today is not a good day.

idag är en av de jävligaste dagarna hittils sen jag kom till Usa. morgonen har varit över jävlig och jag hoppas att det blir bättre efter att jag hämtat hem S från skolan.

idag längtar jag hem till Egypten något så fruktansvärt. jag saknar mina fina vänner, solen, värmen, livet jag hade där nere, att kunna gå ut utan jacka, att få äta en ladies eller pasta popeye på del Mar, eller dricka drinkar och lyssna på bandet på Shade!


Got a question - heres the answer.

Fick en fråga här på bloggen som jag tänkte svara på, såhär löd den:

Hej Julia hittade din blogg för ett tag sen och kolla in här lite då och då. Jag tänkte bara fråga en/två sak åkte du med Cultural care? Och valde du den första familjen som du bli matchad med? Ska själv åka iväg som au pair =)Kram

Hej Madeleine (stavade du ditt namn så)
Jag åkte med CC med den enkla anledningen att det var så sjukt mycket enklare med papprena som man behövde skicka in än för tex Au Pair in America. Man kunde skicka ut referens grejen via mail istället för att posta det. Och jag tyckte att det var enklare så och ja var väl lite lat. haha! Jag är JÄTTEnöjd med organisationen och har inget över huvud taget att klaga på. Min LCC är nog den bästa man kan ha. Det har varit en disskusion om vilken organistaion som är bra och mindre bra och att många som åker med CC hamnar i rematch. Jag anser att det inte är CCs fel utan i många fall familjens och Au Pairens. Man pratar inte tillräckligt med familjen innan man åker och man vill komma iväg så fort som möjligt och tackar ja utan att vara helt säker på att det är rätt familj för just dig! Jag gick på magkänslan och det visade sig vara toppen! Jag valde den första familjen som jag pratade med (hade en matchning innan som jag aldrig hörde något från och som jag ändå inte hade tackat ja till då de hade 5 barn där den äldsta var 7)

Var detta svar på din fråga? :)


Lycka till med matching osv. Du kommer inte att ångra att du åkte, det är ett av de bästa besluten jag tagit. (ni som känner mig vet att Egypten beslutet är det bästa) Och förresten, tveka inte att höra av dig igen om du kommer på fler frågor antingen här eller via min mail, [email protected]
KRAM

I love you like a love song.

Inatt vaknade jag av en smäll i rummet över mitt (S sover där) detta följt av gråt. Jag lyssnade då noga efter steg i trappen, Ja jag hörde steg vilket innebar att jag kunde vända på mig och somna om. Inte så lätte med en fyraåring i rummet över som gallskriker av någon anledning. Imorse fick jag reda på att S hade trillat ur sin säng, en våningssäng och han sover i den övre slafen. AJ! Han mår bra trots nattens incidenter och vi begav oss till Childrens museum när han vaknat. anledningen till att jag älskar när han vill gå till detta museum (som är mer som ett lekland) är att de har ett rum fyllt med lego :) Himmelriket. Dagens mästerverk blev efter många om och men en Amrikansk skolbuss :) Bild kommer senare. ´


S har sen vi kom hem från Sun Valley varit en ängel. Bättre barn får man leta efter :) Igår efter hans vila kom han och kröp upp i mitt knä i soffan och vi busade i minst en timma :) han sa även Julia youre my favourite girl :) Naaw. Idag när vi gick till tåget som skulle ta oss till museet kom en hemlös kvinna fram till oss, jag hörde inte va hon sa så jag frågade S. Svaret jag fick var: I have a baby at home. So I told her  that I dont. haha! :) såå roligt, jag skrattade givetvis högt!



När vi skulle åka hem igen och väntade på bussen i busstunneln så börjar S sjunga sin nya favoritlåt. Love you like a love song av Selena Gomez. Runt om oss står minst 35 personer (studenter som ska med samma buss som oss) snacka om underhållande :) alla log åt honom och några började tom dansa :) Han NJÖT av uppmärksamheten.

olympic games, chailatte and YMCA

idag följde jag med och lämnade av S på skidlektioen vid 10 och sen hängde jag hemma lite. det är mulet och grått idag och kallt som attans så jag kände inte för att gå runt. Väntade på att klockan skulle slå 12 och Ashleigh skulle sluta jobba så vi kunde hitta på något. Vi drog till downtown (det låter flashigt men downtown här är som Kinnaby ungefär :)) det blev en chailatte och sen kollade vi in ett firande för lokala olympiska medaljörer :) spännande, och jag som är intresserad av sport tyckte det var mer intressant än Ashleigh trots att hennes värdmammas mamma var en av de som firades :) coolt! jag var tvungen att va lite barnslig och be om autograf av en av männen, James Sedin som tog OS silver med USAs hockeylag 1952 :) Efter detta vandrade vi till mitt favorit cafe, Java, och åt lunch och drack lite chailatte. Igen! tredje för dagen. (Hade en efter att vi släppt av S på skidskolan också)


Kom nyss hem från the YMCA, där jag simmade lite och plaskade mycket :) haha! ska ta med mig S dit imorgon tror jag, eller kanske på onsdag. Tror han har skidlektioner imorgon också vilekt innebär att jag är ledig så jag ska definitivt dit och simma. Jag glömde mina glasögon idag och hade bikini så att simma var lite svårt :P haha!

Ikväll blir det filmkväll, antingen hemma eller på bio. Vi har inte bestämt än, då jag inte vet om jag ska jobba eller än ej.


            
 

      

(Mannen i orange jacka är Sedin och Kvinnan i röd mössa och svart väst är mormorn)


the sun is shining.

jag har förälskat mig i ännu ett ställe. Sun Valley är fantastiskt på alla sätt och vis :) jag önskar jag hade mer tid här och att jag faktiskt skulle kunna nyttja det till fullo med att åka skidor :) Idag har jag suttit i solen och njutit medans de andra kämpade i skidbacken. vid 13 tiden mötte en annan Au Pair från Seattle, Ashleigh, upp mig och vi åkte till downtown Ketchum (det är där jag bor) och drack chailatte och snackade massa, vi hittade även en fin skylt som vi tog lite bilder vid :) jag kom nyss hem från ett av hotellen här i området, jag och Ashleigh var och badade i en uppvärmd utomhus pool :) grymt!

     

utsikten från min lilla stuga.

     

facebook huset :)

  

vår stuga. :)

        

nybörjarbacken - dollar mountain.

           

        

Här är lite bilder från mitt och Ashleighs äventyr. (har inte skrattat så mycket på länge som när vi hittade mössan hon poserar med på bild nr 2. hahaha! va fan tänkte designern med där??)




sun valley.

sådär ja, då var vi framme (har iofs varit det ett tag men har inte haft tid att skriva) i stugan i sun valley. mysigt ställe, som för mig påminner om typ alperna även om jag aldrig varit där. det är precis som jag har tänkt mig en skidresort (utanför Sverige) jag har dessutom fått en egen liten stuga, toppen. jag kan för första gången på länge sova ut utan att vakna av att någon häller ut 1000 lego bitar, eller hoppar upp och ner i rummet ovanför :) SF resan räknas inte som att jag kunde sova ut då jag delade rum med 5 andra :) bara för att jag ser fram emot att få sova imorgon bitti ska ni se att jag vaknar super duper tidigt ! jaja, då får jag se mer av stället vi bor på för jag ska OM jag vaknar tidigt ta en promenad :) vi bor grannar med en rik snubbe som har (om jag fattat det hela rätt) byggt upp Facebook servern, den är värd cirkus 50 miljoner $ liten nätt summa sådär! :) huset är flashigt och de har pool ute som är uppvärmd, vi ska få låna den! har dessvärre inte sett till snubben än, som kanske ska tilläggas är min värdpappas kusin! ska se om jag kan få lite bilder på huset imorgon för att visa er :)


Nu ska jag krypa till kojs, sover på loftet. och utanför hör jag forsen :) det enda som saknas nu är någon att dela detta med. jaja! :) Natti Natti!




snow, skiing and no beavers.

Hm, har sett fram emot denna dag ganska länge nu. Äntligen skulle jag få ta skidlektioner (på riktigt) och det dessutom i USA. Allting blir inte som man tänkt sig och jag ska åka på skidsemester utan att åka skidor. Hoppas Sun Valley har mycket annat att erbjuda annars kommer jag klättra på väggarna! jag vet att det finns ett gym och en pool som jag kommer ha tillgång till. kanske är dags att börja träna, tja varför inte? :)

igår var jag och S på bäverjakt, spännande. jag hade höga förväntningar och hoppades kanske lite för mycket på att stället skulle krylla av bävrar. Inte en enda fanns det, och dessutom träffade vi ett gammalt par som sa att de befarar att alla bävrar har dött :( WTF?? jaja, vi fick iaf se var de har bott (kanske bor, de kan ju alltid finnas en liten rackare kvar, vem vet??) och vi var färglada i ett annars ganska grått Seattle!



Vi var iaf väldigt färglada på vår jakt efter bävrarna.



Älskar mina ROSA gummistövlar!



och min LILA regnjacka!



och min färgklick i vardagen. 

  

här har vi bäverboet, :( STOR besvikelse.



Thanks Felle - you made my day!

idag dök det upp ett grönt kuvert vid dörren. Åhh jag gillar de gröna paketen, då vet jag att de är till mig utan att behöva läsa på adressaten :) Idag dök ett paket upp som jag inte hade en aning om, otroligt roligt! Tack Felle, du har räddat min dag vecka och kanske tom månad (tills det att pappa kommer hit med ett lass svenska grejer) i paketet låg det lösgodis, kexchoklad, ahlgrens bilar och det bästa av allt ett kort från min fina vän! :) snart ses vi och det kommer bli fantastiskt. jag lääängtar!

igår hade vi en jobbig dag från start till slut. lillkillen vaknade på fel sida och mamma dök upp. jag vet hur jag var så kommer inte kommentera det! inte nog med detta så lyckades han häfta sig (med en häftapparat) i pekfingrarna. jag fick dra ur häftklammern (heter det så) ur fingrarna på honom. det var en tårfylld, blodig och tinitus varnande stund. (om jag inte får hörselproblem efter 2 år här får jag det aldrig)

jag har även idag lagt fram en förfrågan (väldigt fint) om jag kan få va ledig den 9 april. det ser ljust ut och kan jag va ledig då blir det en helg i Vegas och ett kärt återseende med mina kusiner M och N och deras föräldrar Keken och Katrin :) Håll era tummar, jag får svar om drygt en vecka och då bokar jag biljetterna ifall allt går som jag vill :)

Cheers!

homesickness??!

det där med hemlängtan är ett STORT samtalsämne bland andra Au Pairer. Många frågar mig (eftersom jag varit borta från "hemma" förut) om hur man gör för att inte längta hem osv..

Jag har aldrig något vettigt svar på frågan så jag tänkte att om jag sätter mig ner och försöker skriva ihop något om det så kanske jag kan komma med ett bra svar nästa gång någon frågar mig..


- Det första jag tänker på är att man ska hålla sig upptagen med andra saker. Så man inte hinner tänka på vad som finns hemma. Hitta på saker som du tycker är roligt, med dina vänner! Alla som befinner sig borta hemifrån går igenom hemlängte fasen någon gång. Vänner finns till för att hjälpa varandra.


- Försök att inte prata för mycket med de du saknar hemma under den perioden som är värst. Det blir inte bättre av att någon som du sakar säger att de saknar dig också! TRO MIG!!!


- Se på det hela som att du lär dig något. Att va borta från det som är trygghet, sina vänner, sin familj är en grymt bra erfarenhet. Något som är väl värt att skriva med på din CV :) Man växer otroligt mycket som männiksa när man inte har sina nära och kära runt omkring. och man lär sig otroligt mycket.


Jag hade egyptenlängtan (vilket är mitt hem så det borde väl kallas hemlängtan antar jag) i början av mitt år som Au Pair och har det fortfarande då och då. Men det blir bättre och bättre. Jag försöker se det såhär att om det inte är menat att man ska vara där man är så kommer det att bli så. och helt plötsligt slog tanken mig att jag vill inte lämna Seattle, iallafall inte efter bara ett år här. (när jag fick iden om att stanna hade jag varit här i 4 månader ungefär) allting vänder, någongång. Det kan ta lång tid och det kan ske efter 2 veckor.



SÅ mitt råd till er som har hemlängtan är Lev Livet, man lever bara en gång. Låt inte lite hemlängtan förstöra ert fantastiska äventyr. (var ni än befinner er)



picturebomb.











Vi har bakat mängder av banankakor :) Här kan ni även se min favoritkilles nya frisyr!







En kväll drack vi vin, åt Ben & Jerrys och tramsade!







Jag har fått paket från Sverige, Tack Nathalie <3



Mitt bibliotek har blivit lite större, tack vare en annan Au Pair från NY tror jag! :)



Starbucks har fina Valentinesday muggar!









Jag, Hanna och Jenny var med på en flashmob!







Jag tar en målarkurs :)


a little bit of everything.

Nu har vi äntligen hittat en helg som vi kan åka tillbaka till Vancouver. Jag Hanna och Jenny ska åka upp den 2 mars för att kolla in Vancouver Canucks, NHL hockey. Tror vi alla tyckte biljetterna var dyra men jag har nu ändrat mig och tycker de var ganska billiga, det finns inte mindre än tre svenska spelare i truppen och däribland bröderna Sedin. Då blev det hela mycket mer intressant och häftigt ! :) Detta fick jag reda på när jag läste tidningen en morgon och det stod något i matchreferatet om just dessa bröder! . Jag är även en stolt ägare av Twilight Breaking Dawn part I på dvd (special edition boxen) och inte nog med detta så i boxen låg det en blomma från bröllopsscenen :) Spännande tyckte jag innan jag öppnade paketet och insåg att det är en sketen plastblomma (visste att det skulle va en plastblomma men inte så sleten) jaja, det var roligt och spänannde att åka till Target kl21 för att få en biljett så man vid midnatt kunde köpa filmen :) De visade även ett kort klipp från nästkommande film. Jag åkte dit med min värdmamma och hennes kompisar. I detta ska det nog tilläggas att kompisarna (iaf en av de) är kanske 45 och tokig i Twiligt. helt sjukt, hon har sett nya filmen på bio 20 ggr!! Jag och J kom fram till att 2 timmar på target (klippet började visas 23) skulle bli alldeles för mycket så vi gick till biografen och kollade på BIG MIRACLE under tiden vi väntade. Det gjorde inte vännerna för hon ville minsann se klippet i en hel timma.... Jag nöjde mig med en gång och sedan köpte vi filmen och åkte hem. När vi kom hem var klockan 01 ungefär. men det stoppade inte mig från att prata lite i telefon, ett samtal som jag väntat på i 5 (!) månader! :) . Hm, vad har mer hänt sen sist. Joo min fot har blivit sämre igen och är svullen igen. detta tror jag är ett tecken på att jag inte ska åka skidor nästa helg men det tror inte min värdpappa som är fast besluten om att jag ska lära mig åka skdor! vi får väl se hur det går med det. Om inte annat får jag ett break från Seattle och får uppleva Sun Valley utan att åka skidor. det kanske inte är så dumt det heller :) . Oh jag höll på att glömma. Igår var jag med om en Flashmob (en sån där grej somv anligtvis innehåller dans och många människor gör samma sak) vi dansade inte utan gick runt med rosa paraplyer. 150 stycken skulle delta och vi var 3 av de :) Skoj men inte så kul som det hade varit att va med om en riktig! :) . Nu ska jag kolla en film (för ovanlighetens skull) Denna gång blir det "Midnight in Paris" Ska försöka hinna med emellan varven idag att lägga in bilderna jag har på kameran så ni kan få se. Om inte så gör jag det imorgon! . Innan jag stänger ner vill jag önska min farbror Keken med familj all lycka till på sin lååååånga resa runt jorden :) Om ni vill läsa om deras äventyr kan ni göra det på http://www.lostinparadise.se/

RSS 2.0