home sweet home, eller?

sitter vid köksbordet hemma hos mina föräldrar, känns så jäkla overkligt men skönt! har inte kunnat sova många timmar, direkt när jag kom hem igår packades väskorna upp, sedan packades alla sommarkläder ner för att jag på måndag (!) ska kunna åka till Egypten! igår kunde jag inte sova heller, så har väl sovit typ 7 timmar på 2 dygn nu, är trött så in i helvete!!! :P men det hindrar mig inte från att om 30 minuter åka till Lund för att träffa Nathalie, Emma, Hugge och Emily ! som jag har längtat. 
 
Hörs mer sen! 
 
PUSS!

frankfurt, Germany

Spenderar 5 timmar på Frankfurts flygplats innan det bär av hemåt :( kan inte direkt påstå att jag gillar denna flygplats. Säkeretskontrollen (den 3e) var för jävlig!! Om jag kommer igenom med min väska i USA tycker man att man borde komma igenom överallt, men inte i Frankfurt. Jag var tvungen att packa upp allt (!) i min väska för att de trodde jag hade vätska i väskan, inte nog med det. De tog 1 timma att gå igenom och det var inte ens kö, jag ska då aldrig mer flyga gelés mellanlandning här om jag inte måste! Dessutom har men bara internet i 30 minuter, jag saknar USA redan!

Puss!


på väg hem.

testar för första gången ett tidsinställt inlägg, hoppas det funkar :D 
 
Nu sitter jag på flyget hem, landar i Frankfurt om undefär en timma för att sedan vänta där i 5 timmar för att få flyga hem till Göteborg. 
 
Jag är sååå sjukt nervös över att komma hem, men tycker att det ska bli såå grymt skoj att få träffa alla vänner och mina föräldrar igen efter mer än ett år i USA :D 
 
Ses snart Sverige! 
 
 

nu är det nära.

nu är det mindre än en timma tills vi ska åka till flygplatsen. och det är 4 timmar tills mitt flyg går! Hur gick det så fort, det känns som det var igår jag räknade ut att om typ 12 veckor ska jag åka hem. 
 
Jag får mer och mer panik över att jag faktiskt ska åka hem, att jag ska spendera 26 (!) dagar i marks kommun, att jag inte kommer träffa mina vänner här i USA, att jag kommer behöva prata svenska hela tiden! men jag ser även fram emot det, jättemycket. för alla nackdelar kan vändas till en fördel, jag kommer få spendera hela 26 dagar hemma i mitt älskade Örby, jag kommer få träffa mina fina vänner hemma i Sverige massor och jag kommer få prata svenska hela tiden och inte oroa mig över att inte förstå :P 
 
Imorgon ses vi Sverige, jag har saknat dig! massor. även om jag ogillar att erkänna det. saknaden har dessutom blivit större och större för varje dag som gått. och imorgon är jag där, helt ofattbart! 
 
Hör av mig när jag är hemma, PUSS! 
 
USA, I'll miss you! Wifey I'll miss you and Justin I'll miss you! 

resfeber? OM jag har!

jag har nog aldrig haft sådan här resefeber tidigare, det är helt sjukt! Inte ens när jag skulle till Egypten första gången. jag vet inte varför jag har sån sjuk resfeber, jag ska ju trots allt bara åka hem, till ett ställe som jag kan som min egen ficka! kan det kanske vara faktumet att jag kommer hem till ett tomt hus? Ja men visst är det så, mina föräldrar är inte hemma och jag har "tvingat" Anna att hålla mig sällskap imorgon kväll när jag packar min väska till Egypten. 
 
Väskorna är packade, biljetten är utskriven och jag är så redo man kan bli! NU vill jag att det ska va fredag och att klockan ska slå 18.55 så jag kan få landa i Göteborg :) 
 
Morgonen idag har varit stressig, jag vaknade redan vid 4 och var klarvaken. HATAR resfeber. Fick då panik och tänkte shit tänk om min flight var 6 am istället för 6 pm. då är jag körd, så jag hetsade upp och kollade min biljett. Flighten är 6 pm. SKÖNT! nu kan jag somna om tänkte jag, ja just det. jag sov inte en blund innan klockan ringde kl 07.52 och nu är jag trött. riktigt trött. kanske är bra dock, då somnar jag kanske på flyget :) 
 
Jag skrev förresten precis klart nästa skoluppgift som ska in senast söndag, så nu har jag gjort mig väl värd att få sova på flyget hem (hela vägen) om jag kan! :D 
 
Nu ska jag försöka va en bra förebild och heja på S när han spelar fotboll. Idag spelar han faktiskt. kan det vara faktumet att jag sa, om du spelar fotboll utan att ta upp bollen med händerna hela tiden kan vi hoppa i hoppborgen efteråt :D haha! det verkar ju funka! 
 
PUSS!

ett dygn kvar.

Imorgon vid denna tiden är jag förhoppningsvis i gaten på flygplatsen och väntar på att få flyga till Frankfurt :) jag är (kanske har sagt det innan) helt sjukt nervös och har redan resfeber :( jag vet inte varför, det är ju inte direkt något som jag inte känner igen som väntar på mig. Eller inte vad jag vet iaf? Det är väl kanske Emmas son H som blivit 6 månader äldre sen sist men annars är sig nog allt likt!

Idag när S var i skolan köpte jag det sista som ska med hem, innan jag packade klart väskan :) väl klar så städade jag, våran lgh och grannens lgh! Helt slut åkte jag till S skola. Där var det kaos, en äldre dam kommer fram och frågar om jag kör en Toyota, vilket jag gör. Hon berättar då att någon krossat rutan på en Toyota van på parkeringen bl.a. Bl.a. Bl.a., jag frågar vilken färg, svaret är mörk! Skönt tänker jag, det är inte min. Men i ögonvrån ser jag en annan mamma med panik i ansiktet. Det visar sig vara hennes bil, och hennes väska med plånbok och telefon är borta! Hon ber mig hålla koll på hennes två döttrar samtidigt som hon halvspringer (hon är dessutom gravid, så det såg lite roligt ut) till bilen. Samtidigt ringer min arabiska vän och säger jag blir sen, kan du hålla koll på min dotter. Så helt plötsligt hade jag "ansvar" för 4 barn. Efter en stund kom båda mammorna tillbaka och jag fick öva mina arabiska kunskaper lite med den lilla flickan! Försökte förgäves säga mamma är sen, hade ingen aning om hur man säger det! Haha!

Nu sover S och jag borde plugga. Men resfebern är för stor och tar överhand :( jag får plugga imorgon istället!

Ses snart Sverige!!


SF in my heart.

jag har haft ännu en fantastisk helg med mina fantastiska vänner i SF. Denna gången fick jag även göra stan ösäker med Jenny (som åkte för lite mer än en vecka sen, kul att äntligen ses igen) Vi var turister och åkte till utsiktsplatsen Twin Peaks och sen till baker Beach (där man får en fantastisk utsikt över Golden Gate Bridge) jag glömde min kamera i Seattle, så Justin kan du skicka bilderna till mig så mina vänner kan få ta del av de? :D 
 
Annars gjorde vi inte mycket, umgicks, hängde i parken, åt pannkakor och sen helt plötsligt slog kl 19 i söndags och jag var tvungen att ännu en gång ta tåget till flygplatsen för att flyga hem. Det känns konstigt att veta att jag inte kommer kunna åka tillbaka till min favoritplats på nästan 2 månader, jag vet helt ärligt inte hur detta ska gå. Jag funderar redan på vilken helg i november som funkar för mig att åka ner, planen var den 16 men då ska vi ju till Vegas (och det är inget som kan rubbas på, haha) 
 
Igår var jag trött så jag visste knappt var jag hette, pga en liten flygförsening hem från SF i söndags kväll kom jag inte hem förns 02.00 och sen kunde jag omöjligt sova eftersom det var så kallt att jag skakade tänder. Efter ungefär 40 minuter beslutade jag mig för att ja jag behöver ta mig pjamas, så upp på med Elins sockar, pjamas byxor och en tjocktröja, tänkte när jag tog på mig den att jag lär ju vakna inatt och behöva ta av mig den, det behövde jag inte utan vaknade så snällt med tröjan på när alarmet ringde kl 07.52. När S var i skolan hade jag planerat att sova, det blev inte så mycket med det. Jag duschade och packade en till väska som ska med hem till Sverige, nu återstår bara att se om den håller vikten eller inte (Victoria har med sig min våg tillbaka ikväll, så upp till bevis) gör den inte det har jag problem! :( Helt plötsligt var klockan så mycket att jag fick springa till bilen för att inte bli sen till S skola. Väl hemma åt vi lunch och sen somnade S och vilade i 4 timmar, jag sov på soffan 3-3,5 av dessa :D FANTASTISKT! att få ta en nap när man är riktigt trött är det bästa som finns, jag ska napa varje dag hemma i Sverige :D 
 
Igår kväl var det dags för "fancy middag" med Jen och Kev. Detta för att fira att jag varit här i ett år :) grannen var barnvakt (och jag insåg när vi satt där att det är första gången på ett år som vi äter middag ute utan S) Middagen var fantastiskt god, stek och bakad potatis ! Mmm! Efter middagen påväg hem, stannar Kev i korridoren och säger STOP, we have to watch this. Det var amrikansk fotboll på tvn och Seattle spelade mot Greenbay (som var i final förra året) det stog 7-12 och Seattle hade bollen :) För en touchdown får man 6 poäng, och det var det enda Seattle behövde för att vinna. Detta hände med 2 sekunder kvar av matchen, dock vinkade en dommare touchdown och en inte. Så det var några nervösa minuter innan de båda vinkar för TOUCHDOWN! Seattle Saehawks vann över Greenbay packers med 13-12!!! Detta är sjukt stort, speciellt med tanke på att Seattles fotbollslag inte är en bra lag :D det kanske kan bli en spännande säsong trots allt:D 
 
Idag har vi varit på gymnastik, kallt och äckligt är det där. Det luktar fötter :( USCH! jag tog med mig en filt idag, vilket jag var väldigt glad över (sist satt jag och hackade tänder för att det var så kallt) Sen tog vi oss en tur på cykeln innan det var dags för lunch och sen vila, S sover och jag försöker plugga. Men har tappat motivationen och funderar på att helt enkelt ge upp för idag. (förutom att frugan min ska läsa igenom allt ikväll för att se om det låter okej eller inte :D) Nu borde jag stänga ner detta och gå och byta om. Hannas gamla värdfamilj har nämligen bjudit in mig och Victoria på middag ikväll, skoj att vi håller kontakten trots att hanna inte är här (jag önskar dock att du vore här hanna)
 


 
kanske världens finaste utsikt?!?? 
 
 
 
Justin vid Twin Peaks. 
 

det börjar kännas nu.

Jag känner verkligen av att jag åker om en vecka nu. Om exakt en vecka sitter jag på planet hem och har påbörjat min 24 timmars resa :) det känns både bra och dåligt. jätte nervös är jag, har redan fjärilar i magen och vill inte veta vilket vrak jag kommer vara på torsdag nästa vecka :( Åh, vad jag är glad att jag valde att stanna längre här även om jag har mina dalar ibland och vill packa väskan :P 
 
Kvällen har spenderats med Victoria och Christina, mycket trevligt. Vi åkte till BOOM noodles (?) i U village för att äta middag. Victoria och Christina beställde även drinkar, sådär smart kom V på efter ett tag då hon kör. Så jag offrade mig, det skulle jag inte ha gjort. FY fan vilken äcklig drink. En margarita med vattenmelon juice i, sjukt äckligt. om ni någon gång funderar över det, beställ inte! USCH! 
 
efter middagen blev det Molly Moons glass, Jordgubb Balsamic! sååå jäkla gott, idag frågade jag om de har den smaken året runt, svaret var JA och det gjorde mig grymt glad!!! 
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA! 
 
 
 

bästa födelsedgspresenten!

S är överlycklig för presenten jag gav honom! :D


sverige i vårt hus!

Jag älskar att jag har lyckats slå in Sverige lite överallt i vårt hus :) det finns lingonsylt och knäckebröd i skafferiet. Lingon och flädersaft, Ikeas bokstavskex, fiskbullar och nyponsoppa! :)

Men det är inte bara i matväg det påminner om Sverige här. Vi har även svenska böcker, tre stycken :) en mamma mu, en Pettson och en pippi! Dessa tre är S favorit böcker, vilket glädjer mig. Han har även en Pippi tröja, en svensk fotbollsdräkt och en Sverige tröja. (garderoben lär bli större när jag kommer tillbaka i oktober :))

När jag gick in i förrådet igår möttes jag av en Gina Tricot påse på hyllan :) trevligt! Och seans födelsedags present från Hanna kom i en Systembolaget påse! Haha! Passande till en femåring ;)


planer och min dag.

Jag har så sjukt mycket planer för mitt liv att jag skulle behöva leva tills jag är 350 år! Men vet ni vad? Jag tror jag ska lyckas ändå :) just för tillfället planerar jag mest mina 4 veckors semester utanför USA, om 1 vecka åker jag hem till Sverige för att spendera 4 veckor där :) eller 1 i mitt älskade Hurghada och 3 i mitt älskade Örby :) förutom det planeras en tripp till Las Vegas (den ska bokas ikväll), Rihanna konsert (bokas imorgon), roadtrip i Kalifornien i december, Lady Gaga konsert i Januari (sköts av Frugan :)) jag försöker även samtidigt som detta planera min Asien resa, som förhoppningsvis sker om 2 år :)

Dagen idag är ganska lugn, vi har ingen bil idag för Kev körde till jobbet så vi är ganska strandade :( ska nog ut på en cykeltur snart tror jag. Måste bara få i S lite lunch. När han spelade fotboll kollade jag upp 3 föreläsningar om Egypten som jag vill gå på i November :) senare idag ska jag skypa med Anna, för första gången på ett år! Bra att vi gör det 8 dagar innan vi ses (ja jag åker härifrån om en vecka men landar i Sverige om 8 dagar efter en 24 timmars resa)

Imorgon åker jag till SF !!! :D


tack frugan.

För ett tag sen var S och jag hos Victoria och hon lagade TunaMelt till lunch, fan va äckligt tyckte jag. Det har jag fått ändra mig angående, jag är beroende! Varje dag till lunch äter jag två st TunaMelt! För er som inte vet vad det är, ska jag berätta det för :) det är tonfiskröra gjord på tonfisk, majonäs, senap, salt och peppar. Detta lägger man på önskat antal brödskivor och sen ost (av valfri sort) på detta, sen in med det i ugnen tills osten har smält :) och vips så har man en fantastiskt god lunch klar :D

Tack Victoria för att visade mig detta enkla men ack så goda recept! :)


fotboll som är så roligt :D

Jag minns inte så noga om jag gillade fotbollsträningarna när jag var liten, men jag skulle älska det om jag fick spela fotboll nu :D S spelar fotboll varje torsdag morgon, jag försöker varje gång ha tillräckligt med mod för att fråga om det finns lag för vuxna här också :) har inte kommit så långt än. Spelar lite med S och hans tränare innan träningen börjar, det håller mitt fotbollsintresse vid liv :)

S hatar fotboll, det är verkligen inte hans grej. Jag försöker verkligen få honom att förstå fäder roliga i fotboll, men han skiter i det mesta och sitter i ett hörn och funderar som någon annan jäkla pensionär! Det är synd. Han behöver lite aktiviteter, och framförallt behöver han leka med andra barn!

Jag hoppas att jag kan lyckas med detta, vill verkligen att han ska tycka om fotboll. Iaf lite!

Wish me luck!


rubriker är svårt

Åh va jag tycker det är svårt med rubriker. Vill alltid komma på något käckt att skriva men motivationen för käcka rubriker är som bortblåst, så även fantasin :( hoppas den kommer tillbaka snart.

Dagen började okej, det första som mötte mig var ett stökigt kök (och ny snackar vi stökigare än stökigast) jag brukar vanligtvis börja min morgon med att plocka undan i köket (Julia, you're a grownup in this house) men idag ha jag bestäm mig för att fan heller, jag tänker inte städa upp efter vuxna människor. Så tömde bara diskmaskinen och ställde in mina och S disk efter frukosten! Kan hända att det blir en fight om detta ikväll, men den tar jag mer än gärna! Ja jag är på krigsstigen!!! Haha

Snart är det dags för vila för S och det betyder städning och plugga för mig! Måste nämligen skriva om lite på det som ska in om 1,5 timma :( hur ska jag hinna detta??

Inte så att jag räknar men om 9 (!) dagar kommer jag hem till Sverige igen! Åh som jag längtar. Då väntar världens bästa pizza, en av världens bästa vänner och världens bästa grannar på mig!! Jippie.


idag är det ingen vanlig dag..

Nej, det är det verkligen inte. S fyller 5 år :D Vi firade ju honom i söndags med hans vänner så ikväll blir det bara familjen och jag. S har fått välja middag, mandarin chicken och till efterrätt blir det banankaka som jag och S bakade i torsdags (eller var det kanske i fredags?) 
 
Jag sitter i skrivande stund ute på baksidan och njuter av de sista dagarna med sol. det är varmt som attans idag, men jag klagar inte. det är helt fantastiskt. jag försöker plugga men är mest irriterad på att grannen lyssnar på jazz i sin trädgård, detta gör hon varje dag. hela dagarna. och dessutom låter det som att det är samma låt om och om och om igen! börjar bli lite tröttsamt, funderar på om jag ska "råka" gräva av hennes elledning eller om jag ska koppla in min musik i våra högtalare och spela lady Gaga på högsta volym ett tag. Hon borde fatta vinken då, eller vad tror ni? jaja, jag ska inte va bitter. hon har väl inte så mycket att glädja sig åt här i livet, jag har förresten aldrig sett människan, och jag har varit här i ett år. MÄRKLIGT! 
 
om 20 minuter slutar jag, fan va skönt! jag funderar på att ta mig en promenad runt sjön, men vet inte hur jag ska komma hit och borde kanske hänga med familjen. har inte gjort det på typ 3 veckor nu. packa måste jag göra också, både till SF och till Sverige (sverige väskan är nästan klar) och så måste jag tvätta, det är helt sjukt va mycket tvätt jag har hela tiden! 
 
Jaja, ska inte klaga på något. Jag älskar mitt liv, jag är sååå glad över att jag får åka till SF i helgen och träffa jenny, och justin en gång till innan jag åker hem men kanske framför allt så är jag extremt lycklig över att få komma hem till Sverige och Egypten om mindre än 2 veckor! <3

hejdå älskade honeybadger!

Som sagt så körde jag Hanna till flygplatsen, där Victoria mötte oss för en sista kram :( åh fy va sorgligt det var men tro det eller ej, jag som gråter för allt grät inte en enda tår på vägen hem. Fällde dock en när jag kom hem, men that's it. Att jag är stolt över mig själv är bara förnamnet, men antar att tårarna igår kväll var tillräckligt!!!

Hanna jag saknar dig redan och du har bara varit borta i 2 timmar. Eller nej du har inte ens lämnat Seattle än, 5 minuter kvar innan ditt flyg lyfter till Colombia! :D


uppe med tuppen

Är uppe monster tidigt idag för att köra Hanna till flygplatsen. Kl är 5 och jag har varit vaken i mer än 40 minuter redan, helt sjukt!

Jag hade mer än gärna sovit eller varit vaken om det var så att jag skulle åka någonstans eller visste att Hanna skulle komma tillbaka, men det ska jag inte! :(


ännu ett hejdå är nära

Imorgon bitti ska jag köra Hanna till flygplatsen :( jag ogillar att säga hejdå, vet dock att man aldrig ska säga hejdå utan vi ses! Om det är något jag vet så är det de men det är ändå sjukt svårt. Vet inte när jag ska träffa henne igen, och hon har varit en STOR del av min vardag här i USA. Jag träffade henne första dagen i NY för mer än ett år sedan och sen dess har vi träffats minst 3 gånger i veckan! Det kommer bli tomt utan dig Hanna!


solen strålar från en klarblå himmel.

Åh idag bjuder Seattle på fantastiskt väder! :) solen skiner, det är varmt och inte ett moln så långt ögat når!

Lite skillnad mot vädret hemma i Örby.
Seattle vs. Örby :)


starbucks eller stördbucks - kalla det vad du vill

I skrivande stund sitter jag och pluggar ännu en gång på starbucks eller som vissa väljer att kalla det, Störbucks :D haha! 
 
jag försöker skriva på en av uppgifterna som ska vara klar den 29 september. Vill va ute i god tid :) i denna uppgift måste man källhändvisa allt man skriver, åh hjälp va svårt det är. märks att jag inte har pluggat på riktigt sen jag tog studenten, Båstad räknas inte riktigt då vi inte pluggade överdrivet mycket under det året. 
 
Ang att jag skulle köpa biljetter till Rihanna idag, det gick ju inte som planerat. De släpps för de som har en speciell kod idag och för "vanliga människor" på fredag. Så på fredag kl 10 ska jag sitta bänkad framför datorn för att köpa biljetter! :D TJOOHOO!! 
 
nu böckerna och mitt dokument skriker efter mig, måste fortsätta plugga. 

PUSS! 

kommentarer

Har hört från er att det inte går att kommentera på mins inlägg. Insåg nu att det är mitt fel, när jag bloggar från mobilen måste jag fylla i en ruta som tillåter er att kommentera. Ska genast bli bättre på detta! :D


träningsvärk

Kan ju meddela att min kropp värker som aldrig förr efter gårdagens scavanger Hunt!

Jag älskar det! Känslan av att vi vann är nästan starkare än igår! :D


ny vecka, nya möjligheter

Då var det måndag igen. Vet inte om jag gillar eller ogillar måndagar, en sak är säker jag ogillar att gå upp på måndagar. Jag gick och la mig 22.30 igår, kors i taket, och ändå är jag så jävla trött idag. Förra veckan var hård, hoppas denna blir bättre :)

Har nog inga planer för veckan heller egentligen, mer än att plugga och köra Hanna till flygplatsen 05.30 på tisdag morgon och (glömde nästan bort) åka till SF på fredag :D och så borde jag nog packa klart min väska, tvätta allt som ska med hem till Sverige. Men vi får se hur det blir med det.

Jag börjar bli lite nervös över min semester som börjar nästa torsdag!! Det är snart. Ser fram emot det jättemycket men är ändå nervös av någon anledning. Tänk om jag älskar Sverige så mycket (helt plötsligt) att jag vill stanna där? Risken för det är minimal men den finns ju alltid.

Nä nu ska jag sluta spekulera i något som jag aldrig kommer bli klokare på :P vad framtiden har att erbjuda får vi helt enkelt se!

Idag ska jag plugga (S ska till skolan), köpa biljetter till Rihanna i april 2013, leka i en park och äta den sista middagen får det här året (iaf, låter mindre ledsamt om jag säger så) med Hanna! :(

Hoppas ni haft en bra måndag, jag ska göra mitt bästa :)


birthday party!

som om inte Scavanger hunten var nog med roligheter idag så hade S sitt födelsedags kalas :D familjens vänner, hanna och victoria och victorias barn kom över :) vi hade en hoppborg i trädgården och dagens höjdpunkt var tårtan, som var formad som en "grandfatherclock" S valde en sådan kaka, av någon anledning. vet inte riktigt varför, han har även önskat att få vara en grandfatherclock på halloween, får se hur detta går :D 
 
tårtan :D 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Scavanger hunt :D

Idag var det dags för årets scavanger hunt, skattjakt tror jag det heter på svenska. man får en lista med frågor och saker man ska hämta och byggnader/personer som man ska fota. Alla au pairer i Seattle samlades Downtown för detta event, där jag hanna victoria och christina bildade lag. med målsättningen att vinna! vi sprang runt non stop i 2 timmar och lyckades svara på alla frågor utan 2 och hitta alla saker utom 4 (political handout, theater ticket bla) vi fick ihop totalt 77p, vilket är bra :D 
 
det visade sig dock att ett annat lag fick 81, vilket vi tyckte lät mycket. jag var arg en stund innan jag bad min LCC (kontaktperson här från organisationen) koll igenom vårat en gång till. vi ahde missat en hel sida som gav oss 3 poäng tror jag och något mer vi de hade missat att ränka. så vi slutade på hela 81 p, och de andra fick poängavdrag eller så ljög de för oss när de sa hur mng poäng de hade! 
 
Summan av kardemumman, the winning team is Christina, Victoria (när de ropat upp dessa två namn börjar jag skrika hejdlöst av lycka, så som antagligen bara jag kan, och slår mig fram genom folkmassan) Julia and Hanna! mitt lag följde efter och lyckan som spreds i vårt lag efter att vi fått vårt pris (som förresten var 50$ på H&M, gillar att de stödjer Sverige :P) var obeskrivlig!!! ÄLSAKR ATT VINNA, OCH HATAR ATT FÖRLORA! vi sprang runt en stund och var lyckliga, vår LCC Nicole gav oss en kram och hon var lika lycklig (nästan iaf) över  att "hennes" au pairer vann :D 
 
åhh va jag älskar att vinna!
 
 
 
 
 
 

shopping makes me happy!

Hade värsta morgonen på länge, saknade allt och alla. Men nu är det bättre :) Victoria kom och hämtade upp mig vid 15 för en sen lunch och mycket shopping :) tjohooo! Jag är nu 3 toppar, en present till en fin vän hemma i Sverige, en ny bh från VS, en present till mina föräldrar och en till mina snälla grannar som ska hämta mig på flygplatsen rikare :D

Dock är mitt bankkonto tomt, men inte sörjer jag för det! Shopping gör mig lycklig!

Kvällen avslutades med film hemma hos Hanna, antagligen den sist någonsin :( What to expect when expecting :) grymt bra film.

Nu ska jag sova och ladda för "scavanger Hunt" imorgon! Här ska vinnas!!!


trodde aldrig att jag skulle säga det men....

Fy fan va tråkig Seattle är utan mina fina vänner! Idag är en deppig dag. Jenny åkte igår och jag har flera tänkt att ja men jag ringer Jenny och ser om hon vill göra något, ganska snabbt inser jag att det är omöjligt. Hanna är hos Matt i Puyallup (?) som ligger lååååångt borta och jag kan omöjligt ta mig dit! :( och som ni vet så har Victoria flyttat och hon har redan sällskap hemma i huset av gamla au pairen i hennes familj, så hon har inte samma behov av att ses som jag har! :(

Är det såhär nästa år kommer se ut vill jag inte stanna. Fy fan va tråkigt jag har!

Har packat klart mina väskor på morgonen, jag är redo att åka hem till Sverige nu! :)


sommaren verkar va tillbaka.


Ituy

Infineon ppp0qcusyewtwwsye / S


arabiska - tjohooo!

Idag när jag hämtade S efter skolan kom det in en kvinna som var helt täckt (burka). Hon pratade arabiska med sitt barn och jag kunde givetvis inte låta bli att lyssna. Frågade henne sedan var hon kom ifrån, vilket visade sig vara Saudi. Hon var jättetrevlig och erbjöd sig att lära mig arabiska köket utbyte mot att jag lär henne engelska :) ska nog hänga lite med henne nästa vecka :) kom att tänka på det nu när jag satt här och skrev om henne att hon kanske kan lags egyptisk mat, halva hennes familj är egyptisk :) jag ska bannemej fråga henne på måndag :)

Ja det är alltid bra att prata med främlingar ;)


Packhjälp sökes - försök nummer 2

Jävla skit app! Jag bor vansinnig! Allt jag skrev försvann! :( gaaaah!!

Idag försökte jag mig på att packa min väska. 24,3 kg visade vågen (min nya fina resevåg) Jag ringde flygbolaget två gånger innan jag insåg att jag måste packa ur 1,3 kg. Väskan får absolut inte väga mer än 23!! Gaaah. Jaja, det var bara att gilla läget och packa ur lite grejer. Det hela slutade med att jag packade ut böcker och strunt som jag vill ha hem, flyttade över allt från min andra resväska :) det fick plats och nu väger min stora resväska 23,2 kg (hoppas inte de är allt för petiga på flygplatsen eller att min våg visar helt fel) Väska nummer två väger just nu "bara" 10 kg men jag ska nog hitta något att fylla upp den med :)

Jag tycker dock inte om bagagereglerna Condor har :( en väska á 23 kg och ett handbagage á 6 kg! Önskar att de hade bokat in mig på Icelandair istället, men men. Inget att hänga läpp över då jag inte kan påverka det ändå!

Om 13 dagar bär det av och om 14 är jag hemma i Svedala igen! Jag är extremt lycklig över detta, och hoppas att jag kommer njuta av mina 4 veckors semester och inte bli allt för uttråkad i lilla Örby! :D (har en känsla av att det kan ske)


packhjälp sökes!


tröttmössa #1

Fy in i helvete så trött jag är idag! De känns i kroppen att jag jobbat 24/7 sen i tisdags morgon. Jag kan knappt hålla ögonen öppna och klockan är inte ens 17 än. Hur ska denna kväll sluta? Till min stora lycka frågade S om vi kunde äta pizza till middag :) skönt då slipper jag iaf göra middag :)

Idag fyller min värdmamma år, så igår gjorde S och jag ett kort till henne :)

Bjuder även på en bild av mig från Jennys hejdå middag igår. Jag slapp dock säga hejdå eftersom jag ser henne nästa helg (bonus) i San Francisco och så ska vi ju till Vegas i November :D

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/448384/images/2012/pic_5053c096ddf2b37026000b68.jpg" class="image">


Student på riktigt :D

glömde berätta den kanske viktigaste saken som skett i mitt liv idag. Vet inte hur mycket jag berättat om kursen jag tar via Umeå universitet. Kan berätta allt från början nu, en gång för alla :) Kursen heter Turismens villkor och jag studerar tillsammans med Helena som jag simmade med när jag var yngre. Det känns enormt bra att ha någon man känner som man kan fråga saker om kursen, uppgifter osv. 
 
På söndag ska första testen "tentan" va gjord. Det är ett quiz på 20 frågor och man måste ha 10 rätt för att bli godkänd. Jag har varit GALET nervös över detta test, mest för att det är det första tror jag och jag har ingen aning om hur läraren lägger upp sina prov. Pratade med Helena innan jag gjorde testet idag, hon lugnade mig och sa att det var enkelt :D jag hade tänkt vänta med att göra det tills på fredag men eftersom vi har två försök tänkte jag att jag kan lika gärna testa idag så jag vet vad som väntar mig om jag misslyckas. Jag misslyckades inte och klarade mig med 75% rätt :D lyckan när jag var klar var obeskrivlig! Skönt att ha det gjort. 
 
Nästa grej jag ska fixa är en uppgift där man ska skriva bara sina egna tankar om 2 frågeställningar. om typ hur turismen påverkar destinationerna. detta känns som en ganska enkel uppgift eftersom jag har pluggat turism innan och jobbat inom branschen :D den ska va inne på tisdag och jag är klar. så imorgon när S är på fotbolls träning ska jag börja skriva på uppgiften som ska va inne den 29, känns bra! bra som fan!!!
 
 
Idag är jag även extremt glad, jag är på bra humör och jag tror det strålar om mig. vet inte vad det var i de där köttbullarna jag gjorde idag, men jag bryr mig inte! de fick mig på bra humör och jag sitter här för mig själv och ler! :D livet är fantastiskt! 
 
Puss på er! 

köttbullar och Coldplay

när klockan slog 17 och jag i vanliga fall slutar jobba ställde jag mig och rulalde 80 köttbullar. Grannbarnen skulle hjälpt mig men de var sena hem från skolan så de kom för sent. Jag sparade dock lite åt de så de fick göra några var, bara för att jag är världens snällaste granne! middagen blev som vanligt, perfekt. Åhh vad jag älskar köttbullar och lingonsylt! det kan va det godast som finns. Mamma, du kommer få göra köttbullar i massor när jag kommer hem :) 
 
Det är något jag verkligen saknar med att vara borta från Örby -  min mammas mat. Ja visst jag följer mammas recept när jag gör den mesta maten här borta MEN det hjälper inte. det smakar aldrig likadant ändå. Men om 16 dagar landar jag på svensk mark igen, dock är inte mina föräldrar hemma så det blir Pizza (världens bästa den också) på fredagen innan jag åker till mitt älskade Skåne för att träffa mina älskade Valrossar (iaf ngr av de) och sen bär det av hem till mitt älskade EGYPTEN i en vecka! <3 CANT WAIT! 
 
 
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA!

Skolstart :D

Jag tror att jag är lyckligare över att skolan startar än någon annan inblandad :) ska bli sååå skönt att få mina 3 timmar mitt på dagen då jag kan göra vad jag vill, denna höst ska de spenderas på Starbucks (samma ställe som jag hängde på mina första 4 månader här) med min dator och mina skolböcker :) känns bra att ha en tid då jag bestämt att jag ska plugga, förra veckan gick det väl sådär, men så fort jag bestämmer mig att idag ska jag till bibblan och plugga då gick det bra :)

Är lite nervös inför provet som ska va klart på söndag, ska nog ge det en chans idag eller imorgon! Önska mig lycka till!

Godmorgon världen, vilken underbar dag!


köttbullar - ja tack!

imorgon blir det köttbullar och lingonsylt till middag hos mig :) Grannarna kommer över och ska käka med mig och S. Jag känner att jag behöver någon vuxen att snacka med vid middagsbordet och eftersom J och K inte är hemma får grannarna komma över. och det gör de så gärna när det vankas Swedish meatballs :) 
 
idag var S på gymnastik, han är så sjukt duktig på allt han tar sig an :) så stolt blir jag. Efter det åkte vi hem och käkade innan Hanna kom hit och lekte med oss. Till middagen fick vi även idag sällskap. Victoria, Christina och Hanna käkade med oss :) 
 
Nu ska jag plugga och skypa innan jag ska sova. Innan midnatt :) Imorgon bitti ska jag upp och göra pannkakor till frukost och sen börjar S skolan, JIPPIE!! 3 timmar till att plugga på starbucks :D 
 
Godmorgon Sverige. Godnatt USA! 

strumporna på.

Nu är hösten här. Jag har för första gången på lääänge tagit på mig strumpor och pjamas :( ogillar det, även om jag älskar min pjamas!

Tack för strumporna Elin!


förvånansvärt pigg

Vaknade till och med innan alarmet imorse :) och var inte ens lite trött trots att jag gick och la mig vid 12 inatt. Det kändes mycket bra att för första gången på flera månader vakna och inte va trött.

Men lyckan i mig dog snabbt när jag hörde att regnet smattrade mot rutan... Helvete där tog den sommaren slut. 47 dagar utan regn tror jag det blev till slut! Och det är väl helt fantastiskt men som ni vet älskar jag sommaren och vill verkligen inte behöva plocka fram höstskor, jackor och regnkläder :( de ligger gömda så bra i min garderob.

Jaja, ingen ide att va för bitter över något man inte kan göra något åt. Får väl glädjas åt de 47 dagarna vi haft sol och vänta tills nästa år för att få se solen igen! Gosh I'll miss it!


ONLY 4 LEFT

oh, jag kollade precis igenom listan med filmer. Jag har bara 4 (!) filmer av 100 kvar att se. 
 
- The Silence of the Lambs
- Alien
- Aliens
- A Separation
 
Tur för mig (som hatar läskiga filmer) att jag har sparat 3 av de läskigaste till sist. Fan! idag har jag bockat av 3 filmer: PSYCHO, THE SHINING och RAGING BULL! :D är stolt över mig själv som har gjort detta utan att det har tagit mig överdrivet lång tid. Började med listan någon gång i januari och kommer va klar innan september är över :D 
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA!
 

target in my heart!

Nyss hemkommen efter en sväng till Target :) target är för er som inte vet som ICA Maxi typ, där finns allt :) jag är ju (som jag tidigare berättat ansvarig för toapapper i huset) och vi hade bara 4 (!) rullar kvar. Så är inte fallet längre, nu har vi 34 :D funderar på att köpa lite mer nu i veckan och lagra någon annanstans så jag kan plocka fram det när det andra börjar sina, det är en ganska bra ide faktiskt :) inte kul att bli utskälld :P haha! Jag köpte även en ny fancy rakhyvel, antagligen den mest fancy på marknaden. Den luktar granatäpple, och det vill jag lova att den gör! Luktar i hel rummet ;) haha! Lite godis till mina favorit grannar hemma i Örby och en klänning till min favorit tjej i Öxabäck :)

Nu ska jag käka lite yoghurt med flingor och kolla klart på Raging Bull! :) bra film.


Lördagsnöje


kan undra vad lördagen har att erbjuda?

Nu kollar jag del 2 av Apocalypse now, galet bra film. Skulle säga att det är en av de bästa på listan :) Skönt att ha några sådana kvar i slutet. 
 
Ikväll ska jag på hejdå middag för Tess, som åker hem nästa vecka :( sen ska vi fira Victorias födelsedag :) Tjoohoo! 
 
Mellan detta måste jag plugga (MASSOR) och städa grannens lilla stuga och våran lilla stuga! Sen måste jag till biblioteket och så borde jag gå till en klockaffär och byta batteri i min klocka :D får se vad jag hinner innan klockan 18 ikväll då bussen till downtown avgår. 
 
Ha en fantastisk lördagskväll hemma i Sverige och för er som befinner er här ha en fantastisk dag! för det ska jag se till att ha! 
 

Fortsättningen.

Kom åt publicera knappen för fort. Och har inte lärt mig hur jag ändrar inlägg på mobilen :P

Nu kollar jag ännu en film, denna gång en på listan. Apocalypse Now! Sjukt bra film :) innan var det alltså safe med Staham :)

Godmorgon Svergie, Godnatt USA (inte jag dock, ska försöka kolla klart denna filmen först)


Statham plugg vin och skype

Bra avslut på fredagen :) kollade på Safe med min värdpappa, pluggade lite till, drack vin med en fin vän över Skype


min fantastiska fredagskväll

njuter av livet såhär en fredagskväll. alldeles ensam med datorn, böckerna och google chat (?) som mitt enda sällskap. hemma var det alldeles för mycket stoj så jag bestämde mig att efter jobbet gå till starbucks (detta kommer nog bli en tradition har jag en känsla av, iaf så länge det är fint väder, sen får jag väl sätta mig inne istället) 
 
trodde jag skulle få panik av att vara ensam en fredag och inte ha någon att prata med, att inte mina fina vänner är runt om mig. men jag måste erkänna att det är helt fantastiskt att kunna sitta här helt ensam och göra precis vad jag vill. nu gör jag dock inte precis vad jag vill eftersom jag måste plugga och det kanske var den största anledningen till att jag faktiskt gick till starbucks idag. 
 
jag har fått ganska mycket gjort, dock inte läst något i min bok då jag tycker den är såå sjukt tråkig och somnar så fort jag tar fram den (nästan iaf) men har läst nästan 40 sidor av ett annat häfte vi sk ha läst tills på söndag då vi har ett quiz som ska va gjort :D hål tummarna för att jag klarar det, ska sätta mig med det på söndag. (om jag inte är bakis) 
 
dagen har varit fantastiskt bra, S och jag simmade på morgonen innan vi cyklade till en park :D solen har skinit och det har varit 35 grader. Skulle tippa på att det nu kl 19.09 är någonstans runt 20-23! Åhh va jag älskar mitt liv! 
 

bildbomb från min helg i SF!

 
 

 
prinsesstårta, mums! 
 
 
 
min fina Elin <3
 
 
sjukaste bergochdal banan i världen skulle jag tro. 45 sekunder tog det, och jävlar va det gick! 
 
 
Fannelcake (?) med Matilda. attans va gott.
 


fick bockat av en av sakerna på min bucketlist. Röra vid/mata en giraff! :D 
 
 
jag och justin
 
 
sommar i SF! 
 
 
 
 
 
 

basket <3

Som sagt var det basket igår :) jag tror aldrig jag har sett laget spela så bra, det var grymt kul att se och stämningen i arenan var fantastiskt bra!

Dagen blir nog lugn, det ska bli 29 grader och strålande som, jag försöker prata S in i att vi ska till stranden och leka! :D haha. Han verkar sådär på min ide. Jaja, så länge vi leker ute är jag nöjd !

Oh just det! GRATTIS till Victorias värdfamilj. Inatt ( eller nu på morgonen) tittade den lilla bebisen ut! :D


Game day!

Nu tänker jag ta paus i pluggandet, dra på mig min Sue Bird #10 tröja, och heja fram mitt lag mot en seger (förhoppningsvis)

Go Storm!


oj vad tiden går fort när man har roligt.

Idag är det ett år sedan jag sa hejdå till Mamma och Pappa på flygplatsen i Göteborg för att ge mig ut på ett av mina livs största äventyr. Jag hade ingen aning om vad som väntade, mer än att jag skulle ta hand om en liten kille som då var 4 år och att jag skulle till Seattle. 
 
Jag har under året som gått fått massa nya vänner men även några ovänner, bråkat och blivit sams igen, blivit utskälld och skällt ut andra, längtat hem (inte mycket men jag ska inte ljuga och säga att jag aldrig har längtat hem) längtat hit, velat åka hem velat stanna resten av mitt liv, varit både lycklig och olycklig, gråtit floder av tårar men också skrattat floder av tårar men kanske framförallt så har jag levt livet, upptäckt delar av det jag har drömt om hela mitt liv och så har jag skaffat mig minnen för livet! (både bra och dåliga) 
 
Seattle har varit helt fantastiskt och även om jag reser bort häifrån så fort jag får chansen så älskar jag staden jag bor i och jag skulle kunna tänka mig att bo här lääääänge! Men det ska jag inte (tror jag) inte mer än ett år till. 
 
(förlåt för att kommande del av inlägget är på engelska, men vill att mina vänner här ska kunna läsa vad jag skrivit utan att behöva använda sig av en översättare)
 
I would like to send all my love and the biggest THANKS ever possible to all my friends here in Seattle and in the States. This year without you wouldnt be the same, I will miss you guys (the ones that are leaving soon or already left) alot! 
 
 

SF in my heart.

Jag råkade precis boka flygbiljetter till SF. Ska dit helgen innan jag kommer hem till Sverige på semester. Jag kan inte hålla mig borta, bästa staden som finns! :D den 21 september bär det av, och jag åker tillbaka till Seattle den 24 igen. 
 
Jag är så lyckligt lottad som kan resa så mycket som jag gör. Att ha möjligheten att kunna boka en resa till din favoritstad med 18 dagars mellanrum från när du kom hem därifrån är förjäkla bra! :D 
 
Jaja, nu ska jag sluta tjata om mina resor. 
 
Godmorgon Sverige, Godnatt USA! 

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN.

Idag är det verkligen ingen vanlig dag. Min kära fru, vapendragare och en av mina bästa vänner fyller år. Och som om det ute vore nog, hon fyller 21 vilket i det här landet är STORT! Hon får nu helt lagligt dricka alkohol och följa med mig ut och göra Seattle osäkert! :D tjohooo! På lördag smäller det för första gången ;)

Grattis på födelsedagen finaste Victoria 💚


Skolstart - vilken jäkla lögn

Inte fan började S skolan idag. Feltryck i katalogen, på måndag drar de igång! Och jag som hade sett fram emot att få sitta på starbucks och läsa min bok om turism :) förresten fick jag ett mail inatt av Helena, vi läser samma kurs. Skoj! :D

Nu sitter jag ute i solen och tar en liten studiepaus för att blogga lite :) solen skiner och det är säkert 35 grader idag! :) tjoho!

Ikväll blir det födelsedags kalas för frugan min! Har dock inte fixat någon present än, kan verkligen inte komma på något bra :(

Nä studierna kallar!


sommarlovet är äntligen över!

Imorgon börjar alla public schools igen, jag kan inte påstå att sommarlovet varit jobbigt och ansträngande. Men de där 3 timmarna 3 dagar i veckan som jag får ledigt när S går i skolan är guld värda. Framförallt nu när jag ska plugga, mitt mål är att använda den tiden för att göra uppgifterna för min kurs för att slippa sitta för mycket på kvällarna då jag kan göra roligare saker!

Idag fick jag min första sovmorgon (på en jobbdag) sen jag kom hit för snart 365 dagar sedan! (på torsdag är det ett år sen jag åkte från Sverige och den 13 är det ett år sen jag kom till Seattle) jag började jobba vid 11.30! Helt fantastiskt skönt, älskar det! Vill ha sovmorgon minst en dag i veckan nästa år, ska förslå det på snacket vi ska ha imorgon om hur nästa år kommer se ut :D

När jag vädjade idag sken solen från en klarblå himmel så S och jag cyklade till en park (han cyklade och jag gick) lekte en stund innan det var dags att gå hem och äta lunch. Sen var det dags för vila för S och städning och pluggning för mig.

Efter jobbet tog jag bussen downtown för att möta upp Victoria. Vi skulle idag få upplaga vår första riktiga baseball match. Seattle Mariners tog emot Boston redsox. Redsox är ett bra lag, och det visade även resultatet. 3-4 !

Nu ska jag sova, imorgon har jag inte sovmorgon och jag behöver va pigg så jag orkar plugga hela morgonen! Nu återstår bara att komma på var jag ska plugga. Hemma? Biblioteket? Starbucks?

Godmorgon Sverige! Godnatt USA!

Förresten, pappa ha en fantastisk semester. Och en safe flight! :) hälsa Rhodos och Kostas, Monika + Gabriella + Mikael, ät en glass och bada lite för mig!


Once again.

Ännu en gång bjöd San Francisco på en fantastisk helg :) åh vad jag älskar den staden! Har inte gjort allt för mycket sen i fredags kväll.

Blev tillfrågad om jag ville åka med ett tidigare flyg till SF (de hade varit dåligt väder där under dagen så alla flyg var försenade) även det flyg jag blev ombokad till blev ytterligare försenat och jag var vansinnig :P haha. Men när jag kom fram visade det sig att mitt orginal flyg var 2 timmar sent det också :) väl framme somnade jag gott. För att på lördagen bege mig till tågstationen där Elin och Matilda väntade på mig för att åka till Six Flags :)

Six flags är en nöjespark med gigantiska berg och dalbanor (stavas det så ?) åkte två sen blev jag Åksjuk och kräktes :( så jävla typiskt mig :P dagen var bra ändå, avslutade med en liknande Kolorado och blev dränkta. Haha!

Resterande av tiden har jag hängt med Justin och hans vän Diego :) har gått runt i stan, käkat glass, försökt göra pannkakor, ätit pizza, ätit Prinsesstårta men kanske framför allt skrattat!

Har haft en fantastiskt bra helg med fina vänner! Kollar redan på flyg inför nästa resa :) haha!

Om mindre än 4 veckor är jag på svensk mark, eller har varit och är på Egyptisk mark :)


SEMESTER :D !!!!!

Äntligen. Om mindre än 2 timmar går bussen till flygplatsen :) tjoho, ska bli fantastiskt skönt med semester och dessutom lång helg, har måndagen ledig så kommer inte tillbaka till Seattle until (hittar inte det svenska ordet) jätte sent på måndag kväll. 00.30 närmare bestämt :)

Imorgon ska jag med Elin, Matilda och Linn (?) till Six Flags, en GIGANTISK nöjespark :) ska bli grymt skoj.

Förutom det är helgen ganska oplanerad. Ska till Twin Peaks denna gången. Har inte lyckats ta mig dit på 3 gånger i SF, så nu är det dags. Sen var det något annat vi skulle göra också, ett område i stan vi ska gå runt i men kan tyvärr inte komma ihåg vad det heter.

Kommer kanske va tyst här i bloggen under helgen, vet inte hur mycket tid jag har och vill lägga på att blogga när jag inte är där för evigt! :)

Ha en fantastisk helg alla, och pappa jag hoppas räkorna (!) smakade bra på kräftskivan!


RSS 2.0