my loved friends in Egypt!

tänker på mina älskade vänner nere i Hurghada, Sharm el Sheik, Egypten!

vet inte vad jag ska göra. tänker på er HELA tiden och vill ringa ner till allihop men det går inte. Ingen som har mottagning. Har lyckats prata med min ÄLSKADE Zelly 2 gånger så jag vet att alla mår bra och ingen är skadad men skulle vilja höra allas röster..

LOVE YOU GUYS!

dag 8, min dag

Dagen började med att klocka ringe, alldeles för tidigt. 05.13 steg jag upp för att bege mig mot jobbet... Väl framme visade det sig att ingen annan hade kommit och jag har ingen aning om vad man gör på morgonen, hur man låser upp dörren, var finns kassan osv så det var bara att sätta sig ner och vänta tills mina kollegor dök upp ca 20 minuter efter mig. Dagen var otroligt lugn på jobbet förutom 4 simskolegrupper annars hände det inte mkt.

Nu är jag hemma och ska efter jag skrivit klart detta läsa tidningen och sen slänga mig på soffan och sova. Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, antagligen inget speciellt då jag ska upp tidigt imorgon också.


dag 9, min förebild

Det finns en enda människa som satt riktigt djupa spår i mitt hjärta!

Han är omnämd i flera inlägg i bloggen förut. Ni som känner mig har nog redan räknat ut vem det är jag syftar på.


Han jag pratar om är Bengt Eliasson, Morfar. Han har alltid varit den personen jag brytt mig mest om, som jag älskat mest, kunnat göra vad som hellst för. och jag var alltid samma för honom. Det var morfar och jag i vått och torrt. Jag minns ingenting från min barndom där morfar inte är inblandad. 

Om jag och morfar stått vid en klippkant och någon av oss hade varit tvungen att hoppa, hade jag kastat mig ut för stupet för att rädda hans liv!

Morfar, vi ses i Nangijala!  Jag Älskar Dig!


dag 7, min bästa vän

Vi har inte känt varandra jättelänge, men jag kan ändå säga att du är min allra bästa vän. Sen finns det en massa andra som också är mina bästa vänner, men inte allra bästa.

Nathalie Svensson, du och jag det är en oslagbar duo. När jag sitter här och skriver så funderar jag på alla galenskaper vi har gjort tsm och hjälp vi har hunnit med mycket sen hösten 2008 då vi träffades första gången i Båstad. 

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva som beskriver vår vänskap, det enda jag kommer på är att vi är lika sjuka båda två. Ingen är som oss eller tänker som oss! ÄLSAKR DIG!
 

dag 6, bästa festminnet

Oj, detta var nog det lättaste av alla ämnen att skriva om.

Ni som har varit med på dessa fester tror jag håller med om att de ver de BÄSTA festerna någonsin. 

Så ett ganska självklart val,

BÅSTAD. Alla galna (!) fester på Hallandsvägen 13. Det var 80 talsfest, födelsedagsfester, grillkvällar, after school på Bowlingen, Pepes Bodega, studentfester listan här kan jag skriva på hela dagen.

 Här förgylldes kvällarna med Mintu + Oboy, Malibu + ColaAsti Cinzano och en massa massa mer! Kommer aldrig glömma dessa galna kvällar, som kanske blev för många :P Onsdag, fredag och lördag i princip VARJE vecka. 

Och detta har jag GR09, SM, Pepes Bodega, Valrossklubben att tacka för! Njut av bilderna och dröm er tillbaka, det gör jag!Årets bästa bild, det flygande chipset...


Valrossklubben, En skålbild sökes !! jag hittar ingen.. Kan någon skicka en till min wall på facebook?? :)

dag 5, min favoritplats

jag fick tänka en bra stund innan jag kom fram till vilken min favortiplats är. Och jag kan inte riktigt komma på bara en plats heller, det finns så många...

1. Hurghada, Egypten. Antar att ingen är förvånad över att denna fantastiska plats kom på första plats. Hurghada är mitt andra hem och det går inte en dag då jag befinner mig någon annanstans som jag inte längtar tillbaka. I Hurghada och Egypten har jag många olika platser som jag gillar också - ShADE, Cafe del Mar, Mahmya, Luxor. Listan kan göras lång men jag stoppar här.

2. Badhus, alla badhus som finns i hela världen (tror jag) får mig att bli på bra humör och jag älskar att gå runt där i den kvava luften, i denna äckligt varma lokal, känna doften av klor, bli blöt om fötterna. Synd bara att jag alltid befinner mig på bassängkanten nu förtiden :( Men bättre det än inget.

3. Båstad. I denna kuststad bodde jag i hela 40 veckor, och blev helt såld. Jag älskar denna lilla mysiga håla. För det är inget annat än en håla. Vet dock inte om Båstad är lika bra utan min underbara gamla klass GR09

4. Chicago, mina drömmars stad. Någon gång i mitt liv ska jag bosätta mig där, iallafall för en kortare tid. Här finns allt man kan tänka sig och lite till. Om ni inte har besökt denna stad i drömmarnas land (!) så borde ni ta er över havet och njuta. Det tänker jag göra, många gånger till!

5. Helsingborg, behöver inte säga mer än 2 saker. Sundets pärla och Sveriges finaste stad.

dag 4, det här saknar jagJag saknar ganska mkt saker just för tillfället.


1. Mina älskade vänner Zelly Camilla Jenny ElinKramfors” i Hurghada.  Saknaden ner till er och Egypten är enorm. Jag kan inte beskriva den med ord… Jag tänker på er hela tiden. Men vet också att när jag väl kommer ner till er igen kommer allt vara toppen, Can’t wait!


2. Båstad, Valrossklubben, Hallandsvägen, Pepes - behöver jag säga mer än så?


3. Felle, Emma, Nathalie och Emily – min valrossklubb! <3


4. Hurghada säsongen 09/10. Den var alldeles perfekt! Åhh kan vi inte bara spola tillbaka tiden?


5. Min älskade morfar! Du kommer alltid ha störst plats i mitt hjärta.

 

Valrossklubben <3       


dag 3, mina föräldrar


Man kan nog kalla mig för pappas flicka, i alla fall just för tillfället, när jag var liten så var det helt tvärt om. Pappa fanns inte innan jag fyllde 3 kanske. Om jag trillade och slog mig, pappa stod 2 meter ifrån och mamma 32, så sprang jag ändå hela vägen till mamma.


Jag tror man kan beskriva oss som en av de knäppaste familjerna, vi har oftast väldigt roligt åt varandra, vi skämtar, löjlar oss.


Pappa, går inte riktigt att beskriva med ord hur du fungerar eller hur du är. Man måste nog träffa dig för att förstå. (Läs föregående inlägg om Jag skäms över) Men i alla lägen så har vi alltid roligt tillsammans och utan ditt otroligt knäppa beteende hade jag inte skrattat hälften av det jag gör nu! Älskar dig!


Mamma, är enklare att beskriva men ändå svårt. Hon är den mest kramiga (kanske efter mig) personen jag mött. Även om det är med mamma jag har de flesta bråken så är vi ändå alltid vänner efter någon dag igen och då som om inget hänt. Jag och min mamma är otroligt lika varandra, otroligt lika. Dock bara till sättet. Älskar dig!

 


dag 2, jag skäms överJag försöker iallafall lever efter mottot skäms aldrig för något du gör eller har gjort. Och framförallt inte för något som någon annan gör eller har gjort.

Men det funkar inte riktigt i alla lägen. Det jag skäms mest över och som får mig att vilja sjunka under marken flest gånger är min kära Pappa. Han kan komma på att göra de mest sjuka grejer, och i 90% av fallen är jag lika sjuk och hjälper honom) men i resterande 10% så skäms jag ALLTID över det han gör. Han kan ställa sig i mataffären och dansa om han hör en bra låt osv.

Men även om jag ganska ofta får skämmas över honom så är han den i särklass roligaste människan jag har träffat. Skrattar alltid med och åt honom och vi har alltid roligt tillsammans, även om jag ibland måste skämmas.


dag 1, mina planer


Ja, jag vet egentligen inte riktigt varför jag satte upp denna punkten på listan då jag inte har några speciella planer. Jag avslutade mitt äventyr i Egypten lite tidigare än beräknat så fram tills i april skulle jag inte ha ngt att göra. Det har jag löst med lite timvikarie jobb här och där och även att sommarjobbet börjar tidigare. De långsiktigare planerna, där finns de några stycken att välja mellan,

1. Aupair i USA under ett år. Om detta infaller eller ej vet jag inte. Ska börja kolla på det nu och se vad som händer.

2. Studera, vad eller var vet jag inte. Men har väl insett att jag måste plugga mer om jag vill få ett normalt jobb

3. Åka tillbaka till Egypten i september och jobba som reseledare en säsong till.


nu är det dags..

jag tänker börja blogga ingen nu när jag är hemma i Sverige och inte skriver på resdagboken längre.
Och jag tänker härma min vapendragare, Felle, och börja allt med att berätta ngt nytt om mig varje dag! :)
här är vad ni får läsa om med start imorgon!

Dag 1 – Mina planer
Dag 2 – Jag skäms över
Dag 3 – Mina föräldrar
Dag 4 – Det här saknar jag
Dag 5 – Min favoritplats
Dag 6 – Bästa festminnet
Dag 7 – Min bästa vän
Dag 8 – Min dag
Dag 9 – Min förebild
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – 3 sanningar om mig
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Det här får mig att gråta
Dag 14 – Jag om 10 år
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Vad är kärlek?
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – MIn favorit film
Dag 20 – För ett år sedan
Dag 21 – Mina rädslor
Dag 22 – Det här gör mig upprörd
Dag 23 – Det här får mig att må bättre

brist på respekt.


Nyss hemkommen, efter en respektlös eftermiddag från ngn jag trodde var min vän. Eller iaf ngn som inte skulle behandla mig som hon gjort. Jag försöker alltid i alla lägen visa alla människor respekt, det är omöjligt i vissa lägen, och förväntar mig då att andra ska behandla mig med respekt. Om jag öppnar mig och berättar ngt väldigt personligt och sedan i samband med detta berättar att det skett lite förändringar i mitt arbete, för en tid framöver, och får en snäsig kommentar om att jag är klen, inte klarar av arbete i svar. Jag kan inte ta sådan skit, jag kan inte det. Från och med nu har det skett en STOR förändring i mitt liv, blir inte jag behandlad med respekt finns det ingen chans i helvetet att jag kommer visa den personen respekt någonsin igen!


älskade du.

den viktigaste personen, han som har satt störst märken i mitt hjärta har lämnat mig kvar alldeles ensam. Du är den personen som har störst plats i mitt hjärta, kommer alltid vara min bästa vän.

idag har vi haft begravning, och min mamma placerade en fiskaregubbe på kistan i kyrkan. detta är nog på det sätt som de flesta känner igen min älskade morfar.

Min farbror skrev tidigare idag och på juldagen inlägg i sin blogg om morfar. Dessa beskriver otroligt bra hur jag känner, http://www.fredrickjellberg.com/ "sista vilan för mannen med pipan och båten" och "ett farväl för evigt i juletid" läs gärna här för jag har inte ord att beskriva.

Du är den personen som har betytt mest för mig i mitt liv, och som alltid finns där. Nu och när jag var liten. Du är den personen som jag älskar mest och som jag ALDRIG kommer att lämna. Du har en enormt stor plats i mitt hjärta och en stor betydelse i mitt liv!

Morfar jag älskar dig! Du är det bästa som finns! <3


RSS 2.0