the thanksgiving weekend!

jag har ju redan berättat lite om vad jag hittade på i Idaho under min Thanksgiving helg. men det finns ju så mycket mer att berätta, jag vet knappt var jag ska börja :)

Jag kan ju börja med att säga att jag älskar Boise och Idaho. Solen sken i 5 dagar och det var varmt och skönt ute. Man kunde gå runt i kofta vissa dagar utan att frysa, det händer inte i Seattle. jag vill åka tillbaka NU! Min värdfamilj har verkligen gjort allt för att jag skulle trivas och för att jag skulle få se allt staden har att erbjuda. Jag minns inte ens vilken dag vi gjorde var, minnet är bra men kort. Okej, jag skriver utan någon ordning och utan vilken dag vi gjorde vad.

I Boise finns ett hotell som har olika teman på alla rum. Precis ett sådant hotell som jag vill ha när jag sparat tillräckligt mycket pengar :) På deras hemsida http://www.anniversaryinn.com/boise kan ni hitta någora bilder, då man inte fick ta några bilder under turen kan jag inte bjuda på några av mina egna. Mina favoriter var mysteries of Egypt och Hawaiian paradise :) Nästa gång vi åker till Boise ska jag försöka få en natt på det hotellet. Vi fick alltså en guidad tur i alla rum utom ett då det var bokat. Att mina värdföräldrar tog med mig på detta efter att jag berättat för de om min dröm om att få öppna ett eget hotell kändes bra. vi har även under hela helgen funderat på olika teman jag kan ha i de olika rummen och vad som behövs för att göra mina drömmar till min verklighet! Samma dag var vi även på en chokladfabik/butik. det var samma i ett, en väldigt liten men mysig butik. Vi fick pratat lite med ägarna och köpt med oss choklad hem, till min värdmammas stora lycka. Hon älskar choklad! :)

Vi var även på något som liknade Navet i Borås. Jag kommer inte ihåg vad det hette just för tillfället. detta var uppskattat av både mig, S och hans föräldrar. :) det fanns massor med roliga grejer att spendera tid på att försöka lösa. Det roligaste var en spegel (liknande iaf) med en stol på varje sida och om man tände lampan på sin sida så kunde man slå ihop sitt eget ansikte med personen på andra sidan. jag fick se min värdmamma i mitt blonda hår och med mina glasögon! :) det var riktigt roligt. På kvällen kom mina värdföräldrars vänner från college på besök och jag kollade på amrikansk fotboll tillsammans med farfarn. här fick jag alltså en ny lektion. jag börjar förstå den sporten nu efter 5 dagar av konstant fotbolls snack :)

De har även tagit mig runt och kollat på alla olika stadsdelar och massa fina hus. De är väldigt intresserade av arkitektur och gillar att åka runt och kolla på hus. på kvällen åkte vi runt och kollade på christmaslights (kommer inte på något bra svenskt ord för det) folk är galna! jag ska ladda upp bilder på spektaklet senare, men har inte min kamera här. samma kväll tog min värdmamma mig till den botaniska trädgården (det var tyvärr stängt men vi kunde ändå kolla in alla fina lampor som var uppsatta i träden) bredvid här ligger det gamla fängelset, dit ska jag definitivt ta mig under nästa semester i Bopise för en guidad tur :)

Jag har haft en fantastisk helg i Boise trots allergiska rekationer (katt, hund, damm och dålig städning är inget bra för mig), att jag delat rum med S hela helgen, konstig frukost varje dag! Jag trivs bra här, och längtar inte bort det minsta längre!


down town, capital building - Boise

idag har jag varit en äkta turist i staden Boise i Idaho Usa :) detta är en fantastisk stad, påminner om tyskland men ändå usa. jag trivs super bra. idag tog min värdfamilj mig ner till down town där vi vandrade runt på farmers market ett tag innan vi gick till the capital building (finns en i varje huvudstad i landet, alla stater har varsin huvudstad) en fantastisk byggnad, jag drömde mig bort i Dan Browns bok den förlorade symbolen som utspelar sig i en liknande byggnad i Washington DC. vi gick hem till farmorn och farfarns hus vilket var en redig promenad :) efter detta åkte vi och handlade lite mat för kvällen och även för morgondagens middag som jag ska laga. Kan någon gissa vad det blir?? åhh, fantasifullt. Köttbullar, potatis, lingonsylt och brunsås :) uppskattad rätt i staterna. efter ett tag sa min värdpappa till mig att vi åker när du är redo. jaha tänkte jag jag är väl redo. min värdmamma och värdpappa tog mig då till en utsiktsplats där man kan se hela staden och även närliggande städer. uppe på platån står ett gigantsikt kors uppsatt av en kristen organisation i staden. detta kors synd från hela staden och på kvällen/natten är det upplyst. det är dock mindre uppskattat av de som bor här då de anser att besökare får fel bild av staden. historian bakom korset är lång och komplicerad men det står iaf på privat mark och någon har räknat ut att just den fyrkanten där det står är privatägd medens marken runt omkring ägs av staten.. märkligt som attans men så är det iaf!! påväg hem från utsiktsplatsen åkte vi och kollade på ett av husen min värdfamilj äger, hade ingen aning om att de hade fler hus än det i Seattle. alltid lär man sig något nytt :) vi stannade även till på ett känt milkshake ställe, jag kan förstå nu i efterhand hur det kan va så känt. satan va goda milkshakes :)

idag har vi även hoppat i lövhögarna som min värdpappas bror krattade ihop idag och efter att jag och S lekt klart krattade ihop igen :)



Kalkonen på Thanksgiving





Jag och min värdfarfar :)



Mina värdföräldrar







Min fina värdfamilj <3





MIN lövhög, haha!







The capital building i Boise























Det omtalade korset.







Idaho är känt för sina potatisar och på milkshake stället kunde man köpa en glass potatis.
det var vaniljglass som de rullat i kakao, såg ut som en riktigt potatis faktiskt :)



Min värdmamma i farfarns grymma solglasögon!



glass potatisen

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!


Idaho - the potato state

jaha, nu har jag varit med om ett riktigt thanksgiving firande också :) spännande.. (bilder från spektaklet kommer imorgon, jag är för lat för att hämta min kamera nu) ´

igår på förmiddagen begav jag och min värdfamilj oss mot flygplatsen där vi skulle ta planet till Boise, Idaho. väl framme lekte jag och S i en park innan det var dags att skära upp kalkonen. jag hjälpte min värdfarfar Joe så bra jag bara kunde. det var inget lätt jobb han har under thanksgiving helgen vill jag lova. Sedan åt vi en av de bästa middagarna sen jag kom till Usa. Kalkon, potatismos, brunsås, tranbärs grejs, sallad och det som hade varit i kalkonen under tilllagning :) allt var mycket gott. till efterrätt kom min favorit, nämligen pumpapajen fram. åhhh så gott det är. på kvällen kollade vi fotboll, det är tydligen tradition på thanksgiving och jag fick mig en lektion i amrikansk fotboll. (del 2 av den kursen pågår i skrivande stund med K bror)

Idag vaknade jag tidigt då jag delar sovrum med S. efter allt för lite sömn hasade jag mig upp ur min säng (som förresesten har sidenlakan, man kanar runt som bara den. jag gillar det :)) och lekte lite innan det serverades frukost. jag tror det var något bland det äckligaste jag ätit (värre än ärtsoppa) någon korv och ägg grej mixat och tillagat i ugnen.. jag åt i princip ingenting och min värdpappa såg väl på mig att jag var obevkäm i min sits i att inte gilla maten och gråade are you okay?

vid 12 åkte vi till J kompisar, där jag mest kände mig ivägen men det var ett fint hus och mormorn och morfarn var väldigt trevliga. de klädde sin julgran (!) väldigt tidigt, men de ska tydligen fira jul i england så de ville fira med mammans släkt innan de åkte över atlanten till den andra släkten...

jag kom nyss hem från familjemiddagen hos min värdmammas mamma och pappa. trevligt. och gissa vad det bjöds på? Lax :) tjoohoo, jag var lycklig och inte blev det sämre när det serverades pumpapaj till efterrätt. efter 3 timmar åkte jag med K och S hem för att hänga lite innan det nu är dags för mer amrikansk fotbollskurs :)

Förresten, pappa. här finns massor massor och massor av löv. K brorsa har krattat ihop 2 STORA lövhögar åt mig idag, imorgon ska det hoppas som aldrig förr :) i väntan på mina lövbilder kommer en på min älskade far, <3




holiday, semester, urlaub, vacacion (?)

nu bar det av mot thanksgiving firande :) ska bli spannande, jag har hoga forvantningar och mn vardpappas mamma ar upp overoronen lycklig over att fa visa och bjuda hem nagon som aldrig har firat thanksgiving tidigare till sitt hem :) det gor mig annuu mer intresserad av denna hogtid! :)

det jag vet kommer handa ar att vi ska ata kalkon, tranbar, brunsas och potatis till middag nar vi kommer fram och till efterratt blir det min favorit. Pumpapaj, tjoohoo! detta kommer bli en bra helg.



HAPPY THANKSGIVING EVERYONE!

when did rubberboots become a part of my life?

det är sjukt. jag har alltid varit emot användandet av gummistövlar, i ALLA lägen. och helt plötsligt så använder jag gummistävlar mer än något annat av de paren jag äger. dessutom är mina gummistövlar chockrosa så alla som möter mig ser de och jag har fått några kommentarer om att de är fina. några har även frågat var jag köpt de? jag svarar alltid lika stolt Hemma i Sverige! :)

användandet av gummistövlar i detta land, eller iallafall i Seattle, är omänskligt! jag begriper inte hur de tänker men det är det är inte bara detta område inom modet jag inte förstår. men att ha gummistävlar verkar ha satt sig på deras hjärna för även om solen skiner och det är varmt (det händer dock inte ofta) så har folk på sig gummistövlar. jag tror iofs att detta händer hemma i sverige också sålänge man har Hunter stövlar är det okej. men va fan, här behövs det men när det väl är fint väder kan de väl använda sina fina ballerina skor eller iallafall något annat än gummistövlar. eller??

något annat jag måste få ur mig gällande hur man klär sig här. har man inte gummistävlar så har man flip flops, oavsett väderprognos och tempratur. I måndags mötte jag en kille (kanske 30 år) som hade shorts och flip flop. jag hade vinterjacka, vinterstövlar, mössa och vantar! vad hände där??

Summan av kardemumman är att jag älskar att traska runt i mina gummistövlar och bete mig som en äkta amrikan och amrikanarna de använder nog flip flops året runt.

yulefest, swedish cookies, movies and friends.

I helgen har det varit fullt upp, det gillar jag :) I fredags käkade vi (rebecca, jag, jenny, hanna, sarah och ngr fler tyskar som jag inte kommer ihåg namnet på) Sushi i DT. eller de käkade sushi och jag hängde då jag redan hade ätit hemma. Sen åkte jag och Hanna hem till mig för att snacka lite skit innan jag körde hem henne :)

Lördagen bestod av shopping mestadels, jag hanna malin och therese åkte till 1$ affären och köpte lite julklappar :) toppen affär, de har verkligen allt. sen bar det av mot skandinaviska butiken där jag till min stora lycka fann Kalles Kaviar, JIPPIE! kopte en tshirt med svenska flaggan på till S också som han ska få i julklapp. de hade även fått in massa julgrejer och det bjöds på glögg, mums! det ryckte i shoppingtarmen när jag såg en paradis ask. :) men för 32$ så sa ekonomen i mig nej. påväg ut genom butiken så frågar en dam oss om det är lika mycket folk här som på yulefesten (anledningen till den konstiga stavningen kommer längre ner) vilken yulefest undrar vi och jag kommer då ihåg att ett museum har skandinaviskt julfirande denna helgen, sagt och gjort vi åker dit och jag fick äta lite julkakor! Brysselkex, shackrutor, vetelev och en annan kaka som jag minns från när jag var mindre. Med sylt och kristyr uppepå. Mamma vad heter den? mördeg tror jag... :) efter ett tag trodde jag malin skulle ha ihjäl mig och therese för hon var så hungrig och vi inte ville åka hem, så vi begav oss till subway för lunch innan det bar av hemåt för min del och lite OC avsnitt innan jag skulle jobba på kvällen. När S hade lagt sig kom therese och malin för att kolla film, det blev the blind side och dirty dancing (igen) klockan hann bli 2 innan jag hamnade i säng och kunde då inte sova eftesom jag inte fått tag i mina vänner i Egypten efter demonstrationerna!

Just det ja, Yulefest. jag malin och therese skrattade först åt stavningen men sen kom någon smart människa på att det måste ha med uttalet att göra. om man stavar det med y så kan amrikanarna uttala det rätt :) jag kanske ska börja skriva mitt namn med Y så blir det rätt också :)

På söndagen var det bara att stiga upp tidigt för att ta bussen till Theo chocolate factory och Au Pair möte! där bjöds det på guidad tur, chokladprovning och lite nya tyska vänner :) vi fick testa några olika chokladsorter under turen och i butiken fanns det så man kunde testa alla deras sorter :) det var en chokladälskares mecka, jag ska åka tillbaka innan jag kommer hem i april för att köpa med mig så ni får testa! :) min favorit var smaken chailatte :) jag fick även testat den mörkaste chokladen jag sett, 91% det var verkligen ingen hit. smakade jord! usch! väl hemma så städade jag lite och sen på kvällen kom Jenny och vi kollade på Notting Hill :)

Dagen idag bjuder på starbucks, skypesamtal med pappa, bokande av flygbiljetter - Anna nu ser du till att gifta dig för Julle har bokat flyg :) haha!, mailat massor om visum frågor och lite kurser jag ska ta efter jul (det lutar åt att det blir en målarkurs, HLR och första hjälpen) och senare funderar jag på att för att det är skoj ta en spanska kurs men det får bli senare i vår isf :) jag behöver inte ta mer kurser efter HLR, första hjälpen och målarkursen :) känns skönt om det skulle funka så jag slipper tänka på det sen :)

Nä nu ska jag gå till body shop och köpa lite julklappar (till mig själv)

Godkväll Sverige, Godmiddag Usa!

amazing night - TWILIGHT

åhh jag är kär. jag kan hålla med kritikerna och min fina vän Nathalie att de andra filmerna är bättre men va fan, detta måste ha varit den del av böckerna som var svårast att filmatisera! nu blickar vi framåt och läääängtar efter sista delen i the twilight saga! I cant wait!


snowstorm - WTF??

det varnas om snöstorm i helgen. Va fan? det är i mitten av november, ska det snöa då? gaaah jag blir galen. har nämligen hört att den här staden dör om det snöar för ingen vet hur de ska bete sig. Antagligen som regnet i Egypten. jag pallar inte! detta gör att min längtan till Egypten och värmen blir ännu större. olidlig. jag vill inte behöva ta mig underställ och tjocka vantar + mössa för att gå ut och leka. För stanna inne en hel dag gör jag inte, då ska jag va insnöad! antar att jag kanske överreagerar och att det är helt normalt med snö i mitten av November, men jag är inte van vid det. snö är inte min grej, men det lär det ju va efter ett år här och en vinter hemma nästa år!

idag har vi varit och badat. det gick sådär, S gallskrek sig igenom mestadels av tiden för att jag var för långt bort. trots att han satt i mitt knä och klängde runt min hals! ja, jag vet inte hur jag skulle kunna va närmare!

när vi kom hem insåg jag att min korvstroganoff från igår måste ha varit poppis för allt var slut så jag fick planera om och laga något istället. Med en tom kyl och endast glass i frysen uppe gav jag mig ner till frysen i källaren där fick jag slå bort lite is innan jag kunde hitta tortellini som vi sedan åt till lunch! det var INGEN hit men vad gör man? Nu sover lillkillen och det borde jag också göra eller istället för att nörda på facebook iaf göra lite nytta som tvätta eller städa. men jag har ingen ork, det är kallt!

ikväll har jag min sista engelska lektion, ÄNTLIGEN! den kursen har inte varit jätterolig och tyvärr var även tyskan tråkig igår. läraren är knepig... jaja, det kanske bara va igår, hoppas på det. jag får väl öva med mina tyska vänner istället så ska jag nog lära mig tyska, igen :)

denna veckan är fullspäckad med roliga saker. På torsdag är det TWILIGHT premiär (nathalie du behöver inte kommentera om att du ser den tidigare, jag är redan tillräckligt avis på dig) i helgen är det basket, au pair möte på en choklad fabrik och på lördag ska jag på kursen "Conversation skills your mother never thought you". Om jag orkar! haha!

Godnatt Sverige, GodMiddag Usa!









en svensk tjej som tröttnade på kvaliteten på amrikanska kläder startade märket Hanna Andersson, allt är i bomull och håller tydligen för alltid (enligt min värdmamma) idag kom katalogen därifrån :)






IKEA - i dont need to say moore.

igår var det bestämt att jag skulle åka till IKEA med Tess och Malin. Jag steg upp tidigt för att städa lägenheten åt min värdfamilj innan jag skulle bli upphämtad :) i väntan på att grabbarna i "tanken" skulle checka ut så skypade jag med mina föräldrar, de fick för första gången hälsa på min värdfamilj :) Grabbarna i tanken hade ingen tanke på att skynda sig och 12.20 (20 minuter för sent) tog de sina sista saker. ÄNTLIGEN! Jag börjar städa nedervåningen då min värdpappa sagt till mig att Julia du behöver inte städa övervåningen för sängen är sönder så vi tar det när vi har köpt en ny, men du får gärna ta ut lakan osv. Sagt och gjort jag ger mig upp för trappan och finner sängen väldigt trasig, Hur har detta gått till tänker jag och drar ut sängen från väggen för att komma åt att ta loss lakanen. Oj nämen på golvet ligger något som ser ut som en kondom, USCH! visst fan var det de. jag springer in till mina värdföräldrar och säger att jag vägrar städa upp efter grabbarna som hyrt tanken! min värdmamma tittar på mig och förstår direkt vad jag har upptäkt. Hon blir fly förbannad och bestämmer sig för att höra av sig till grabbarna och meddela att vi inte vill städa upp efter de! men vi har ju inte så mycket att välja på, ingen av oss vill se grabbarna igen! som tur är jobbar min värdmamma på sjukhus så gummihandskar har vi gott om, något positivt i det hela! Hon säger även att jag inte ska behöva städa upp så hon stegar ut med gummihandskar ända upp till armhålorna! Nu förtår vi även alla tre hur sängen gått sönder och min värdpappa bestämmer att han ska fan få betala för en ny! Hjälp vilken start på söndagen. Tur att det tog slut här och tanken har nog aldrig varit renare än nu! :)

klockan slog 13 och jag hade lite städning kvar när Malin kommer gåendes uppför garageuppfarten. Jag skyndar mig och sen byter jag om och vi beger oss till Tacoma för att släppa av en vän och sen åker vi till IKEA :) Lyckan över att se bokhyllan Billy var obeskrivlig. haha! Besöket startades med att besöka restaurangen där jag åt någon fiskrätt medans Tess och Malin åt köttbullar (jag äter ju inte köttbullar som inte är hemmagjorda) sedan gick vi runt och njöt i matavdelningen. Här ifrån fick jag med mig – Glögg, pepparkakor, julkolor, lingonsylt, knäckebröd : ) Hela 3 timmar slogs ihjäl inne i butiken och jag var lyrisk i stort sett hela tiden. I min fina IKEA påse (en sån stor blå) packade jag glatt ner all min mat + tavelhyllor, ljusslinga, påslakan med svenska alfabetet på, batterier, dunsockar, doftljus : ) efter IKEA så begav vi oss till Walmart (en gigantisk affär som har allt, ungefär som ÖB pappa!) här hittade jag en plansch som nu pryder en av mina väggar (bild kommer längre ner) och sedan åkte vi vidare till world market och köpte julmust! Kan livet bli bättre än vad det är nu?

När vi kom hem så packade vi upp allt och min värdpappa hjälpte mig att sätta upp hyllorna på väggen samtidigt som jag bäddade min säng : ) Sen kom Jenny på besök och vi kollade på Twilight – Eclipse











Bella är inte ensam om att ha Edward i sitt sovrum ;) haha!
(min värdpappa frågade mig om jag var 16 år när han såg den?? haha)


basketball, package, Twilight and IKEA - what a weekend!

Idag har jag inte gjort allt för mycket. När jag vaknade vid 9 doftade det ljuvligt uppe så jag var tvungen att gå upp och se avd som händer, pannkaksfrukost - inget jag tackar nej till :) sen bar det av mot Downtown för att köpa mammas julklapp. Hittade även en ny parfym - en escada för 280 SEK, som hittat :) stannade till i Universitets distriktet på väg hem för att leta efter en Washington "W" tröja, men de var svindyra så jag struntade i det! haha. Gick in i en 1$ affär, allt kostar 1$ - perfekt! köpte en sån där text att sätta på väggen som säger "Everyday is a gift" Väl hemma igen slängde jag i mig lite lunch innan jag fastnade vid mitt pussel (har börjat på ett evighetspussel, 500 bitar och hälften är i olika lila färger, GAAAH) Efter 1,5 (!) timma ropade min värdpappa på mig att vi måste gå till bussen för att inte missa basketen. (påväg till bussen insåg jag att detta är det första jag gör med hela min värdfamilj) det visar sig när iv kommer dit att vi missat halva matchen, jag har läst fel... : / men det gjorde inte så mycket, jag fick se lite basket från de sämsta paltserna i hela arenan dock. S tröttnade efter 50 minuter så kanske var bra att vi inte var där från början.. Min värdpappa frågade mig under matchen om arenan där Marks damlag spelar (jag pratar nog om laget och basketen hemma som det är GIGANTSIKT) i tar lika många personer som alaska airlines arena gör. Alaska airlines arena tar 10.000 personer!!! Nja, Kinnahallen är lite mindre va, haha! :) När vi kom hem stod det en blå kartong på trappan, Åhhh mitt paket har kommit! 24 (!) svenska böcker och en lapp från Anders på Kupan servicebutik fanns i paketet! :) Mamma du är BÄST! TACK så jättemycket. lappen från Anders (som jobbar på Kupan som är kiosken och postkontoret i den lilla by där jag bor) sade mig följande, Hej Anders (kupan) tycker du ska läsa böcker på ENGELSKA!!! Ni som träffar honom kan ju hälsa att jag gör det men svenska böcker är uppskattat när man befinner sig långt bort! :)

Ikväll ska jag jobba, så när S har lagt sig ska jag ha Twilight marathon för mig själv :)

Imorgon väntar IKEA och shopping med Malin och Therese. Åhh jag längtar!! Kaviar, LIngonsylt, bokhyllan Billy osv!

Godnatt Sverige, Godkväll Usa!!!





Den omtalade köttbulle och lingonsylt pizzan :)







Pusslet



Här har jag kommit lite längre och nu efter några timmar till har jag fått några fler bitar på plats :)



Mitt bibliotek :)

rain, rain and some rain!

GAAAAH! vädret i denna stad driver mig till vansinne. inte konstigt att alla som bor här är förkylda jämt, det regnar ju och är kallt jämt! vinterjacka, vantar, mössa och vinterstövlar tillhör min vardag trots att det bara är november. jag kan inte minnas att jag har använt min vinterjacka såhär tidigt någon gång i Sverige, men minnet kanske sviker! i vilket fall som hellst är jag inte van vid detta och ogillar det galet mycket. Min värdpappa frågdade mig igår om jag skulle kunna tänka mig att bo här resten av livet, mitt svar blev, kan ni flytta Seattle till Egypten så visst :) varpå han skrattar och säger Man vänjer sig! vilket jag är väldigt skeptisk till, antar att jag inte kommer skaka av kölden om ett tag men det är inget väder jag vill vänja mig vid, vänjer mig hellre vid 50 grader på kvällarna i Hurghada! :)

Inatt drömde jag förresten om mina älskade vänner i Hurghada! att jag efter ett år lyckades hålla det hemligt att jag skulle komma på besök, precis som sista gången jag åkte ner i somras :) det var jätteroligt och allas miner var precis som man förväntar sig när man inte vet om att någon ska komma och hälsa på efter ett år :) Åhh jag saknar er! :)

birthday girl.

I helgen har jag firat min födelsedag så mycket jag bara kunde :) I lördags hade vi Pizza party hemma hos oss med mina värdföräldrar och deras vänner. 40 (!) personer var inbjudna och jag tror att de flesta dök upp. Partyt innebär att man tar med sig något (kreativt) man vill ha på sin pizza så fixar min värdpappa pizzadag, ost och tomatsås :) folk måste ha funderat på detta ett tag, vi hade pizzor med - ägg & korv (frukost pizza), potatismos, köttbullar &lingonsylt (min) mango, BBQ chips & pasta & tysk korv, vindruvor & mögelost, jordnätter. MIn pizza blev allas favorit och jag var tvungen att göra 2 stycken så alla kunde smaka :) det låter som en ganska äcklig kombination men det var faktiskt gott. Grannarna blev så förtjusta i mina köttbullar så nästa gång jag ska göra det till middag har jag lovat att bjuda in de, måste bara bege mig till Scandinavian specialties och köpa mer lingonsylt! Den tog slut..

Lördagskvällen bjöd på massor av skoj. på 12slaget sjöng mina fina vänner + min värdpappa för mig innan det var dags att ge sig ut i Seattles nattliv :) Jag Rebecca och Jenny begav oss till Capitol Hill och en gaybar där. Spännande upplevelse vill jag lova. Vi som varit i egypten är vana vid att det är halvnakna tjejer som dansar bakom burar, här var det halvnakna killar! Vi gick vidare till ett annat ställe innan vi tröttnade och begav oss hemåt för lite sömn. Lyckan var överväldigande när vi insåg att klocka inte var 5 utan bara 4. Natten till söndag ändrade vi till vintertid så vi tjänade en timmas sömn :) Perfa!

Igår började vi dagen med cupcakes på mitt favoritcafe, 5 tjejer som slåss om 6 cupcakes hör nog till ovanligheterna där. Vi betedde oss som att vi aldrig sett mat förut. Smakerna det bjöds på denna gång var - Pepparkaka, Tiramusu, Red Velvet x2 (har ingen aning om vad det är men gott är det) Pumpa, Karamell! :) MUMS!!! Efter det shoppade vi lite, hittade en julklapp till Emmas lille Hugo och en till mamma. Nu ska jag bara köpa lådor och bege mig till postkontoret :) På kvällen var det middag på Cheesecake factory som väntade. Malin, Tess, Hanna, Jenny, Sarah, Rebecca och jag. Jag fick äntligen äta lax, har tjatat om det i veckor nu och tyskarna börjar tröttna på det så de sa till mig igår att nu är det dags att du äter din lax :) (min värdfamilj är inga fiskfantaster till min besvikelse) Efter maten delade jag och Hanna på en cheesecake med jordgubbar innan vi gick till Starbucks och drack te :)

Tack alla ni som har grattat mig, det värmer! <3

                                    "Home is where you unpack your heart, not your things!"







Before :)



and after.












a day by the sea

Idag har vi varit på straden och Seattle bjöd på sin allra finaste sida. Solen sken och det var fantastiskt vackert där ute :) Vi promenerade på stranden, tog massa bilder och snackade massa skit. Hanna och Sarah var också med :) Ikväll väntar Pizzaparty - spänannde!

Här kommer bilderna från igår och vår dag på stranden.





Hejarklacken :)









Killen i grått och keps är en av NBA spelarna :)





Slutresultatet















det är inte lätt när det är 3 bilstolar i bilen. då får man sitta på extra sätena i bagaget. Ibland är det bra att va åksjuk så man slipper klättra, haha!



Efter att vi varit på stranden hängde jag och Hanna lite i DT, hittade nya Post it figurer :)


FINALLY - basketball!

Idag kom dagen som jag längtat efter sen jag kom till staterna. Jag och Jenny begav oss till Alaska airlines arena för att kolla in Huskies herrar spela lite basket mot Seattle pacific univeristy! Huskies vann och tur var väl det :) Det var en mäkig stämning på arenan för att vara bara ett universitetslag. Jag har nog inte haft ett så stort leende på mina läppar under 2 timmar sen jag kom till Seattle tror jag. jag vet inte vad jag ska säga, men detta är min nya grej. jag ÄLSKAR basket. :)

en rolig grej gällande just denna match var att det var två NBA spelare och kollade på matchen. Mannen bredvid oss kommenterade det hela med "I guess they dont have anything else to do" haha! :) Hmm, vad hette de nu då? Nate Robinson och Houbregs (?)

bilder från spektaklet kommer imorgon, nu måste jag sova! idag somnar jag med ett STORT leende på läpparna.

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!

HaPpy haLlOweeN

Jag har hittat en ny favorit högtid. Jag ÄLSKAR halloween. det är helt sjukt att vi inte firar det på samma sätt i Europa. Nästa år ska pappa och jag fira Halloween iaf, det är ett som är säkert. Jag handlar för fullt grejer som vi ska smycka trädgården med, nu är det rea och det gillar vi...

I måndags kväll gick jag runt med grannbarnen (och ngåra föräldrar) och trick or treatade (konstig stavning) det var galet skoj. jag var den enda "vuxna" som var utklädd och kvällen till ära var jag en snäll Zombie. S sa till mig på morgonen innan jag körde honom till skolan Julia, can you please be a cute and nice Zombie tonight?? :) Ett urval av vad vi var utklädda till är, Mineon (från Dispicable me) gammal dam, zombie, prinsessa, pink ladies (från grease) En av tjejerna verkar gilla mig extra mycket hon ville att jag skulle följa med till varje hus. Vid ett hus som spelade musik och har en gubbe hängandes uppochner i ett spindelnät utanför huset (bilder kommer längre ner) vågade inte E gå in till det huset. jag tittade på henne och sa, E are you 4 years old? come on, im coming with you! haha! vi gick dit och efteråt sa hon Thanks! :) sååå gullig. jag tyckte vår gata var galen, vi gick vidare till 31th som alla har snackat om i flera veckor nu. Den gatan var GALEN!!! efter ett tag frös jag alldeles för mycket så jag lämnade barnen med föräldrarna och åkte vidare till Capitol Hill (där Jenny bor) vi gick runt där och om min gata var galen vet jag inte vad dessa gator var. 2 gator var tom spärrade för biltrafik då det var så mycket människor som gick där. Vi gick runt i timmar och bara kollade på alla människor och hus. Efter ett tag började våra magar att kurra så vi begav oss till en restaurang och år lite innan det var dags att sova.

Sammanfattningsvis så hade jag en fantastisk Halloween :) det är en högtid jag ska börja fira, till 100 %

































































Utan tvekan den bästa kostymen :)














RSS 2.0