Jönsa is on her way

Emily är påväg :) det ska bli grymt skoj att få upptäcka Helsingfors med henne.

Nu ligger jag på soffan, Jasmine är och hämtar Emily och Ahmed gör egyptisk mat till oss! :) livet är allt bra!

PUSS


Rättelse

Jag såg inte katedralen utan domkyrkan igår :)


Helsinki.

Jag är som sagt i Finland på semester över helgen. Det är kallt och massor med snö.

Igår gick jag runt i downtown hela dagen, kollade in Helsingfors katedral och hamnen litegrann. Jag hoppas att dagen idag och morgondagen bjuder på mer turistattraktioner! Det är därför jag är här. I eftermiddag kommer Jönsa på besök, det är uppskattat. :) min plan är att hon och jag är turister tsm på söndag och ser allt man bör se när man är här :)

PUSS


julafton 2012

Åh va jag gillar julen. Vi åt middag med min förvirrade men glada mormor :) eller åt och åt, de andra åt. Jag tittade på! Usch för "skolmat". Sedan bjöds det på Kalle Anka och Karl-Bertil Jonssons jul :)

Dagen har även bjudit på jobb på morgonen där jag fick vinka av 205 glada julfirare ;) julklapparna är nu öppnade och vi ligger på soffan och är trötta och halvsovandes hela familjen Kjellberg/Eliasson.

God Jul och Gott Nytt År på er kära läsare!

PUSS!


Uppesittarkväll.

Det är den 23 december vilket innebär uppesittarkväll på Bingolotto. Som traditionen är så spenderas denna kväll med familjen Ekberg :)

Här ska vinnas pengar eller kanske en resa. Det är även lite snöstorm ute, det har nog kommit 10 centimeter.

Dagen har även erbjudit jobb, pärlande och shopping. En klänning fick följa med mig hem. Nu är jag klar med alla julklappar, drar friends outside of Sweden, your presents are On the way!

Puss och god jul!


sällskapsresan

Åh fantastiska film! Sällskapsresan, när de är i Spanien.

Vilken jäkla charterfilm. Fantastiskt bra.


julgran

Årets julgran är inne, och klädd av moi! :D den är alltså precis som jag vill ha den, förutom en sak. Ljusen! De vi alltid har använt oss av, min mammas farmors, gav mamma en stöt imorse så vi var tvungna att köpa nya idag. De är inte lila fina.

Här kommer lite bilder på vår gran och mina favoriter!


julkalendern

Tur att jag har vänner att diskutera julkalendern med, och att vi är överens.


Björkarna :)

Här kommer några bilder på de omtalade björkarna på Landvetter. Många tycker de är fula och klagar massor på de. Jag personligen älskar de, tycker de är jättefint!


lycklig som ett litet barn

Dagen på jobbet idag var fantastisk! Det gör så himla mycket med vilka som jobbar ute vid planet, idag var alla toppen. Jag hjälpte till att lasta lite väskor, pratade en massa med lastarna men inte nog med det jag fick vara med att pusha planet. För er som inte vet vad det innebär så är det när man kör ut planet från gaten till start/landningsbanan, det är en sk push back som gör jobbet, en bil som ser ut som en gaffel som lyfter upp planet och kör ut det! Åh va jag tycker det är roligt att lära mig nya saker och att lastarna vill lära mig :D

Sa jag att jag älskar mitt jobb? Inte?! Det gör jag!!! Iaf när lastarna är trevliga och sociala! :)

Tack Martin, you made My day!


Uppe med tuppen

Idag är jag uppe med tuppen, eller kanske till och med innan tuppen. Klockan ringde 01.52 imorse och nu sitter jag ute på flygplatsen och väntar på planet. Det är kallt och jag längtar hem till min säng redan.

Imorse när jag kom till jobbet såg jag att det nya konst projektet här ute har dragit igång för fullt. De ska ha olika teman i olika hallar och dig var det Ankomsthallen som fått sig ett lyft, jag tror temat var höst, och numera står det ett antal "björkar" uppsatta runt om i hallen. Det såg ut som om de har använt sig av riktigt björkstammar och så har de gjort vita löv av filt. Det såg bättre ut än vad jag hade förväntat mig :) bra jobbat Landvetter!


Älskade älskade du.

Idag är det min Morfars födelsedag. Ni som känner mig väl vet hur mycket min morfar har betytt men fortfarnade betyder för mig. Varje dag är det något som får mig att tänka på dig och jag kan inte förstå att jag har klarat mig här nere på jorden i snart 2 år utan ditt sällskap. Det gör ont varje dag, och jag tror det kommer vara så ett bra tag framöver. Alla säger att tiden läker alla sår, men jag tror inte att detta såret nåsonsin kommer att läka helt.  
 
Morfar, jag hoppas att du har det bra i Nagijala och att vi ses där någon gång. Fira din födelsedag med pompa och ståt, det är du värd! 
 
Jag älskar dig! mest av allt. 
 
 
 
 
 
 
 
 

saknad

jag skrev i söndags om att jag saknade mitt liv och mina vänner i USA. och den saknaden har inte avtagit än, trots att jag då pratade med min fina fru, Victoria, på skypa i en och en halv timma och sen med min fina familj i Seattle i 1 timma. 
 
Det är extremt jobbigt att sakna någon och något såhär mykcet, det tar enorma mängder av min energi. det gör inte det hela bättre att det skiljer 9 timmar och att jag inte kan ringa när jag vill för att bara prata lite, utan det krävs planering ut i fingerspetsarna! så jäkla tröttsamt! 
 
 

tisdagen den 17 december

vaknade tidigt imorse trots att jag är ledig, sånt kan göra mig irriterad på mig själv. jag måste sova 8 timmar när jag jobbar men aldrig när jag är ledig och har tid att sova 12 timmar om det är så. 
 
sagt och gjort, jag insåg att jag för första gången detta året kan se julkalendern på tv på morgonen. jag drog på mig min julpjamas, tände ett ljus och kollade på julkalendern. som idag inte bjöd på något bra avsnitt alls, typiskt!!!
 
planen för idag är att jag ska skriva klart ett syftes PM och sen skicka in det så jag kan få tillbaka det så snabbt som möjligt. 
 
PUSS!
 
 
 

vinterstudion, slask och saknad

Idag är det vinterstudion som står på schemat :) jag älskar söndagar då jag får ligga i soffan och bara slöa, idag blir det dock ett avbrott sen då mamma ska ha födelsedags fika. Ja det är ju bara en gång så jag klagar inte.

Inatt har det regnat som fan, meningslöst!!! Detta har resulterat i en glashal gård och slask överallt. Jag gillar inte snö men jag hatar slask, det är helt meningslöst att det snöar och sen ska slaska bort innan jul. Jag som hoppades på en vit jul.

Idag är en sån dag då jag saknar livet i USA grymt mycket. Jag vill åka dit nu!!!

PUSS


<3


TGIF

Idag är det fredag, och det är många med mig som är glada för detta. För mig spelar det dock ingen roll, då helger inte existerar i mitt liv längre :P haha! eller jo de existerer men jag jobbar varende en. 
 
Dagen har bestått av jobb, i kylan. och inte så mycket mer än det. Nu sitter jag och kollar på Musikhjälpen, det är det jag pysslar med när jag inte jobbar eller pluggar. Eller beror på hur man ser det, jag lyssnar på det på jobb också, men tycker det är grymt mycket roligare att titta på de. Speciellt Timbuktu ;) shit va snygg han är! Det här med musikhjälpen, de spelar inte bara bra musik utan de auktionerar ut grymma grejer på internet. Det är två stycken av de som jag sååå gärna vill HA! En privat spelning med min KUNG Lars Winnerbäck och sen vill jag ha Usain Bolts signerade skor från OS och en signerad tröja. :D Snälla tomten, jag ber dig! 
 
 
 
 

kloka Elaine.

Jag måste bara tipsa om en fantastisk blogg.

http://elaineeksvard.se/blog/

Elaine är retorikkonsult, den bästa i Sverige. Det är länge sen jag hörde om henne första gången, det var när jag fick vara med på hennes föreläsning i Båstad 2008 eller 2009. Det är den allra bästa föreläsningen jag varit på, och troligtvis kommer vara på också! Elaine skriver inte bara om retorik, nästan inte alls faktiskt.

Ska man läsa 3 bloggar här i världen så är det min (självklart), min kära fru Victorias (finns länkad nere till vänster) och Elaines. Läser man dessa får man allt man behöver när det kommer till bloggar :)

PUSS


älskar

Jag är en lugn person
med takt och ton
måttfull och balanserad.
Jag är tyst och still
och det ska mycket till
innan jag blir exalterad.
Men jag har en last
som håller mig fast
i ett järngrepp varje vinter.
När året är slut
och snön ligger djup
och slädarnas medar slinter.

Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Jag vill ha mer jul.
Ge mig mer jul.
Tusen stjärnor som tindrar,
glitter så långt jag ser.
Av juleljus som glimmar,
vill jag ha mer.

En show glöms bort
om den bara visar opp
effekter som man knappast anar.
Så ge mig trettio grader kallt,
tomtar överallt
och en skog av gröna granar.
Jag vill ha snötyngda hus,
tusentals ljus,
kulörta kulor i drivor,
bjällerklang
som ackompangemang,
på alla julens skivor.

Jag vill ha mer jul ...

Ge mig en svårknäckt nöt,
sötare gröt,
djupare dopp i grytan,
glittrigare glim
och grötigare rim
och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck,
segare knäck,
fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams,
längre långdans
och raskare räv på isen.

Jag vill ha mer jul ...

Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.
Jag vill ha mer, mer.
Ge mig mer, mer.


 
(Jag är beroende, kan inte sluta lyssna på Adolphson och Falks Mer Jul!)

julstämning

Jag brukar aldrig få julstämning innna på julafton och att baka pepparkakor, lussebullar och sånt trams är meningslöst enligt mig. (I vanliga fall). Men inte iår inte. Jag har fått julfnatt, och älskar det, i helgen bakade jag och mamma lussebullar utan saffran och nu kl 10.15 står nästa deg, med saffran, på jäsning. Innan detta på morgonkvisten har jag lyckats baka pepparkakor. Allt detta trots att jag varit vaken från 02.00 och jobbat lite på morgonkvisten. Jag blir inte ens trött. Inte nu iaf, vi får väl se hur det är med mig ikväll. Tur att jag har sovmorogn imorgon. 
 
När lussebullarna är klara ska jag försöka få fram mina tomtar och hänga upp någon form av stjärna i mitt rum, har inte hunnit med detta innan. 
 
Nä måste baka lite nu, vi höres. 
 
PUSS! 
 
And yes, Kjellberg grabbed her life! 
 
 
 

You made my day.


ny design

Äntligen har jag fått tummen ur och uppdaterat både min blogg header och min Facebook. Det har länge stått att jag jobbar i USA fortfarande, men nu är det ändrat. Bloggen har även den fått sig en uppdatering. Kanske inte den bästa, men jag är inte så haj på sånt där, är ganska stolt över mig själv att jag lyckades med det på under 45 minuter! 
 
Nu ska jag sätta mig och plugga, en grej på att göra listan är klar så nu får jag väl sätta mig och försöka skriva min tenta!
 
PUSS

Sova, jobba, äta, sova.

Mitt liv är inte jätteintressant just för tillfället. Jag sover, jobbar, äter och sover. Är på badhuset 2 kvällar i veckan och imorgon ska jag börja plugga spanska :D

Jag har ju 14 (!) härliga morgondags att se fram emot, detta utan ledig dag. Skulle varit ledig imorgon men den dagen rök då jag måste ut till jobbet och ändra lite pappa i en flygmanual! Drygt men jag försöker se det positivt. Mer pengar snabbare betyder att jag kan åka till Asien snart!!!! :) och min ledighet runt nyår då jag ska åka till Helsingfors kommer vara efterlängtad! :)

PUSS


Försvunnen katt!

I vår lokaltidning (Markbladet) är det många som en eller två veckor i rad annonserar om upphittade/borttappade katter. Men det gäller inte alla. Jag brukar vanligtvis spendera onsdagskvällen hos min kära vän Emelie, den dag tidningen delas ut. Vi har varje vecka sen jag kom hem skrattat åt att några har haft inne en annons om en borttappad katt, som dessutom behöver medicinering omgående, sen jag kom hem för 8 (!) veckor sen. Hur tänker dessa personer, om det behövs medicinering omgående tror de att katten fortfarande lever efter 8 veckor? Dessutom säger Emelie och Linus att annonsen varit med innan jag kom hem.

Men skam den som ger sig!


kall och tidig morgon.

Imorse när jag kom upp och precis som vanligt kollade på termometern visade det lilla aset -19! Jag ville trilla ihop i en hög, bli akut magsjuk, bryta ett ben - ja vad som helst för att slippa ta steget ut i december morgonens kyla! Med tanke på hur mycket tid jag faktiskt spenderar ute på jobbet tyckte jag att jag var välklädd för denna kyla. Men ack va fel jag hade, att jag inte frös ihjäl på väg till bilen är ett under! Jag hade dock extra kläder med mig till jobb som jag drog på mig innan jag gav mig ut, och tro det eller ej, enda kroppsdelen jag frös om var ansiktet och det var också den enda delen som inte var skyddad av kläder :)

Så det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder stämmer alldeles utmärkt in på mig idag! :) jag ska bara köpa en mössa med öronlappar sen är jag redo för kommande vargavinter!!!


Kaos!!!

Jag trodde svenskar var bra på att köra bil i snön, men där hade jag fel :( välta lastbilar och bilar i diket till höger och vänster! Åh jag som bara vill hem :(

 


RSS 2.0