framför tvn. Det är dagens OS höjdpunkter och jag har sett att det varit en grym dag i London idag :)
 
Jag ser fram emot att få lite gåshud när Bolt springer hem guldet på 200m
 
Nä nu är det dags tror jag.

S och jag

S vägrar vara med sina föräldrar. Kev sa till honom att Julia kanske vill va för sig själv. Hans svar är Neeej jag vill vara med henne! :) jag kan inte motstå honom när han är så söt.

Det gick så långt att jag inte ens fick duscha ensam, han satt där snällt och höll mig sällskap :) haha!


det blev en dag på stranden.

Idag åkte jag och victoria med alla barnen till stranden :) det va kallt som attans i typ 3 timmar, men sen kom solen och först då tittade jag ut från min gömma under filten! :)

Violet (Victorias yngsta barn) är det sötaste i världen. Imorse hade hon tydligen sprungit runt och ropat - shake your booty! Detta fick jag nys om så jag och V har shakat hela dagen! :D


tidig morgon.

Vaknade vid 06.30 idag (går vanligtvis upp 07.52) för att gå på promenad :) nu är jag nyss hemkommen och det känns som att denna dag kommer bli toppen! Inte bara för att jag börjat den på bästa sätt utan också för att Victoria kommer hit med sina barn och stannar hela dagen :D

Dessutom ska vädret va fint resten av veckan, åh va glad jag är :)


städa - inte roligt men väldigt nödvändigt

idag har jag städa mitt rum (mer än dammat) för första gången sen jag kom hit :) jag brukar be städerskorna städa mitt rum men har insett att de inte dammsuger under sängen osv. Så tog tag i detta idag och jävlar va rent det är :D det riktigt skiner! Nu kanske jag slipper vakna med en tät näsa för att det är så dammigt! :)

Nu tar jag igen mig lite med att kolla film innan det är dags för middag med familjen!


Im in heaven!

The watermelon heaven :D I think I could stay here forever


filmkväll = tråkkväll

kollar nu på andra filmen för idag, första var The Pianist (började dock på den igår) och det var en otroligt bra film. Nu däremot kollar jag på Seven Samurai, såååå dryg den är. helt otroligt! jag står inte ut, och dessutom är den 2,5 timma lång. Det lär bli en av de filmerna som tar mig 1 vecka att kolla på för att jag inte står ut med mer än 10 minuter om dagen. haha.
 
jag var och hämtade lite foton innan också, 300 närmare bestämt. Här ska göras fotoalbum :D
 
nu ska jag göra dagens träning innan det är dags att slänga in handduken för idag!
 
Tränisngsvärk, du är hjärtligt välkommen imorgon!

filmkväll = tråkkväll

kollar nu på andra filmen för idag, första var The Pianist (började dock på den igår) och det var en otroligt bra film. Nu däremot kollar jag på Seven Samurai, såååå dryg den är. helt otroligt! jag står inte ut, och dessutom är den 2,5 timma lång. Det lär bli en av de filmerna som tar mig 1 vecka att kolla på för att jag inte står ut med mer än 10 minuter om dagen. haha.
 
jag var och hämtade lite foton innan också, 300 närmare bestämt. Här ska göras fotoalbum :D
 
nu ska jag göra dagens träning innan det är dags att slänga in handduken för idag!
 
Tränisngsvärk, du är hjärtligt välkommen imorgon!

tråk tisdag

Min dag har inte varit awesome! Inget speciellt som hänt och kanske därför den var dryg. S hade fotboll så jag sov lite på gräset där, sen åt vi lunch och han somnade! Jag också, har varit grymt trött idag. Konstigt, fattar inte riktigt varför. Hoppas jag är piggare imorgon. Nu ska jag kolla klart en film innan jag ska åka och hämta foton till mitt andra fotoalbum :)


Sommarknän

Jag har glömt hur jäkla ont det gör att skrapa knät. Nu leker S doktor och tar hand om mitt onda knä!


god morgon alla glada!

Jag började dagen med en promenad i 45 minuter! Jag är stämt över mig själv och denna veckan känns det som att mina mål är rimliga. Bjuder på en bild på min lilla prinsessa!


Natti Natti!

Nu slänger jag in handduken, är trött efter helgens bravader. Imorgon bitti ringer klockan 06.42 för en morgon promenad/ joggingtur :) tjohoo!! Sov gott älskade vänner i USA. Godmorgon älskade vänner i Sverige!


veckans mål

Har även denna vecka valt att följa Elaines veckomål :D här kommer veckans mål.


Ger man sig in i leken...

Får man allt leken tåla.


måndag, igen!

det känns som det är måndag varje dag. Eller Nej inte riktigt. Mina veckor känns som att det är Måndag, Fredag, Söndag. Det ogillas. jag har idag varit i staterna i 336 dagar, och snart kommer jag hem!
 
Jaja, imorse efter frukosten provade jag och S lite kläder inför deras resa i helgen. S kusin har sin Batmitzva (?) på lördag så han måste ha fina kläder med sig. Det var väldigt mycket som var för litet, skönt tänkte jag då fick jag rensat lite till :D
 
Efter en stunds fight med skjortor, västar och kavajer åkte vi till biblioteket för att hämta tre filmer till mig :) (det är nästan synd att solen skiner när jag har så många filmer att se)
 
dagens schema innehöll playdate med S skolkompisar. Vi träffas varje måndag på en lekplats och det har vi gjort ända sedan skolan slutade. Skoj för barnen att få leka tillsammans trots att det är lov och skoj för oss vuxna (tänkte skrivit föräldrar först men sen kom jag på att jag faktiskt inte är S mamma) att kunna prata lite :D Jag stormtrivs i deras sällskap, de är så sjukt omtänksamma och tar hand om mig som om jag var 6 år.
 
Nu sover S och jag har passat på att köpa de senaste böckerna inför min kurs som börjar den 3 september.
 
Nu vill jag att klockan ska slå 17 och att S föräldrar ska komma hem så jag kan gå ut och sätta mig i solen.

Sunday

Igår vaknade jag vid 8 och insåg att Justin smugit iväg till jobbet utan att jag vaknat, usch va hemsk jag kände mig som inte sagt hejdå. jaja, jag försökte somna om men sopbilen stod utanför och brummade i 2 (!) timmar. Oh herre va frustrerad jag var, kan de inte göra sånt mitt på dagen. Somnade om efter mycket om och men och vaknade inte förns 11 igen. Efter så mycket sömn borde jag va utvilad, men det var jag verkligen inte och det tog emot att gå upp och duscha. Lämnade inte lgh försn vid 13 då jag tog bussen till Ferry Building och promenerade runt nere vid pirerna fram tills Justin slutade jobba. Eller nej nu ljög jag, fick skoskav så gick och satte mig på hans jobb och kollade på när han lagade cyklar.
 
Söndag innebar att det var dags för mig att åka hem. Efter jobbet så gick vi runt en sväng innan jag tog tåget till flygplatsen. och detta är en historie för sig, så här kommer den.
 
Jag tog tåget vid 20 tror jag från SF till SFO flygplats. detta innebär att jag har ungefär en timma tillgodo väl där (trodde jag) jag tog tåget till terminal 1 där US Airways flyger från, min bokning fanns inte så jag med paniken stigandes i kroppen letar upp ngn snubbe att fråga. Hans svar är du måste åka till terminal 3 för United flyger din flight. Jaha tänkte jag, kunde ni inte skrivit det på min biljett, IDIOTER!!! jaja, jag springer upp till tåget igen för att ta mig till terminal 3 istället. Väl där finns inte min bokning heller. Nu är paniken ännu värre, och inte nog med det. Klockan tickade snabbare och snabbare. Upptill detta ska det tilläggas att SFO flygplats är den rörigaste i världshistorien och det är köer hit och dit. Så efter 5 köer stod jag nu i Uniteds hjälpkö (där någon ska checka in dig) efter att ha skällt ut de som stod framför mig för att de inte höll uppsikt på när en incheckningsdisk blev ledig (det fanns nämligen två köer, den jag stått i tidigare där man checkade in sig själv och så den jag stod i nu där man behövde hjälp, de som stod i självincheckningsdisken smet före hela tiden) Killen förstod inte min ilska och blängde tillbaka tills två andra som stod i kön sa till honom att den rödhåriga tjejen faktiskt har helt rätt! 45 minuter innan mitt flyg ska avgå kommer jag äntligen fram och får hjälp av en gammal dam (hon är det enda bra med UNITED) det tar henne 20 minuter att skriva ut mitt boardingkort, jag springer sedan till säkerhetskontrollen och sedan vidare till gaten. När jag väl kommer det har de redan börjat gå ombord. JUST IN TIME!
 
Landade i Seattle vid 12.30 inatt, tröttare än någonsin tror jag. Bestämmer mig för att kolla om jag kan få reda på om bussarna från DT hem till mig går så sent på natten. Ingen vet och ingen kan hjälpa mig. ajg vågar inte riskera att bli fast i DT mitt i natten så jag tog beslutet att ta en taxi hem, kosta vad det kosta vill. 60$ gick det kalaset på, trots att jag redan innan hade fixat skjuts! (det är dock en annan historia och ni har redan fått nog med ilska här idag, så håller den för mig själv)  
 
jag somnade i taxin påväg hem, så när jag väl kom hem och la mig i min säng så kunde jag inte somna!
 
En minst sagt spännande söndag, hoppas nästa flygresa tillbaka går smidigare. Då ska jag även se till att personen som hämtar mig inte ballar ur i sista sekund!

långt längtade lördag

Oj vilken konstig rubrik det blev. haha!
 
lördagen förra veckan var väldigt speciell, inte nog med att jag var på semester i SF så skulle jag få träffa Elin igen efter 5 månader ifrån varann. (jag hoppas att ni alla minns min fina skånska vän som bodde i Seattle mellan November och Februari/Mars) Efter ett evigt väntande på bussen (och ett beslut om att åka med en annan buss för 21 aldrig verkade komma) så var vi äntligen på plats med lite frukost i magen :) Union square var platsen 12.30 var tiden. Jag såg de långt innan de var på samma sida av gatan som oss, 2 blonda tjejer i svart skinnjacka kan inte va så mycket annat än Elin och Matilda (som också bodde här i Seattle men bara i 2,5 månad och jag träffade henne 2 ggr tror jag) Ett mycket kärt återseende, både att träffa Elin och Matilda.
 
Dagen spenderades i downtown SF, vi hängde väldigt mycket. Överallt. stannade mitt på trottoaren för att disskutera vad vi skulle göra, det var nog det vi gjorde mest under lördagen. Stå mitt i gatan eller i en affär och disskutera vad vi ska göra. Efter ett tag tog vi bussen till Haight Asbury (?) för att jag skulle tatuera mig, det vet vi alla hur det gick med det :( men tatueraren finns kvar, min handled likaså och flygbiljetter till SF har jag ju faktiskt redan så i Augusti smäller det! Vi gick istället runt på gatorna i Haight innan vi käkade middag (eller inte vi, alla utom jag) inan det var dags att säga hejdå för denna gången.
 
När vi vinkat av de vid bussen gick vi hem och kollade Star Wars (fyran) så nu är ännu en film avbockad på listan, jag har redan sett filmen men det var så länge sen så kände att jag var tvungen att se den igen. Kan inte minnas att jag gillade Star Wars filmerna så mycket som jag gjorde denna gången :) Fantastiskt bra film!!!
 
 

fredag friday freitag

i fredags fick jag sluta vid 15 istället för 17 för att jag skulle hinna med mitt flyg som gick vid 19 :D Fantastsikt bra att det går att lösa att jag får sluta tidigare varje gång jag ska ut och flänga.
 
Som ni redan vet så bar det än en gång av till San Francisco. Väl framme där i fredags kväll möttes jag av Justin vid 22, vi tog då bussen hem till honom för att dumpa min väska innan det vaknades middag - Pizza. åh så hungrig jag var och åh så gott det var. Efter middagen tror jag vi gick hem och snackade och försökte kolla på Sunes sommar men det gick sådär utan engelsk subtitle. Hoppas inte jag har missat något viktigt :)

San Francisco.

Befinner mig än en gång i min favoritstad SF :D idag bjuds det på sol och kanske 16 grader (sämre än i Seattle som har 30, men jag bryr mig inte) I skrivande stund väntar jag på att Justin ska sluta jobba så vi kan hänga lite till innan det är dags att åka till flygplatsen. Ang tatueringen - stället som vi gick till tog ett sjukt överpris så jag har bestämt mig för att vänta till nästa gång jag kommer hit (31 augusti)


Glömde nästan...

Glömde nästan visa vad som hände med mitt hår i onsdags. Det är ingen drastisk förändring som jag ville, tyvärr. Och det beror på att de inte hade mer blond färg :( ska dit en gång till i nästa vecka (om de fått färg) så jag kan bli ytterligare lite blondare. Bilden är inte toppen, hoppas de syns lite iaf!


Sea-Tac - cant describe how much I love you!

Sea-Tac är Seattles flygplats, och jag älskar den. Kanske älskar alla flygplatsen (utom möjligtvis Kairos) och detta för att det oftast betyder semester eller att man har skaffat sig nya minnen! Denna gång betyder det semester, sitter i gaten och väntar på att få gå ombord på planet, ett plan som inte har landat här än. Förhoppningsvis landar jag 21.15 (lokal tid) ikväll i San Francisco. Hinner nog inte med så mycket ikväll mer än hänga med mina vänner. Men det är inte illa det, jag klagar inte! Imorgon är schemat fullspäckat. Jag ska träffa Elin (som flyttade till SF för 5 månader sen och vi har inte setts sen dess) & Matilda (som flyttade dit för 3 månader sen kanske)! Och så ska jag tatuera mig, modet har kommit tillbaka och nu är det dags för mig att gadda mig lite igen! (förlåt mamma och pappa, lovar att jag kommer kunna dölja den) Ja det kanske kommer eka tomt i bloggen tills på måndag, med undantag för ett foto på tatueringen imorgon :) Ha en fantastisk helg, det ska jag ha!


semestern är nära

åhh, om ett dygn landar jag i San Francisco. som jag längtar. ska bli så galet skönt med lite semester och givetvis att få träffa mina fina vänner igen.
 
Imorse åkte jag och S till det nordiska museet för story time, idag var det en finsk bok. på museet mötte vi upp Hanna, Nicola och Victroria, Timmie, Ryan och Violet. Vi tog oss en sväng till den skandinaviska butiken på vägen hem innan det var dags för LUNCH! på eftermiddagen var det dags för the blue angels (försvarsmaktens piloter) att träna över Lake Washington så vi tog oss dit. Tyvärr flög de i den andra änden av sjön, men imorgon ska det tydligen va uppvisning. så ska försöka åka dit och hitta en plats närmare! det var dock grymt ändå, jävlar va grymma de är. på eftermiddagen när de flesta av barnen sov så spelade jag, Victoria och Timmie yatzy, jag förlorade!
 
Kommer antagligen va tyst här under helgen, ska umgås med mina vänner istället för att sitta vid datorn.
 
och förresten, Phelps är den största idrottsmannen någonsin! sitter klistrad framför tvn nu och väntar på att de ska visa hans guldlopp från tidigare idag :D
 
 

yatzy

Åh jag hatar att förlora. Eftermiddagen har spenderats med (hela dagen faktiskt) Victoria och Timmie. Vi satt ute, medans de andra barnen sov, och spelade yatzy! Jag förlorade varje gång.


klippa håret va det ja

Nu ska jag klippa och färga mitt hår. Vad resultatet blir återstår att se :) jag hoppas på en drastisk (stavas det så?) förändring även denna gång :)


Frukost!

Här i huset är frukost extremt viktigt och tom jag äter frukost varje morgon :) av den enkla anledningen att jag kan inte tvinga S att äta om jag inte äter. Det som vanligtvis serveras är Cream of Wheat (mannagrynsgröt) eller Puffins (havrekuddar med jordnötssmör (!) inknutit) det kan va den vidrigaste sortens flingor någonsin. Det stinker jordnötssmör och ja jag gillar jordnötter men kan inte med lukten av jordnötssmöret! Jag och Victoria har ganska många gånger diskuterat det här med flingorna som serveras här, det finns liknande fast med choklad i, hur bra är det till frukost?


Ändrade planer.

Idag på morgonen bestämde jag mig för att ringa Fritidsresor och boka om min resa till Egypten! Jag har insett att jag behöver mer tid hemma i Sverige än i Hurghada så nu ska jag stanna där i en vecka och i Sverige i tre veckor :) vet egentligen inte om jag är glad över beslutet men tror det kommer bli toppen i slutändan ändå :D


RSS 2.0