Iphone and cheesecake for breakfast

Sitter nu på Starbucks i Northgate Mall, försöker att göra ngt så jag inte kan spendera mina pengar. idag har jag lyckats att bara göra åt 10 $ på Strabucks men jag har även lämnat tillbaka ett par jeans, så jag har sparat 30 $ :) tjoohoo! duktigt va. behöver spara mycket pengar nu, kan dock inte berätta än varför. så fort det blir officiellt kan jag berätta. men som alla andra pengar jag spenderar är det på en resa, inte vilken resa som hellst :) håll tummarna för att jag får ihop tillräckligt med pengar! Lillkillen är i skolan och jag har 3 timmar som jag måste slå ihjäl på ett shoppingcenter som jag kan alla butkierna utantill på : / har varit här 3 ggr i veckan sen jag kom hit.. Gaaah! jaja, nu har jag iaf kommit på att starbucks har gratis internet så jag hänger här. sparar pengar och surfar gratis. jag köpte mig en cheesecake till frukost, gott som fan var det! det var jag värd efter denna veckan. Om 6 timmar ungefär tar jag helg och det ska bli sååå SKÖNT! väntar på svenskt godis från Hanna, vi har hittat en butik "scandinavian specialties" som har Maraboue, MMMM!! jag längtar! den ligger dock en bit ifrån mig så hanna köper med och kommer med en leverans ikväll. det vankas även köttbullar och lingonsylt i helgen, familjen ska få ta del av sverige tänkte jag :)

nu ska jag ge mig ut i en djungel jag inte känner mig så säker på, nämligen Iphone djungeln! jag ska köpa en har jag tänkt, men de var dyrare än vad jag trodde och det är inte lätt att få tag i en som inte är låst till en speciell operatör. jag hoppas på att hitta en ngnstans isf, precis som grodan utan ben så lever jag på hoppet! :) haha!

ikväll ska jag med Sarah och hennes familj på soccer, ska bli spännande. har ingen aning om var, vilka lag som spelar eller ngt men fotboll är alltid fotboll. ska även försöka hitta en basketmatch att gå på, beröjar få abstinens!

Godkväll Sverige, Godmiddag Usa!

master of LEGO and neighbours.

när man umgås med en 4åring mestadels av dagarna så blir man ett proffs på att leka och jag har blivit proffs på att bygga med LEGO! :) Här får ni en bild på min och S stad (som under dagen har blivit större) vi har inga bitar kvar nu så vi måste rvia hus för att kunna bygga ett nytt, det tycker S är roligt. han river och jag bygger.






idag hängde vi med grannarna på kvällen, alla familjer tog med sig sin egen mat och så åt vi ihop. det var jättetrevligt, nu fick jag träffa de i ett vaket tillstånd (träffade de min första dag då jag var jättetrött och förvirrad) de har massvis med barn som verkade gilla mig :) alla skrek efter mig och ville leka med mig. de andra familjerna ville även låna mig som simlärare, både till barnen och till de vuxna. så antar att jag kommer få spendera lite tid i simhallen även här, det gör mig glad!

idag under dagen har vi varit i en lekpark, den största jag någonsin sett. Magnuson park heter den :) Jag trodde vi skulle ha en playdate med Hanna och hennes hostkid N men det var ett missförstånd och vi hanna aldrig ses. Synd! parken ligger en bit från vårt hus och bilen var inte tillgänglig idag så vi tog bussen så låååångt det bara gick och sen fick vi gå i ca 20 minuter (nedförsbacke) vi lekte lääänge och mycket innan det var dags att traska mot bussen igen, denna gång hade vi inte nedförsbacke och S var trött så jag fick köra honom i vagnen! kan tillägga att det har varit 25 grader minst här idag, jag var helt genomsvettig när vi kom fram till bussen : /

Godmorgon Sverige, Godnatt Usa!


a non working car and a grandma!

Imorse när vi skulle åka till skolan, jag S farmor och farfar vägrade bilen starta! jag kände stressen över att inte komma till skolan i tid (ni som känner mig vet att jag hatar att vara sen) Vi ringde K som berättade vilken granne vi skulle be om hjälp (kan tydligen inte fråga vem som hellst) och det gick fint att starta bilen med hjälpen vi fick. jag var vägvisare och farfar körde. väl framme på skolan så skulle givetvis farmorn med in och kolla hur skolan ser ut! (vilket inte är något att se) under tiden han var i skolan läste jag en bok som jag fick låna av Hanna häromdagen, den verkar dock inte jättebra. Men den är svensk och det är vad som räknas nu :) det kommer nog bli svårt att få tag i svenska böcker här, i Egypten hade jag ju min fina biblotikareie Jessica som tipsade om böcker i bokhyllan då och då men här finns ingen Jessica :(

väl hemma igen efter skolan så skulle vi äta lite lunch, kan ni gissa vad det blev till lillkillen?? Mac n Cheese, ovanligt va? :) jag åt dock en sallad med lite rökt lax till, det var mycket gott. Man ska inte bara prata illa om farföräldrarna för god mat det tar de iaf med sig :) de börjar gå mig på nerverna nu, men det gör inget för ikväll åker de hem igen. Nu är jag ledig en stund, lillkillen vilar och förhoppningsvis sover han till jag slutar :) ikväll blir det för ovanlighetesskull (igen) sushi till middag med mina tyskar och Hanna. Ska bli trevligt med lite onsdagshäng! behöver komma bort från huset lite också, har inte varit borta härifrån på ett tag nu... Sen i söndags tror jag, ätit med familjen och farmor och farfar varje kväll!

något jag funderade över igårkväll innan jag kunde somna var varför amrikanare är så bekväma av sig? alla hushåll har diskmaskin, torktumlare (de flesta hus har ingen stans där du kan hänga upp kläder som du inte vill tumla, jag har hittat en krok i garaget där jag torkar mina tröjor!!!) städhjälp och nanny (iaf många va de) till vissa hus kommer det även någon och tar hand om deras trädgård, vi har en kvinna som fixar mammans garderob då och då :) hörde även från en annan Au Pair att hennes familj har en kock som kommer då och då, lagar massa mat och fryser in som de sedan kan värma till middag och lunch! jag tycker detta är väldigt roligt, de hade kunnat spara så sjukt mycket pengar på att göra det själva eller ge sin Nannyt mer pengar och att hon skötte hushållet. även om de har alla dessa bekvämligheter så ser det ändå ut som ett bombnedslag jämt. om man nu har en diskmaskin som fungerar alldeles utmärkt varför kan de då inte ställa in disken direkt där istället för att bygga berg i diskhon?? detta är för mig obegripligt och jag funderar på att fråga någon varför de gör så bara av ren nyfikenhet :)

jag saknar min Mamma och Pappa, jättemycket! kan ni inte bara åka hem från Grekland så jag iaf kan ringa till er??




Ikväll blir det häng med bla dessa två tjejer :)



Bild tagen från The Space Needle. jag tycker det är roligt att Mc Donalds
har en logga på taket :)



Solnedgången här i Seattle är helt okej, men inget slår väl Hugget!??!


Pippi Longstocking, Breadpudding and Pizza

Idag har varit en bra dag, med en enkla anledningen att jag blev ledig :) så skönt. fick dock gå upp vid 8 för att ta upp lillkillen ur sängen och ge honom frukost men sen gick jag och lade mig i sängen igen :) jag har även pratat med min lilla sjukling Nathalie, hoppas du mår bättre snart!

jag har haft tid över att anmäla mig till några klasser på collage, engelska och tyska blir det nu så får vi se vad jag ska läsa resterande 26 timmar (har just nu skrivit in mig för 46 timmar) det blir dock en dyr historia, disskuterade detta med Hanna tidiagre och kom fram till att va fan, bättre att läsa det man vill även om det är lite dyrare än att slösa bort 72 timmar på ett amrikanskt collage :)

Vi har idag läst Pippi med släkten, jag har nog aldrig skrattat så mycket när någon läst en bok tidigare. Ni skulle ha hört när de skulle uttala Villa Villerkulla och Tommy & Annika. Så skoj!

Min mästerkock till hostdad (kommer inte på ngt bra svenskt ord för detta) gjorde pizza idag, MUMS! och farmorn gjorde brödpudding till efterrätt, Fy usch och blä! aldrig mer! Mamma du skulle vara stolt över mig om jag berättade allt kontisgt jag har provat här sen jag kom hit. massa olika sorters bönor (min hostum ÄLSKAR bönor) krabba, brödpudding, aborgine (stavas det så, iaf den lila grönsaken) jordnötssmör. Det är dock vissa av dessa grejer jag aldrig kommer äta igen.

Här kommer litebilder från dagen,


Huset jag bor i :)


Hittade en rolig VOLVO skylt idag!


Jag och S


Mamma, vad är detta för en blomma?? ser ut som krokus, typ!







En av pizzorna som K gjorde!



Pizzabakning!


flying condoms and bubbles in the dishwasher

hänger lite med min kära vän Hanna, som mamma kallar skrattvän och det stämmer verkligen idag. vi har inte gjort mycket annat än att skratta sen hon kom hit :) hon har berättat om sina pinsamheter från helgen (hon har varit på semester och vi har inte pratat sen i fredags och då lite snabbt) därav överskriften. haha, har inte skrattat såhär mycket sen jag kom till Seattle tror jag. Skönt! :) Ett tips från skrattmåsarna i Seattle -  ANÄVND INTE VANLIGT DISKMEDEL I EN DISKMASKIN!

Dagen har varit fylld av lek och trots. Farmorn och Farfarn är här och de gör inte riktigt som jag brukar. säger jag nej så säger farmorn ja. men det löser sig, antar att det är som min morfar behandlade mig.

Imorgon är jag nästan helt ledig då farmorn och farfarn vill ha qualitytime med sitt barnbarn!

Obama fever, bomb dogs, confused old womens, alot of food

Idag har president Obama varit i stan. jag såg honom dock inte men bussen blev kollad av bomb hundar innan vi fick köra in i stan. det var poliser och säkerhetsnissar ÖVERALLT!! massor av gator avstängda och allmänt kaos i down town! roligt, nu har man varit med om det också!

Söndagar är dagen då vi hänger med våra älskade tyskar, dessvärre är Hanna på semester med sin familj så det var jag och tyskarna idag! vi möttes upp i Downtown bland alla poliser och vi bestämde oss då för att käks, ajg åt thai mat (blev galetmycket över så jag gjorde dagens goda gärning genom att ge resterna och en gaffel till en hemlös, fint av mig va?) direkt efter detta käkade vi crépes med jordgubbar grädde och glass, MUMS! sedan väntade shopping på forever 21 bla. Nathalie din julklapp är inhandlad, nu förväntar jag mig ett paket till jul :) men varför inte äta lite till tänkte vi då? så vi gick till vårt favvo starbucks och drack lite smoothie :)

kylan kröp över stan som en läskig, giftig gas så jag och Sarah bestämde oss för att åka hem till mig och kolla på film, ännu en gång har jag spanat in Robert Pattinson i Water for Elephants som är en av de bästa filmerna jag sett på länge! snart åker hon hem och jag ska krypa ner i sängen och kolla in Gunvald och Beck innan jag somnar :)

Godnatt Seattle, Godmorgon Sverige!

shopping, strawberry mojito, gaybar and my crazy german girls

ja det kan nog vara de tre ord som bäst sammanfattar min lördag kväll. vi åkte igårkväll till en för mig ny stadsdel, capital hill, detta är området där alla som är gay bor. jag hade inte direkt några förväntaningar på vad som skulle ske. vi började med att äta pizza :) och där fick vi sällskap av en gay och hans kompis. vi frågade honom vart vi kunde gå, eftersom sarah inte har fyllt 21 så hade hon svårt att komma in. Julias blev hans svar. så efter en stunds snackande med de här killarna och ett beslut om att vi nästa helg ska kolla in den här gaybaren som de rekommenderade så gick vi till Julias, där var det dragqueen show. spännande! vi drack lite strawberry mojito, jag saknade egypten och sen åkte vi hem :)

vi shoppade även lite på dagen, men bara på HM. haha. men billigt var det.



Nathalie, this one is for you! <3

thanks alot.

tack så jättemycket alla ni som har hört av sig efter mitt förra inlägg. allting är mycket bättre nu, hade en frukansvärd dag igår. men efter att ha lämnat huset lite, ätit middag med hannas familj och kollat solsidan i massor så känns det bättre!!!


what is going on?

jag vet verkligen inte vad jag ska göra eller var jag ska ta vägen? detta har varit en av de värsta dagarna i mitt liv. (skulle nästan hellre göra om askmolns veckan, ni som var med förstår hur jävligt jag har det)

just nu vill jag bara packa min väska, boka en flygbiljett, säga hejdå till mina vänner här i Usa och åka hem till Sverige igen! Men det kan jag inte, för jag ger inte upp i första taget. jag MÅSTE stå ut, så är det bara! iallafall ett tag till, om det är lika jävligt efter jul så har jag gett mig själv tillåtelse till att åka hem. Men inte än!!!

anledningen till att det är såhär kan jag inte skriva här, men det har inget med mig själv att göra. jag är okej. om någon gärna vill veta, skicka ett mail så kan ni få svar där !

i think he likes you...

idag påväg till skolan och från skolan pratade jag och lillkillen om livet. han oroar sig jättemycket över att bli en gammal farbror och han vill absolut inte bli äldre än 4 (som han fyllde i söndags) känns som att det är lite tidigt för att han ska oroa sig över att bli gammal och behöva lämna jorden.

Lillkillen kläcker även ur sig följande:
- I think he likes you.
- Who likes me??
- S does!

han pratar om sig själv i tredje person, och säger nästan aldrig jag vill ha, utan det är alltid han eller S villl ha :) Är han inte gullig??


downtown, sushi and sun.

dagen har spenderats mestadels utomhus. dagen började med att jag och lillkillen gick till parken och gungade i 2 timmar och sedan ville han visa mig en affär som bara säljer närproducerat och "kravmärkt" så vi gick runt där inne en bra stund innan det var dags att traska hemåt för lunch! även denna dag serverades det Mac n cheese (tänker på dig varje gång jag lagar det Jönsa :)) sedan lekte han på altanen medens jag satt i solstolen och försökte bättra på brännan från igår. Fick gå lite tidigare idag eftersom K kom hem tidigt från jobbet :) jag begav mig då ner till Downtown och sushi restaurangen i West Lake Center för att träffa Jenny.

Nu väntar möte med familjen, vi ska gå igenom vad man får och inte får göra tror jag. vet inte så noga, den som lever får se!

Godmorgon Sverige, Godnatt Seattle!

Seattles nya giv.

Seattles nya giv.

2007-08-23 Skrivet av Jaan Orvet

Grunge, Microsoft, Starbucks och Kurt Cobain. Det måste finnas mer än nittiotalsvibbar i grungens huvudstad? Självklart, låt oss presentera Seattles moderna ikoner.

 

– Det regnar inte så mycket här som folk tror.
Taxichaffisen tittar menande på mig i backspegeln. Utanför fönstret vräker regnet ner och bilen framför oss ser ut som en grå blobb med ilsket lysande röda ögon.
– That’s good to know, säger affärsmannen jag delar bil med från flygplatsen.

Ett par månader senare upprepas episoden med Kafkaliknande precision.
– Det regnar inte alls särskilt mycket här, det är mest en myt.
Chauffören är brutalt otrovärdig eftersom det förstås öser ner utanför de immande rutorna och två bilar står på sniskan i vägrenen.
– That’s good to know, säger jag pliktskyldigt.

När jag fem år senare drar historien för tjejen som brer min macka på fiket The Honey Hole skrattar hon och menar att det är en image Seattle inte kan göra sig av med. Utanför skiner solen och det är i runda slängar trettio grader i skuggan.
– Det regnar mer i New York och Chicago än det gör här. Men inte gnäller någon på att det är blött i New York. ”Fuck that”, klämmer hon till med som avslutning och ger mig min smörgås med havarti och hummus.

Ett metrologiskt tillstånd kan inte kallas för en ikon, men Seattle är så starkt förknippat med regn och rusk att det är omöjligt att inte nämna det. Även om det ständiga regnet mest är en myt. Men stadens historia är full av riktiga ikoner. Här har fenomen fötts, byggnader rests och musiker levt och verkat. Med en sextants precision har kulturens och affärslivets lotsar tagit ut riktningar på vår samtids stormigaste hav. Medan Seattle klöv vågorna följde resten av världen efter, lekte följa John på en vild resa vars bestående intryck påverkar oss än i dag.

Grunge, Microsoft, Boeing och coffee shops. Seattle finns i allt vi gör, på ett eller annat sätt. Hundratals band hade inte bildats om inte Kurt Cobain tyckt att det här med musik verkade intressant. Microsoft är överallt. Vi flyger Boeing 737 till semestern, och Kents 747 är en av svensk pops bästa låtar. Och kafékedjan Wayne’s Coffee är ett svenskt Starbucks. Seattle har lyckats med en hel del under de senaste trettio åren. Men allt folk pratar om är regnet. Fuck that.

USA:s sista nordvästliga utpost före Alaska har fler ikoner än de flesta halvmiljonstäder. De samtidshistoriska riktmärkena föds enligt etablerade mönster. Det börjar med att ett fenomen upptäcks. Det kanske först hånas, eller så får det en menande klapp på axeln precis som stadens konstscen brukade få. Andra lyfts blixtsnabbt till skyarna. Rem Koolhaas Central Library är ett bra exempel. Biblioteket har på två år närmat sig Space Needle som den främsta arkitektoniska symbolen.

Flera av Seattles nya ikoner kommer likt sina föregångare att på ett eller annat sätt påverka oss framöver. Vi vet bara inte hur. Kanske att en del av ikonerna verkar obetydliga i dag, inte lika imponerande som sina föregångare. Å andra sidan fanns det ingen som trodde att geekiga William Henry Gates III, gängliga Eddie Vedder eller en kaffemånglare med en sjöjungfru som symbol skulle ställa till med något heller.
Ikonerna kommer, det är lika säkert som att det regnar i Seattle ibland.

Arkitekturen
I Koolhaas glimrande biblioteksbyggnad mellan 4th och 5th Avenue promenerar besökarna med nackarna böjda upp mot glastaket. Det pekas och pratas. Det är enkelt att skilja bofast från turist. De som bor i staden är de som håller till bland böckerna och struntar i byggnaden.

Koolhaas skapelse sätter vid en första anblick böckerna i andra rummet. Atriumet, de knallgula rulltrapporna, mönsterkaskaderna och utsikten från de övre av de tio våningarna är engagerande och uppslukande. Men efter en stund omvandlas aha-upplevelsen till inspiration, och böckerna blir en del av helheten. Det är däremot förvånansvärt svårt att nå vissa våningar. Halvplanet under tionde kan inte nås från nionde våningen. För att nå fjärde våningen måste man ta hissen till femman och gå ner. Rulltrappan till nionde våningen börjar på femte, men hoppar över sjätte och sjunde våningen. Eller kanske att det var tvärtom.

Men biblioteket är populärt och symboliserar en våg av förnyelse. Central Library är moderskeppet som knoppat av sig och Seattle renoverar och bygger nu nytt för alla sina bibliotek. Här i landets mest intellektuella och litterärt välbevandrade stad tas tillgången till kunskap och information på allvar. Notan ser skattebetalarna som en investering för framtiden.

Musiken
Lika självklart ser Seattle på sin musikscen, den är djupt integrerad i alla aspekter av staden. De som ringer stadshusets växel får till exempel lyssna på lokala artister, valda av en panel som roterar utbudet varje kvartal, medan de väntar.

Ett lokalt band det pratas mycket om är Daylight Basement. De är fortfarande okända utanför Seattle, men publiken är trogen och växande. Dessutom är bandmotorn BreEllen Laughlin svår att undvika. Känd som sångerska, eftertänksam singer-songwriter och experimentell electronicamusiker är hon staden personifierad genom sin, något splittrade, kreativitet.
– Musikscenen i Seattle har fått ett lyft nu när radiostationerna börjat spela lokal musik igen. Folk här går ofta på konserter, och radion är oslagbar när det gäller att introducera nya band som publiken kan gå och se.

Somliga hävdar att Seattles musikscen faktiskt är än mer levande och varierad i dag än i slutet av förra seklet. Det kan vara mer önsketänkande än verklighet, men det rör på sig mer i dag än på länge. Förutom Laughlins Daylight Basement och förstås OC-rockbandet Death Cab For Cutie så är hiphopen stark i Seattle. Sabzi och Geologic bildar Blue Scholars med rötterna i spoken word. På deras Myspacesida finns bland annat utmärkta smakprovet The Ave.
På en vägg nära klassiska klubben Crocodile promotar svartvita affischer en spelning följande vecka med orden ”Grungen dog ut som lokalt fenomen redan 1993. Det är dags att uppskatta dagens musik”.

Maten
Ett par kilometer bort förbereder sig Jason Wilson sig för kvällens gäster. Han har precis valts till en av USA:s främsta nya kockar av kulinariska måttstocken Food & Wine Magazine, och står därmed på gränsen till rockstjärnestatus. Medietrycket är hårt, telefonerna ringer lika ofta för intervjuer som för bordsbokningar på hans restaurang Crush. Dagen före var Wilson och hans äkta hälft och affärspartner Nicole på en branschmässa i Denver.
– Vi hade folk runt omkring oss hela tiden och de ville till och med ha min autograf. Är det så här det kommer att vara nu?

I den gamla villan strax öster om stadskärnan där Crush huserar har Wilson fortfarande total kontroll över händelser och skeenden. Hans erfarenhet från bland annat Aqua i San Francisco och Stars i Singapore kommer väl till pass. Där såg han sina mentorer uppleva rampljuset och ta vara på möjligheter när de gavs. Trettiofem års ålder, gift och med bäbis på väg – Wilsons liv är stabilt nog för att han, ömsom motvilligt och ömsom förväntansfullt, ska låta sig släpas in i rampljusets kaos. Bäbis nummer ett, krogen Crush, har öppnat ett andra våningsplan för att få plats med alla dem som vill pröva Wilsons version av det moderna amerikanska köket. Själv pratar han lyriskt om hamburgarna på ett hak runt hörnet.
– Där vet de verkligen hur man skapar en upplevelse kring maten.

Seattle är en tacksam stad för dem som vill arbeta med det vi stoppar i munnen. Ju unikare desto bättre. Beecher’s Handmade Cheese är en av stadens nya darlings. Ett stenkast från Starbucks första butik gör Brad Sinko och hans lärlingar under stort allvar egen ost, och säljer det bästa av andras produktion. Ägaren Kurt Dammeier är riskkapitalist och somliga fruktar, andra hoppas, att han gör en Starbucks och klämmer upp Beecher’s butiker i ett rasande tempo. Mer ost till världen, typ. Till dess vallfärdar Seattles ostafficinados hit innan de kanske, som med Starbucks, vänder ryggen till. Det gäller det att ta vara på det goda innan var och varannan småhåla har en ikon som Breecher’s. Redan nu går det att köpa Beecher’s på postorder. Skandal.

Konsten
Andra som exporterar sin egen och andras konst är trion bakom Platform Gallery. Blake Haygood, Stephen Lyons och Dirk Park är etablerade gallerister som tack vare hårt arbete blir allt mer synonyma med nordvästkustens bästa utställningar och installationer. De representerar även konstnärer från östkusten, och ger därmed Seattles scen ökad trovärdighet. Konst i USA är fortfarande mest New York, och andra orter får kämpa hårt. Särskilt utposter på gränsen till Alaska.
– Seattle har mycket mer än Dale Chihuly att erbjuda, och just nu bryr sig även resten av landet om vad vi gör.

Det konstaterar Dirk Park som även arrangerar Aqua Art i Miamis South Beach. Målet är att råda bot på bristen på uppmärksamhet för västra USA:s konstscen. Förra året bjöd han in tjugoåtta gallerier och till årets upplaga, synkad med Art Basel Miami Beach 7–10 december, ökar han till drygt fyrtio.

Hotellet
Konsten på Hotel Max, ett av Seattles mest hyllade nya hotell, är bitvis knuten till stadens historia. Dörrarna på nio av hotellets tio våningar är klädda med fotografier, och på femte våningen är de från grungens storhetstid. Charles Peterson dokumenterade bland annat Pearl Jam, Nirvana och deras fans på ett intimt sätt som nu gör sig förvånansvärt väl i halvmörka hotellkorridorer. Antingen är det tänkt att vi ska bocka med mössan i handen inför överheten. Eller så ska vi minnas de gamla ikonerna medan vi skapar vår egen samtid. Hotellets viktigaste bidrag till Seattle är ändå att det skapat något som är helt i linje med staden som den ser ut i dag: medvetet, intressant, snyggt. Lilla hotellgruppen Aspen satsar på orterna i väst, inklusive grannorten Portland, mer med kärlek än lust, och det behövs när turistnäringen andäktigt fortfarande pratar om W Seattle som något riktigt spännande.

Stadsdelen
Pike/Pine, området mellan de två gatornas östra sträckning runt Broadway har länge varit centrum för barer, klubbar och intressanta små butiker. Nu förskjuts fokus. Vertikalen 12th Avenue suger i sig de mest intressanta verksamheterna från Pike Street och Pine Street. Sedan tidigare ligger Northwest Film Forums utmärkta biograf och utbildningslokaler här, och med butiken Retrofit Home i söder växer avenyns utbud snabbt. Osnutna krogen Crave har redan fullt hus, även när teatergrannen Capitol Hill Arts Center inte har föreställning. Verksamheterna runt hörnet på Pike Street drar nytta av uppmärksamheten. Gänget som syr snygga väskor i det ombyggda garaget hos Reload Baggage kan räkna med fler besökare till butiken. Bland dem som flyttat upp från närliggande gator är italienska La Spiga som skaffat sig en stor restauranglokal bredvid Retrofit.

http://res.se/usa/seattle/seattles-nya-giv


cheese and duwet (?)

när de kom hem igår hade de med sig en överraskning till mig, nämligen en osthyvel! Tjoohoo. nu kan jag äta ostmacka igen.

jag fick även valt ut ett täcke när vi var och handlade så aldrig mer filt :) Jippie!

Skriver mer ikväll, måste vakna till nu och sen börja jobba!


some pics.



Min ena fotovägg! <3



kan det bli mer skinande??

Minnesplatsen för 09-11-01

Minnesplatsen för 09.11.01

dont run to fast in the stairs Julia!!!

Ett tips från mig till er, ta det lugnt i trappor. önskar att jag hade gjort det imorse när jag skulle bära ner lillkillens tvätt! Ohh ja jävlar vad jag slog mig! trillade och drog tårna rakt in i betongväggen och ländryggen kanade på trappstegen. det gjorde riktigt ont och jag är blå på ryggen : / synd om mig idag med andra ord!

Lillkillen har varit i skolan idag och under tiden passade jag och J (mamman) på att ha ett möte med min LCC (en från CulturalCare som jag kan kontakta här på plats) om hur det går och vad det är för regler från CC osv. efter det sprang jag iväg till bussen för att hämta hem lillkillen. Efter lunchen som för mig bestod av rester från igår och för honom Mac and cheese (makaroner och ostsås) så var det dags att vila. jag vilade dock inte idag utan jag städade i köket och plockade undan lite av hans leksaker! när han vaknade tittade solen fram så jag sa till honom att vi måste ta vara på dessa solstårlar så vi lekar på altanen istället för inne! eller ja han lekte och jag solade ; ) haha! jag har ett bra jobb!!! vi åt även lite av hans tårta från kalaset igår!

Nu är det snart dags för oss att äta middag, det blir stek idag tror jag :) Gott! ska försöka mig på att fråga om min telefon och om det är möjligt att få ett täcke istället för en filt! jag pallar inte med det där med filtar efter en säsong på Empire Inn i Egypten! haha! eller va säger du Svensson? filtarna på Regina var ändå värst!


Jenny, Lena, jag och Hanna! :)


driving in america..

igår var jag och Hanna med min hostfamilj på en matmarknad, det fanns allt från världens alla hörn :) VI åt lite glass och thaimat. efter detta var det dags att hänga med våra kära tyskar (Jenny, Sarah och Lena. Rebecca var sjuk). Vi möttes upp på ett Starbucks vid Greenlake (sjön mittemellan mitt och Hannas hus) vi pratade i timmar innan vi bestämde oss för att traska hem till mig för att kolla på en film, blev friends with benefits. jag käkade lite pizza med familjen som mästerkocken (pappan) i familjen lagade till. jag hade höga förväntningar på pizzan då de har pratat om hur bra Kev är på att göra pizza i flera dagar. förväntningarna uppfylldes, ojojoj! det var nog en av de bästa pizzorna jag har ätit!

imorse vid frukosten förslog pappan att vi skulle ha ett "kör prov". de vill kolla hur jag kör bil och ja hur jag hanterar trafiken, det gick alldeles utmärkt. Körde till lillkillens skola och tillbaka. så imorgon, är det jag och lillkillen ensamma i bilen :) Tjoohoo! När vi kom hem igen så satt Jenny här och väntade på mig. Skoj! jag tog med henne till det närmaste Starbucks, vi börjar bli stammisar där nu. och ännu en gång pratade vi i timmar. tröttheten tog över och vi gick hem till mig och vilade lite :) Nu har hon cyklat hem igen och jag borde göra mig iordning för lillkillens födelsedagsmiddag men jag orkar inte!!!

förresten, jag har fått ett nytt nummer. för er som inte har fått det eller vill ha det kan ni väl skriva en kommentar så skickar jag det i ett mail eller meddelande på facebook :)

sometimes its good to be blond and have a swedish accent...

iallfall när man har brottom till bussen och genar över "vägen"/spåret i tunneln i down town. det räddade mig från böter på 1000 $ Ohhh herre! jag skakade när den där polisen ropade på mig och kom fram och sa
- Thats illegal, you can have a ticket of 1000 $!
- Im new here, didnt know. Im really sorry!
- I can hear that, dont do it again. Okay??

har nog aldrig gått uppför en rulltrappa så fort förut för att försvinna därifrån. Kommer aldrig mer våga ha på mig min röda jacka när jag ska åka buss i DT, de kommer garanterat känns igen den. Köpte en ny idag men den anledningen, :) dock en poncho grej, svart. hittade även en väska, Nathalie Svensson den hade varit något för dig. innanför ngn dum dragkedja är det leopard typ, men den dragkedjan är och förblir stängd :) haha! Ja Mamma jag behövde en ny väska, min gråa har gått sönder och har ingen mer som jag får ner ombyte osv i som man behöver ha med sig överallt när man tar hand om barn :)

idag är det sista dagen som den gamla au pairen är här, eller ja hon åker inatt! det känns skönt och jobbigt. Ingen att fråga om det är något jag undrar, men också ingen annan som kollar hur jag gör allt och som har sina egna (konstiga) regler. här ska ske en förändring :) Mamma du skulle varit här och hjälpt mig, det hade varit till stor hjälp. Vi kör med ditt trick, 123. Vilket inte fungerar alls som på mig! haha!

sitter nu och försöker hitta lite klasser jag ska ta på universitetet. Än sålänge har jag hittat : Conversation skills your mother never thought you - english pronunciation, speak clearly - introduction to german - perfecting english grammar! Hur låter det?? :) har dock hela 30 timmar kvar innan jag nått upp i mina 6 credits som är totalt 72 timmar.


the grass needs a haircut.

Då var det dags för vila igen, vilket betyder att jag inte har något att göra. och framförallt inte när städfirman har varit här idag och städat hela huset! de dagar han går i skolan gör jag inte så mycket mer än att ge honom mat och ta honom till och från skolan (vilket är måndag, onsdag och fredag) och de andra dagarna leker vi mest :) innan det är dags för min lediga tid och hans vila. så om någon känner för att prata med mig på Skype är detta den perfekta tidpunkten. hos er är klockan nu 00.15 och hos mig 15.15 :) så är ledig nu fram tills 17 ungefär och sedan slutar jag. :) kommer bli utbränd av detta - haha!

idag har jag varit på postkontoret för att skicka paket till Sverige och Chicago. det var jättebilligt! :) 3$ för att skicka till Sverige och 2.6$ till Chicago :) pappa, snart får du paket!

idag har vi lekt i parken, ja goch lillkillen. när vi kom dit var det en parkarbetare där för att klippa gräset. Lillkillens kommentar på det var - Ohh, Julia. The grass needed a haircut :)


osthyvel - Ja tack!

första kulturkrocken för denna resan var jag med om igår. jag skulle göra mig en ostmacka och letade först efter osten (som visade sig, väldigt oamerikanskt, vara oskivad) jag började då leta efter en osthyvel - men det fanns ingen. så osten skulle skäras med en kniv! Jag tänker aldrig äta ost här igen om jag inte får en osthyvel! haha!


down town.

kom nyss hem från down town. tog bussen dit och hem alldeles själv vilket resulterade att nu har jag gått vilse även i denna stad. irrade runt i ca 30 minuter innan jag hittade rätt, trots att jag hade karta med mig (visste dock inte vilket håll jag skulle hålla den på) väl framme så träffade jag Sarah, en av de tyska tjejerna. vi åt sushi och sedan drack vi kaffe på starbucks!

vi har även varit med om den första personen som vill sälja droger till oss. inte nog med det, precis som i egypten, var det en kille som tyckte att, OMG. ska vi gifta oss? när jag drog sarah därifrån frågade han om jag hatade honom. haha! verkar finnas lite allt möjligt i denna stad!

Har bestämt mig för att ta en vecka ledigt över jul och åka på semester till Chicago! :) jag vill att det ska bli jul nu!

here we go.

idag har jag börjat jobba. eller ja jag jobbar nu också men lillkillen vilar efter maten så passar på att skriva lite här :) idag har jag, Mel and Sean varit ute och gjort en massa ärenden. jag har öppnat ett konto på banken så jag kan få min lön insatt där, jag har köpt pyjamas byxor, och lite kort att skicka hem till sverige och lite annat smått och gott :)

seattle är en fin stad, jag trivs jättebra. det enda som oroar mig är att jag inte ska lära mig att hitta här. det är stort, inte alls som lilla örby :) haha! men inget är som fina lilla örby! har en känsla i magen av att det här kommer bli ett bra år, ett av de bästa i mitt liv (för INGET kan slå Egypten)

Har förresten ätit på Tacobell idag :)


godmorgon...

har nyss vaknat, tidskillnaden gör att det blir lite krångligt med samtal hem till er. När ni dricker kaffa vid 16 så har jag knappt vaknat och när jag kommer hem från jobbet så sover ni!! Men det löser vi va??

har pratat med mamma och pappa idag för första gången sen jag åkte i tisdes :) skönt!

Idag väntar någon form av Au Pair möte, vet inte vad det innebär mer än att alla som bor i Seattle är där. (det sker inte varje gång det är möte, då är man vanligtvis 30 st) Hoppas mina tyska och svenska vänner är där :)

Skriver mer sen när jag vet vad som händer, imorgon börjar jag jobba!

Seattle - my new home

klockan 18 lokaltid (seattle) landade jag på Tacoma International airport med min skrattskatt hanna och ett gäng med tyskar (som alla är mina vänner) familjen var den enda som väntade då vårt flyg var ca 1 timma tidigt. det blev ett hejdundrandes kramkalas innan det var dags att säga hejdå till de jag har umgåtts med 24/7 i NY! sorgligt för studen men vi kommer träffas massor! :) vilket gör att jag inte alls tvekar på mitt beslut längre.

när vi väl kommit till bilen och lastat in allt så var det dags för en liten rundtur i staden innan vi nådde vårt mål som var en restaurang som serverade egyptisk mat (!) tror ni jag blev överlycklig? det kommer bli mitt nya favoritställe!!! :) haha! det blev iaf tahina och falafel till middag, hade dock lite svårt att äta då jag var nervös. så jag vet inte om de tycker jag är otacksam eller ngt men jag kunde inte äta upp, det fanns ingen möjlighet i världen!!!

jag har fått ett bra första intryck av familjen som jag ska bo hos och grabben jag ska ta hand om är gudomlig! helt underbar. det första han gjorde var att hålla mig i handen och berätta om alla sina leksaker! :) det kommer bli ett bra år, så länge de också är nöjda med mig!

nu ska jag sova, orkar inte hålla mig vaken knappt för att ge er ett livstecken!

NY here I come.

Idag vantar en guidad tur i NY. Forst tankte jag sturnta i den bara for att jag redan varit dar. Men sen kom jag pa att en guidad tur ar alltid rolig for en fd guide! jag ser fram emot det jattemycket, och hoppas aven att jag kan andra min syn pa staden.

Skriver mer ikvall, om det inte blir for sent!

Imorgon aker jag till min vardfamilj, Cant wait!

solsken och teater

tjoohoo!
annu en dag har passerat och jag trivs som fisken i vattnet. idag har varit en dryg dag i skolsalen och utan mina tyska vanner och Hanna hade jag inte overlevt! solen har skinit hela dagen sa min hy har fatt nagot som jag har kallar for branna men i Sverige inte ens skulle namna! (hall era tummar for att det ar fint imorgon nar vi ska pa guidad tur i NY)

vi har aven spelat en teater, om 3-4 ariga barn. (det ar det vi i gruppen ska vara au pairer at) jag var djavulsbarnet, passande va?? haha! det var jatteroligt!

Ja, na nu ska jag hanga lite med mina vanner tror jag innan det ar dags att duscha!

Nathalie Svensson - jag vantar pa mailet om skvaller!!! <3

en tidig morgon bara for er..

jag har idag gatt upp en timma tidigare an vad jag egentligen behover bara for att hinna skriva lite har sa ni vet hur jag har det :)

Idag vantar skola igen, men det gor inget. jag har traffat en toppen tjej som ska flytta till Seattle hon ocksa. Svensk dessutom. vi har roligt. valdigt roligt. ibland med nagon och ibland at nagon : ) Nathalie Svensson, du hade DOTT om du hade traffat var skrattkompis! hahaha!

Skolan vi gar pa Heter St Johns University, sorry!

Det ar ganska slitet och det kanns typ som att man ar pa ngn form av lager igen. typ konfirmation fast skillnaden ar att man maste prata engelska hela tiden! jag gillar det skarpt! forutom sangen, den ar nog 100 ar gammal tror jag. helt galet obekvam, men nu ar det bara 2 natter kvar!!

Imorgon blir en rolig dag, vi ska pa guidad tur i NY city :) jag ser faktiskt fram emot det aven om jag sa sist att nar jag varit i NY att jag hatade staden. landet dar vi bor nu ar helt okej! far se om staden kan insvepa aven mig som den gor med alla andra!

äntligen framme.

Igårkväll landade vi På Newark, vid 19 lokal tid :) efter en lååååång dag med väldigt lite sömn. VI väntade en stund på flygis innan vi hittade rätt snubbe som skulle köra oss till skolan, som jag inte kommer ihåg namnet på nu. St Josephs kanske ?? :) Här fick vi våra rum, jag blev livrädd då det inte var någon på mitt rum när jag kom men vid 2 inatt fick jag två rumskompisar. En tysk tjej och en tjej från Venezuela.

Det finns inte så mycket att säga om gårdagen för vi flög och sen sov jag :) så fort jag kom till rummet så gick jag och la mig, var dödstrött. Snart väntar frukost :)



nu är det nära.

Oj vad nervös jag är! Nu är det JÄTTEnära. Imorgon ska jag påbörja ett nytt kapitel i mitt liv :) jag är livrädd och överlycklig på samma gång. men om det inte är något för mig så får jag ävl helt enkelt köpa en biljett och flyga hem igen!
Har idag sagt hejdå till ganska många av mina vänner idag. det var jobbigt. de jag trodde var enklast var helt klart värst! de värsta av de alla väntar dock imorgon - Mamma, Pappa och min älskade Nathalie! <3

allting har en mening

allting som händer i ens liv har en mening. om man har en dålig start på dagen och försöver sig tex så betyder det kanske att man klarade sig ifrån en bilolycka som man annars om man varit i exakt tid varit en del av. jag tror iaf att det är så och att det redan innan är bestämt hur det ska gå. jag ger mig därför in i ett nytt äventyr om en dag, sedan får vi se hur det går och vad som händer. men det är inte meningen att jag ska åka till egypten istället, det finns något/någon annat/n som väntar på mig. om jag tänker såhär alltid, i allt nytt jag ger mig in på så blir det mycket lättare. det finns en mening med allt som sker!

jag har även idag kommit fram till att det är ingen ide att ångra något eftersom man inte kan göra et ogjort. Jag skulle kanske ändra på vissa saker i mitt liv om jag hade möjlighet men nu har jag inte det och då är det bara att gilla läget och ge fan i att tänka på hur det kunde blivit om..... om om hade funnits hade kungen varit drottning!


tomorrow :)

Imorgon kommer min älskade Nathalie för att hälsa på mig innan jag åker till Usa. Jag är såååå glad över att få träffa dig en gång till innan jag åker :) 
Kan undra vad det blir för galenskaper den här helgen, det är mycket som står på schemat. Inte bara hälsa på alla, imorgon ska vi bada i tunnan med Emelie och LL och på söndag ska vi på bio :)

3 days left...

om 3 dagar går flyget från Göteborg för att ta mig ut på mitt livs äventyr. Jag vill inte vänta längre nu, och så skulle jag gärna hoppa över de 4 dagarna jag ska spendera i NY innan jag får träffa min värdfamilj. Ska prata med de om någon timma om de sista grejerna jag undar över och för att få prata med mitt värdbarn S.
Jag vet inte om familjen vill vara anonyma eller inte så innan jag vet det så kommer jag skriva S istället för hans namn.
New Yorks skyline

RSS 2.0