mindre än en vecka.

nu är det mindre än en vecka innan jag åker till Usa för att gå på Au Pair skola i NY i 5 dagar innan jag flyger vidare till min värdfamilj. Vill så gärna träffa de nu och se vad det är för en familj som jag ska bo hos mitt kommande år i Usa :)
det är mycket som ska göras innan jag har tid att åka iväg. Jag ska träffa alla mina fina vänner och säga hej då, vilket inte känns jättejobbigt med tanke på att jag är ganska van vid att säga hej då. Om man tänker att ett år går fort blir det enklare ändå. Jag är en person som i vanliga fall inte gillar att ta farväl, men när man jobbat som guide så blir det många tårfyllda farväl men lika många kära återseenden! det jag tycker är bäst med alla dessa farväl är att jag har redan sagt hejdå till många av de som skulle bli jobbiga, mina vänner i Egypten och inte för att jag är glad  på något sätt över att min morfar inte finns på jorden längre men det jobbigaste av alla farvälen slipper jag nu!

saknar min morfar.

idag såg jag en farbror på stan som var en kopia av min morfar. det var läskigt och jag önskar att jag kunde få se min morfar igen. det går inte en dag utan att jag tänker på honom. har så mycket minnen där han är med och så många saker som påminner om honom som fortfarnade finns här, överallt.

Mamma och jag mötte en annan farbror påväg från mormor innan idag som hade gått till pizzerian med sin rullator, han satte pizzan fram på rullatorn på den där grejen man kan sitta på, och då kom vi átt tänka på morfar igen. en gång skulle han köpa pizza till sig och mormor, det bör tilläggas att det blåste ganska mycket den dagen, morfar gjorde precis som den andra farbrorn och placerade pizzorna på den grejen som man sitter på. det var bara det att på vägen hem så blåste den ena pizzan iväg och landade i gruset, morfar plockade upp den, lade den i kartongen och vandrade vidare hem. han sade aldrig något till mormor att han hade tappat den och hon kommenterade någon gång under måltiden att det kändes som det var grus på pizzan. Morfar spelade då oskyldig. smart morfar jag har :)

SAKNAR DIG.
 
                            


längtan.

efter att ha kört bil i 1 timma, lyssnandes på Egypten musik, så blev längtan efter er alla igårkväll jsuklig. tror aldirg jag har längtat så mycket till någon/något tidigare. Så för att göra allt lite värre så fortsatte jag lyssna på låtar som påminner om er och egypten. jag kan inte förstå hur eller varför jag kan utsätt amig själv för något sånt som jag rö nu. jag längtar varje dag, och det har jag gjort sen 14 januari (bortsett från de 3 semestrar jag har spenderat där i sommar), och det kommer jag göra fram tills i oktober/november 2012 när jag har chansen att åka tillbaka igen(hade inga bilder på de som jag kanske egentligen längtar efter i Eypten, Nathalie är ju faktiskt inte där längre. Men bilden påminner mig ändå om Egypten, vi hade precis landat i Sverige efter 8 månader i egypten)

vad kostar det?

Ja det är många som har undrat hur mycket det kostar att åka iväg som Au Pair så jag tänkte göra en sammanställning över vad jag har betalt.
Visumavgift - 980 SEK
Hotell + resa till ambassaden - 700 SEK
Polisregisterutdrag - 170 SEK
Hälsoundersökning - 400 SEK
Personbevis - 120 SEK
Simkort - 200 SEK
Programavgift - 3 995 SEK
Au Pair klubben - 395 SEK
Avbeställningsskydd - 375 SEK
Försäkring +  sporttillägg 13 månader - 5 580 SEK
Internationellt körkort - 115 SEK
Visumfoto - 500 SEK
Foto till int. körkort - 120 SEK
Nytt pass - 400 SEK
-------------------------
Totalt. 14 050 SEK
Tror att jag har fått med allt nu :)
Det som är den dyraste delen av allt är försäkringen. Jag har valt att lägga till sporttillägg vet inte om eller hur mycket jag kommer utsätta mig för extrem sporter men familjen gillar ju att åka skidor så att det kändes som att det kanske kan behövas. Plus att jag vill inte känna mig begränsad pga det försäkring jag har valt att teckan inte täcker allt. Bättre att betala lite extra och att försäkringen täcker allt.
Sen tillkommer det alltid grejer som du behöver köpa för att kunna åka iväg. I mitt fall ex gummistövlar och regnställ. Inget som behövs om man hamnar i New Port men jag som ska till Seattle, som ligger i de regnigaste delstaten i Usa behöver det. Medans de i New Port kanske behöver köpa sommaregrejer som inte jag behöver ha med mig.

12 dagar var det någon som sa.

Oj, 12 dagar är det kvar tills jag åker till NY. det är lite och jag har massor kvar att göra innan jag kan åka. Imorgon är jag ledig och då måste allt fixas för nästa vecka är det inplanerat träffar varje dag med mina fina vänner :)

förrsten så är det någon vänlig själ som har skickat paket till mig. har fått en avi och är väldigt nyfiken. ska hänga på låset imorgon när Kupan öppnar för att se vad det är för något spännande :) kan även vara så att jag har beställt något käckt som jag inte kommer ihåg :P haha! uppdaterar er imorgon om vad det är för något.

Prio ett efter att hämta paketet är att är att skriva klart packlistan och sen provpacka och prio 2 är att hämta linser och p-piller. Måste pricka av lite på min att göra lista som jag tycker bli längre och längre för varje dag som går!


tvekan smyger sig på.

det bara kom som men bomb när jag vaknade imorse. Jag tvivlar så hela tiden på om jag ska åka till usa eller om jag ska åka tillbaka till mitt paradis. men imorse var det värre än någonsin, efter någon konsitg dröm om mitt kommande år! jag var mest bara förvirrad och visste ingenting - precis som jag är nu. gaaah blir tokig. Någon som har några tips på vad jag ska göra? hur jag kan bli av med dessa jobbiga tankar?       

försöker ...försöker lära mig hur man gör om headern på bloggen! nu har jag nog lyckats. nästan iaf. nu ska bara färgerna bytas ut också :P

packning..

jag börjar bli ett proffs på att packa, packa upp, skriva packlistor och leva i en resväska. Har gjort det de senaste 2 åren från och till, och det är inget som stör mig alls. Det värsta av dessa grejerna är dock att planera packningen, vad ska jag ta med och vad ska jag lämna hemma. och det är där jag är nu i mina förberedelser. jag vet verkligen inte vad jag ska ta med mig. Har skrivit en packlista som är jättelåååååång. tänkte jag skulle lägga upp den här för att ni som läser som också ska åka kan använda er av. 

Röd fleecetröja
Underställ
Röd jacka
Grön/rosa vinterjacka
Pannband
Fingervantar
Regnstövlar
Regnställ
Svarta boots
Joggingskor
Vita converse (?)
Sandaler (?)
Inneladder
Ryggsäck
Handväska
Bag

Jeans x 2
Leggings x 7
Brottarlinnen
Underkläder
Klänningar x 3
Tunikor x 4
Raggsockor
Pyjamas
Shorts x 4
Sockar
Badkläder
Sporttop
T-shirt x 10
Sjal x 3
Mysbyxor

Handduk (stor och liten)
Nagelolja
P-piller
Deodorant
Aloe vera Gelly
Nässpray
Nice n Cool, rakgel
Linser + vätska
Ögondroppar
Nagellack
Tandborste + tandkräm
Smink
Plattång
Hårfön
Hårborste
Tofsar + spännen
Mediciner (allergi osv.)
Smycken

Kalender
Foton
Pippiboken
1a hjälpen kit
Au Pair papper
Kamera
Laddare (kamera, mobil)
Ipod + laddare
Extra mobil
Dator
Bankdosa
USB minne
Adapter
Älg (maskot)

som sagt, den är låååång :)
förberedlserna är i full gång ...

Det är mycket som ska göras innan man åker iväg ett helt år, ska se om jag kan hitta hela min check lista och lägga upp den här till er. Om inte så ska jag göra en ny på de grejer jag kommer ihåg. Nu är det mindre än 3 veckor tills det att jag lämnar Sverige bakom mig för ett år i Usa. Jag känner mer och mer att jag tagit rätt beslut men det är fortfarnade endel tvivel. 

Jag har lite att stå i, listan kommer här :)

- Presenter till familjen
- Kolla om jag behöver ngn form av lapp om mina mediciner
- Hämta ut p-piller för ett år
- Klippa mig och göra slingor, tid den 1 september
- Beställa tid hos tandläkaren
- Skriva packlista
- Börja packa
- Växla pengar (cirka 2000 SEK)
- Skriva ut flygbiljetter
- Betala internationellt körkort
- Hämta ut mitt pass med visumet :)
- Skicka paket till Egypten
- Kolla så mamma och pappa har fullmakt på banken
- Köpa regnställ
- Köpa en ny kalender
- Tvätta allt som ska packas ner
- Fixa en kabinväska


och inte nog med detta, upptill så ska jag jobba. mestadels har jag det sk mördarpasset som är antingen mellan 09-18, 10-19 eller 11-20 hela nästa vecka!!!

                             

förändring..

min blogg är just för tillfället under förändring. jag kommer som ni säkert visste flytta till andra sidan atlanten om 2,5 vecka, närmare bestämt den 6 september. Jag har tänkt att bloggen ska bli en plats för er här hemma som vill veta hur jag har det och vad jag hittar på :)living the dream.

jag lever i en dröm. att kunna resa såpass mkt som jag ändå gör är min dröm. att få för sig att nej men jag saknar egypten och alla mina vänner där nere alldeles för mkt för att klara ett år i Usa. så man åker dit en vecka istället för att sitta hemma och längta. det är det jag gör just nu, ligger i min säng (kallar det så för jag sov här sist för 4 veckor sedan och efter det har bara katterna lånat den) hos malin och ramy. kom nyss hem från jenny, kollade in hennes nya fina lägenhet och har varit på stranden varje dag i snart en vecka :) jag vill verkligen inte lämna detta än, men man uppskattar det mer om man är borta från det ett tag.

kommer sakna ihjäl mig efter alla underbara människor jag känner här nere men livet måste gå vidare och jag har kommit på att jag vill bo i Usa ett år så då får man lämna något annat för att upptäcka nya saker.

och trivs jag inte så har jag alltid något att komma tillbaka till. en av mina egyptiska vänner sa till mig sent igår kväll Julia I dont think America is something for you, see you in december again! och visst han kanske har rätt, och har han det är jag inte den som är den, utan att jag åker tillbaka hem till Egypten.

RSS 2.0